Μεγάλο Τείχος στα σύνορα με την Συρία υψώνει η Τουρκία

Μήκος 82χλμ θα έχει το τείχος που σηκώνει η Τουρκία σε περιοχή της Συρίας, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Τείχος στα σύνορα με την Συρία υψώνει η Τουρκία

Τείχος μήκους 82χλμ χτίζει η Τουρκία στα σύνορά της με τη Συρία και συγκεκριμένα σε περιοχή που συνορεύει με συριακά εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Το τείχος ύψους 4 μέτρων βρίσκεται στις περιοχές Κίλις και Γκαζιαντέπ (Kilis, Gaziantep).  Σε βίντεο φαίνονται τα φορτηγά που ξεφορτώνουν τα υλικά κατά μήκος των συνόρων.

Η Τουρκία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, με σκοπό να εμποδίσει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εισέλθουν στα εδάφη της.

Τον Αύγουστο είχε ήδη ξεκινήσει το χτίσιμο τείχους στα σύνορα της πόλης Reyhanli, την κύρια οδό εισόδου από το Κίλις.

Την ίδια ώρα, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι έχει δημιουργηθεί τείχος 23χλμ, ένας φράχτης 108 χλμ, 386χλμ χαρακώματα και 80χλμ αναχώματα, ενώ προσθέτουν φωτισμό σε 423 από τα 1.450χλμ συνόρων τους, στα οποία γίνονται περιπολίες από το 2012.

Τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία φτάνουν σε μήκος τα 900χλμ, γι’αυτό και η Τουρκία αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Hurriyet, βρίσκονται τα τουρκικά εδάφη περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ