Σύλληψη του κοινοτάρχη Φοινιού για υπόθεση οικειοποίησης και κατάχρησης

Στη σύλληψη του 62χρονου Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού της Επαρχίας Λεμεσού, προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία, μετά από καταγγελία του αντιπροέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, για διερευνώμενη υπόθεση οικειοποίησης χρηματικού ποσού 6,800 ευρώ.

Σύλληψη του κοινοτάρχη Φοινιού για υπόθεση οικειοποίησης 6,850 ευρώ

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ο παραπονούμενος κατήγγειλε πως το 2007, όταν διέμενε στην Ελλάδα, ανέφερε στον κοινοτάρχη πως επιθυμούσε να κάνει εισφορά χρημάτων στην κοινότητα εις μνήμη του γιου του που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα.

Την ίδια χρονιά έγινε έμβασμα 5,500 χιλιάδων ευρώ στον προσωπικό λογαριασμό του κοινοτάρχη, ενώ το 2008 ο παραπονούμενος του απέστειλε επιταγή για το ποσό των 350 ευρώ.

Οι δυο συναντήθηκαν τυχαία σε μεταγενέστερο χρόνο στην Κύπρο και ο παραπονούμενος έδωσε στον 62χρονο άλλα χίλια ευρώ, ζητώντας του όπως και αυτά χρησιμοποιηθούν για την κοινότητα.

Ο παραπονούμενος , που επέστρεψε μόνιμα πίσω στην Κύπρο και στο χωριό του και εξελέγη αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, ζήτησε έντυπα αποδείξεων για τις εισφορές του, ωστόσο ο κοινοτάρχης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, απέφευγε να του δώσει αποδείξεις και εξηγήσεις για το πού κατέληξαν τα χρήματα.

Ο 62χρονος συνελήφθηκε το απόγευμα και ανακρίνεται από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Εναντίον του διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, αθέμιτο πλουτισμό και  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ