ΑΘΗΝΑ: Η πόλη που ξέρει να ζει, θα σας παρασύρει στο ρυθμό της

Η Αθήνα της ιστορίας, του πολιτισμού, των φεστιβάλ, της διασκέδασης, της έντονης νυχτερινής ζωής. Η πόλη που ξέρει να ζει, θα σας παρασύρει στο ρυθμό της

Aθήνα. Η πρωτεύουσα της Ευρώπης, η μητρόπολη με το εντυπωσιακό παρελθόν και την πλούσια ιστορία, σας συστήνει τη σύγχρονη εκδοχή της και σας υπόσχεται ένα city break γεμάτο εικόνες, ήχους, γεύσεις και μυρωδιές που θα σας ενθουσιάσουν.

Με τόσα αξιοθέατα, μνημεία, μουσεία, γειτονιές, πολύχρωμες τοπικές αγορές και παζάρια με vintage αέρα, ίσως χρειαστεί να δώσετε στις διακοπές σας εδώ μια μικρή… παράταση. Από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ως την Αρχαία Αγορά, οι μνήμες της αρχαίας Ελλάδας δίνουν το «παρών» σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Ξεκινήστε με μια βόλτα στο Θησείο ως το Μοναστηράκι και ανακαλύψτε την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας σε μαγαζάκια που τα ράφια τους κρύβουν «θησαυρούς» από τα παλιά: κομψά διακοσμητικά, δίσκοι από βινύλιο, περιοδικά κόμικ της δεκαετίας του ’60, σπάνια βιβλία της εποχής του Μεσοπολέμου.

Τις Κυριακές θα σας δοθεί η ευκαιρία να συμπληρώσετε το παζλ καλύτερα: δεκάδες μικροπωλητές σε δρόμους και σε πλατείες κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας με την ιδιαίτερη πραμάτεια τους. Λίγο πιο πάνω, στην αρχοντική Πλάκα και στα Αναφιώτικα, θα νιώσετε πως είστε σε νησί: Περπατήστε στα σοκάκια τους και ανακαλύψτε γραφικές γωνιές, μεγαλοπρεπή νεοκλασικά, χαριτωμένα καφέ και αμέτρητα αναμνηστικά που φιλοδοξούν να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες σας από την Ελλάδα. Και το βράδυ, απολαύστε τη νυχτερινή ζωή της πόλης στις αμέτρητες επιλογές διασκέδασης που θα βρείτε στα στενά της!

Αθήνα: ένας μεγάλος περίπατος
Ώρα για περίπατο: Σε μια πόλη που μετρά περισσότερες από 2.880 ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, οι περίπατοι σχεδόν… επιβάλλονται. Ξεκινήστε το ταξίδι με αφετηρία σας την πράσινη όαση του Εθνικού Κήπου, σουλατσάρετε κάτω από την Ακρόπολη, ανακαλύψτε τα μυστικά που βρίσκονται κρυμμένα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου και της Αποστόλου Παύλου, εξερευνήστε τα μονοπάτια που «κυκλώνουν» τον Λόφο του Φιλοπάππου και απολαύστε τη θέα, το ηλιοβασίλεμα και την ιστορία που κρύβουν οι παρακείμενοι λόφοι της Πνύκας και του Αστεροσκοπείου.

Η Αθήνα του Πολιτισμού και της Τέχνης
Κι επειδή η Αθήνα, δεν έχει μόνο μνημεία και… κρυμμένα μυστικά αλλά και τέχνη που πάλλεται, στη διάρκεια της βόλτας σας μην παραλείψετε να στρέψετε το βλέμμα στους τοίχους της – τους ιδιότυπους αυτούς urban καμβάδες όπου street artists αποτυπώνουν την εικόνα τους για την πόλη, που μέρα με τη μέρα εμπλουτίζεται, διαφοροποιείται, μετασχηματίζεται: δεξιοτεχνικά φτιαγμένα γκράφιτι υψηλής αισθητικής μεταφέρουν τη μοντέρνα τέχνη έξω από τις κλειστές αίθουσες, κάνοντάς την οργανικό –και αναπόσπαστο- κομμάτι της πόλης. Εάν πάλι οι αίθουσες είναι αυτό που ζητάτε, το Κολωνάκι, ο Κεραμεικός και το Μεταξουργείο είναι μερικές από τις γειτονιές όπου θα βρείτε τις περισσότερες γκαλερί. Ανακαλύψτε την Αθήνα μέσα από την Τέχνη της!

Ψώνια στο κέντρο της πόλης
Μια σύγχρονη πρωτεύουσα, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και μια αγορά αντίστοιχα υψηλών προδιαγραφών. Στην Αθήνα, η τέχνη γίνεται μόδα και σας προκαλεί να την υιοθετήσετε. Στις διακοπές σας θα έχετε όλο το χρόνο να ανακαλύψετε τις αθηναϊκές αγορές που εκτείνονται στην εμπορική οδό Ερμού και τους γύρω δρόμους. Εκεί, αλλά και στο Κολωνάκι, θα σας δοθεί επίσης η ευκαιρία να αναζητήσετε επώνυμους οίκους μόδας.

Δρόμοι όπως η Σκουφά, η Πατριάρχου Ιωακείμ, η Βουκουρεστίου αλλά και τα τριγύρω στενάκια συγκεντρώνουν καταστήματα για όλα τα γούστα, από κλασικά μέχρι street fashion – ενώ σε περίπτωση που επιθυμείτε να πάρετε στις αποσκευές σας παραδοσιακές γεύσεις και άρωμα Ελλάδας, τα βήματά σας θα σας οδηγήσουν στην Κεντρική Αγορά των Αθηνών, την οδό Ευριπίδου και τους τριγύρω δρόμους: βότανα, μπαχάρια και προϊόντα μικρών παραγωγών φιλοδοξούν να κλείσουν σε σακουλάκι όλες τις μνήμες σας από αυτήν την πολυπολιτισμική πρωτεύουσα.

Νυχτερινή ζωή στην πρωτεύουσα της Ευρώπης
Κι όταν το φυσικό φως αποσυρθεί από τον αττικό ουρανό, και ανάψουν τα πολύχρωμα φώτα των μπαρ και των κλαμπ στο κέντρο της, θα φωτίσουν μια άλλη πτυχή της Αθήνας. Τη μποέμικη, αυτή που εξελίσσεται στα hot spot της έντονης νυχτερινής ζωής της. Μιας πτυχής που μπολιάζεται με τις ανάγκες της πόλης και αναπλάθεται διαρκώς: εκτός από τα «κλασικά» πια σημεία της πόλης Κολωνάκι, τα Εξάρχεια, το Γκάζι, εναλλακτικές γειτονιές ξεπετάγονται κάθε λίγο ως ο επόμενος «απόλυτος προορισμός» διασκέδασης στην πόλη. Νεότερο αυτών, η πλατεία Αγίας Ειρήνης που συγκεντρώνει ό,τι πιο μοντέρνο και πρωτοποριακό σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Λίγο αργότερα, όταν η νύχτα προχωρά, από το pool bar του ξενοδοχείου σας θα δείτε την Ακρόπολη να φωτίζει, στέλνοντας σήμα: ώρα για διασκέδαση. Πίνετε νωχελικά το κοκτέιλ σας, η μουσική σας βάζει στον ρυθμό και η πόλη, που απλώνεται στα πόδια σας, σας καλεί στη ζωή της που ξυπνά: μπαρ, κλαμπ, all time classic «πίστες» με ελληνικά. Όλα σας υπόσχονται αξέχαστα βράδια.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ