Ζευγάρι στην Ισπανία, ζει μόνο του 45 χρόνια σε εγκαταταλειμμένο χωριό

Μαδρίτη: Για τα τελευταία 45 χρόνια, ο Martin και Sinforosa Colomer είναι οι μοναδικοί κάτοικοι της La Estrella, ενός εγκαταλειμμένου χωριού στην Ισπανία.

(Martin (79 de ani) și Sinforosa Colomer (82 de ani)

Στην Ισπανία: Ηλικιωμένο ζευγάρι ζει μόνο του 45 χρόνια σε εκαταταλειμμένο χωριό

Η μοναδική παρέα τους είναι τρεις σκύλοι, τέσσερις κότες, ένας κόκορας, περίπου 25 γάτες και μερικές μέλισσες. Η πλησιέστερη κατοικημένη πόλη είναι τουλάχιστον 25 χιλιόμετρα μακριά!

Παράξενος τρόπος ζωής για τους δυο τους, χωρίς ανθρώπινη επαφή, σχεδόν σαν να είναι οι τελευταίοι δύο άνθρωποι στη γη. Δεν ήταν βέβαια πάντα έτσι τα πράγματα.

Κάποτε το χωριό τους έσφυζε από ζωή, με εκατοντάδες κατοίκους, μια εκκλησία, δύο σχολικά κτήρια και πολλά μπαρ.  



Πριν από χρόνια μια σφοδρή καταιγίδα σκότωσε σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού και κατέστρεψε τουλάχιστον 17 σπίτια.

Η πλατεία του χωριού, την εκκλησία και πρεσβυτέριο έμειναν αλώβητα και ένα μνημείο ανεγέρθηκε για όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους. Ο τόπος έχασε τη γοητεία του μετά από αυτό και οι ντόπιοι άρχισαν σιγά σιγά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη που δυστυχώς πέθανε σε ηλικία 12 ετών, πριν από 36 χρόνια. Βλέποντας τους άλλους κατοίκους να φεύγουν, οι ίδιοι θέλησαν να μείνουν κοντά στον τάφο του παιδιού τους και έτσι η ζωή τους πήρε αυτή την πορεία, της μοναξιάς.

Σήμερα, ο Μάρτιν είναι 79 και η Sinforosa, 82, ζουν χωρίς τηλέφωνο, τηλεόραση, ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.

 Έχουν ένα παλιό αυτοκίνητο για να τους μεταφέρει στην πλησιέστερη πόλη, αλλά μοιάζουν αρκετά ικανοποιημένοι με την απλή ζωή τους. «Έχουμε πολλά να κάνουμε με τα ζώα και τις κερασιές μας”, λένε.

Πηγή: clarin.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ