Νέκρωσε το Παρίσι "μάτωσε" ολόκληρη η Ευρώπη! #PrayForParis | 132 οι νεκροί..


Αυτή είναι η 11η Σεπτεμβρίου, όχι απλά της Γαλλίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

«Νεκρή» πόλη το Παρίσι -  Η Παρασκευή και 13 θα γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης

Μαζί με το Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 μάτωσε ολόκληρη η Ευρώπη!

129 > στους 132 νεκροί, μέχρι στιγμής..
352 τραυματίες...
99 πολύ σοβαρά....

Οι τρομοκράτες σκόρπισαν τον θάνατο χθες το βράδυ  σε συντονισμένες επιθέσεις στην «Πόλη του Φωτός», βυθίζοντας στο αίμα τη γαλλική πρωτεύουσα, με τους νεκρούς να είναι εκατοντάδες.

Το Παρίσι θρηνεί, και γίνεται, δυστυχώς, σημείο αναφοράς με αφορμή μια τραγωδία.

Η «11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης», «μαύρη» σελίδα στην ιστορία, ξυπνά για ακόμη μια φορά μετά τους Δίδυμους Πύργους το αίσθημα του φόβου και καλεί τις κοινωνίες για συσπείρωση και ενότητα.

Αυτή είναι η 11η Σεπτεμβρίου, όχι απλά της Γαλλίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι εικόνες από το μακελειό σοκαριστικές. Θλίψη, σοκ, οργή, απόγνωση. Η ατμόσφαιρα «μυρίζει» θάνατο. Αίμα παντού, τρόμος στα πρόσωπα.
Νεκρική σιγή.
Οι πόλεις του κόσμου στηρίζουν τη Γαλλία
Συγκλονιστικό: Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν και τα άτομα με αναπηρία μέσα στο θέατρο στο Μπατακλάν


Βίντεο-σοκ από το Μπατακλάν: Κρέμονταν από τα παράθυρα για να σωθούν

Πήγαν στο πίσω μέρος της αίθουσας που βρίσκονταν άνθρωποι σε αναπηρικά καροτσάκια και άρχισαν να πυροβολούν, περιγράφει η 49χρονη Έλεν Γούιλσον

Κανένα έλεος δεν έδειξαν οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες από τη σφαγή στο θέατρο στο Μπατακλάν όπου έχασαν τη ζωή τους 87 άνθρωποι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ακόμα και άτομα με αναπηρία.

Η μαρτυρία της 49χρονης Έλεν Γουίλσον συγκλονίζει:

«Πήγαν στο πίσω μέρος της αίθουσας όπου βρίσκονταν άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια και απλά ξεκίνησαν να πυροβολούν εναντίον τους. Όποτε, μάλιστα, κάποιο από τα άτομα αυτά πρσπαθούσε να ξεφύγει τότε ένας από τους τρομοκράτες το ξαναπυροβολούσε».

Στα χέρια της Γουίλσον, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρες στα πόδια, πέθανε ο 36χρονος Νικ Αλεξάντερ, ο ένας από τους Βρετανούς που φέρεται να έχασε τη ζωή του στις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Και η συγκλονιστική περιγραφή της Γουίλσον συνεχίζεται: «Ακούσαμε φωνές από έξω και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν μέσα στην αίθουσα. Δεν ξέραμε τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε ξαφνικά πέντε ή έξια άτομα μπήκαν με οπλοπολυβόλα στα χέρια και ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακριτώς. Επικράτησε χάος. Ο Νικ ήταν μπροστά μου όταν κάτσαμε στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος μπροστά μας κουνήθηκε και τότε οι τρομοκράτες στράφηκαν προς το μέρος μας και άρχισαν να μας πυροβολούν. Ο Νικ είχε γυρισμένη την πλάτη σε μένα και δεν έβλεπα τι γινόταν. Όταν τον γύρισα είδα ότι είχε τραυματιστεί. Προσπάθησα να τους δώσω το "φιλί της ζωής" αλλά ήταν αργά». «Πέθανε μπροστά στα μάτια μου» κατέληξε η τραυματισμένη 49χρονη.

Η φωτογραφία που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο είναι αυτή του νεαρού που βγήκε από τη συναυλία στο Μπατακλάν γεμάτος αίματα


Συριακό και αιγυπτιακό διαβατήριο βρέθηκαν σε έναν δεύτερο τρομοκράτη έξω από το Stade de France 

  • - Υπήρξε και γυναίκα τρομοκράτης στο μακελειό του Μπατακλάν; 
  • - Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες ότι δύο εκ των υπόπτων ενδέχεται να είχαν περάσει από την Ελλάδα


Ένας Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλική αστυνομία, φέρεται να είναι ο πρώτος από τους τρομοκράτες που ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές λίγες ώρες μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "Europe 1" πρόκειται έναν άνδρα από το παρισινό προάστιο Κορκουρόν στο διαμέρισμα της Εσόν.

Παράλληλα στη σορό ενός εκ των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής φέρεται να βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, σύμφωνα με το Associated Press, και ένα αιγυπτιακό διαβατήριο σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σύμφωνα με τα στοιχεία του διαβατηρίου ο άνδρας αυτός είχε γεννηθεί το 1990.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρόκειται για έναν από τους τρομοκράτες που χτύπησαν κοντά στο Stade de France.

Για έναν λευκό άνδρα που φαινόταν να είναι Ευρωπαίος είχε κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στο Μπατακλάν στο γαλλικό BFMTV.

«Είδα έναν άνδρα που ήταν μικρόσωμος, λευκός και έμοιαζε με Ευρωπαίο» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Καθόταν μπροστά από το Μπατακλάν και είχε ένα όπλο στον ώμο του. Στη συνέχεια είδα λάμψεις και άκουσα "μπαμ, μπαμ"».

Μαρτυρίες από το θέατρο Mπατακλάν αναφέρουν, εν τω μεταξύ, ότι υπήρχε και μία γυναίκα ανάμεσα στους τρομοκράτες. "Η γυναίκα δεν είχε όπλο. Ο άντρας που ήταν δίπλα της ήταν νέος, περίπου τριάντα ετών, με μούσι τριών ημερών και έμοιαζε με Ευρωπαίο", υποστηρίζει ένα ζευγάρι που βρισκόταν χτες μέσα στο κτίριο την ώρα της επίθεσης", όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο "Europe 1".

Το "συριακό σενάριο" είναι ένα απ' αυτά που εξετάζουν οι ερευνητές, οι οποίοι ελέγχουν τα στοιχεία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, κυρίως ευρωπαϊκές.

Ο Sylvestre  σώθηκε από το κινητό του τηλέφωνο

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε εξάλλου πως η Γαλλία λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει την ασφάλεια γαλλικών χώρων στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων πρεσβειών και σχολείων.

"Έλαβα τα μέτρα που χρειάζονται διεθνώς για να αυξηθεί η προστασία σε όλους τους χώρους μας και με αυτό εννοώ τις προεσβείες μας, τα προξενεία, τα πολιτιστικά κέντρα και τα σχολεία", δήλωσε ο Φάμπιους στους δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τις συνομιλίες για την ειρήνευση της Συρίας που διεξάγονται στη Βιέννη.

Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι δύο εκ των υπόπτων ενδέχεται να είχαν περάσει από την Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη για τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν ερωτηθεί οι ελληνικές αρχές από Γάλλους αξιωματούχους.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ