Χιλιάδες παπούτσια κατέκλυσαν την περίφημη Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσσι

Παρίσι: Γιατί γέμισε παπούτσια η Πλατεία Δημοκρατίας

Χιλιάδες παπούτσια κατέκλυσαν την περίφημη Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσσι

Χιλιάδες παπούτσια κατέκλυσαν την πλατεία της γαλλικής πρωτεύουσας. Κάποια από αυτά τα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αλλά και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξαν για να διαδηλώσουν οι ενόψει της Συνόδου για το κλίμα που αρχίζει αύριο στο Παρίσι.

Σειρές από χιλιάδες παπούτσια κατέκλυσαν την περιοχή κοντά στην περίφημη Πλατεία Δημοκρατίας, μια κίνηση των Γάλλων  - απάντηση στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που έχει επιβληθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

«Είναι για την ελπίδα. Βλέπετε καθώς περπατάτε ανάμεσα στα παπούτσια τα μηνύματα για την επόμενη γενιά. Επίσης παπούτσια τα οποία έχουν φυτά μέσα τους. Υπάρχουν παπούτσια, που αντιπροσωπεύουν τον Πάπα και τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.» είπε ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας.

AP - Κλιματική αλλαγή - διάσκεψη - ΟΗΕ - πορεία - διαμαρτυρία - Παρίσι - Παπούτσια

Ωστόσο, περίπου 200 διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε έναν δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, η οποία έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης για τους Παριζιάνους μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

Σε μεγάλη λεωφόρο του ανατολικού Παρισιού εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, προκειμένου να καταγγείλουν "την επείγουσα κατάσταση του κλίματος".

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ