Πλατεία Ελευθερίας: Οι εργασίες πήραν... φόρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για την αποπεράτωση του «πολυβασανισμένου» έργου της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ένα έργο - «ανοιχτή πληγή» για την εικόνα της πρωτεύουσας, το οποίο εδώ και χρόνια κολλόυσε σε ανατροπές, καθυστερήσεις και επαναπροκηρυγμένες προσφορές.

Πλατεία Ελευθερίας: Οι εργασίες πήραν... φόρα - Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει το έργο - πληγή για την εικόνα της πρωτεύουσας

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα «ο λάκκος της Πλατείας», όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν οι κάτοικοι της πόλης, δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε το έργο μέχρι και πολύ πρόσφατα, αφού τα έργα φαίνεται να προχωρούν με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο εργολάβος που ανέλαβε την αποπεράτωση των εργασιών στην πλατεία τον Ιανουάριο του 2015, φαίνεται να δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταστεί εφικτή εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, η ρήψη μπετόν για την κατασκευή του δαπέδου της Πλατείας Ελευθερίας, δεδομένου πως η κίνηση του κόσμου για τις μέρες των Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης, δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόγειο της.


Από πλευράς του, ο Δήμος Λευκωσίας τόνισε επανειλημμένα πως στόχος του είναι η όσο το δυνατότερον λιγότερη ταλαιπωρία του κοινού αλλά και των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» παρακολουθεί τα έργα
Την εξέλιξη των εργασιών που πραγματοποιούνται στην Πλατεία Ελευθερίας και στον περιβάλλοντα χώρο, μπορεί να βλέπει ο κάθενας μέσα από το app του Δήμου Λευκωσίας, City of Nicosia σε όλα smartphones, καθώς επίσης μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λευκωσίας, αφού στον χώρο έχει τοποθετηθεί ειδική κάμερα, η οποία προβάλλει σε ζωντανή μετάδοση τις εργασίες των συνεργείων.

Καλοκαίρι του 2016 η παράδοση του έργου
Βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, τα έργα κατασκευής της Πλατείας Ελευθερίας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, ωστόσο οι τελευταίες εκτιμήσεις από πλευράς των δημοτικών αρχών, μεταθέτουν την παράδοση της πλατείας στους κατοίκους της Λευκωσίας, περί τα μέσα του καλοκαιριού.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ