Η παγκόσμια αγορά του Cloud - Το διαδικτυακό «σύννεφο» που καλύπτει τον πλανήτη

Το διαδικτυακό «σύννεφο» που καλύπτει τον πλανήτη - Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν τα οφέλη του Cloud

Σε φάση ωρίμανσης εισέρχεται η παγκόσμια αγορά του Cloud, με τους «ώριμους» χρήστες του οικοσυστήματος να δρομολογούν τις κινήσεις τους για το επόμενο «κύμα» ανάπτυξης υποδομών και υπηρεσιών του υπολογιστικού νέφους.

Όπως αναφέρει το ΣΕΠΕ, ήδη, οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν τα οφέλη του Cloud, καθώς περισσότερες από μία στις δύο -ποσοστό 53%- αναμένουν για την επόμενη διετία αυξημένα έσοδα λόγω του σύννεφου. Έρευνα της IDC, για λογαριασμό της Cisco, δείχνει ότι σήμερα το 44% των οργανισμών και των επιχειρήσεων είτε χρησιμοποιεί ήδη το Cloud, είτε έχει πλάνα για την υιοθέτηση υποδομών και υπηρεσιών private cloud. Την ίδια στιγμή, το 64% όσων έχουν υιοθετήσει το οικοσύστημα του cloud εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης υποδομών και υπηρεσιών hybrid cloud.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι αποκαλυπτικά για τα οικονομικά οφέλη, που απολαμβάνουν, ήδη, οι «ώριμοι» χρήστες της τεχνολογίας του Cloud. Για του λόγου το αληθές οι επιχειρήσεις του δείγματος, αποκόμισαν -κατά μέσο- όρο πρόσθετα έσοδα 1,6 εκατ. δολ. ανά εγκατεστημένη εφαρμογή ιδιωτικού ή δημόσιου cloud. Σύμφωνα με τις ίδιες τις επιχειρήσεις, που μετείχαν στην έρευνα, η αύξηση των εσόδων προέκυψε από τη μετατόπιση των πόρων για ΙΤ από τις παραδοσιακές δραστηριότητες συντήρησης σε μια νέα, πιο καινοτόμο στρατηγική.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, οι επιχειρήσεις, που έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία cloud, έχουν επιτύχει -κατά μέσο όρο- μείωση κόστους 1,2 εκατ. δολ. ανά εγκατεστημένη εφαρμογή. Η εξοικονόμηση προήλθε, κυρίως, από τη μετάβαση της επιχείρησης σε ένα πιο επεκτάσιμο, αξιόπιστο και με υψηλότερες επιδόσεις τρόπο λειτουργίας.


Η IDC διακρίνει πέντε επίπεδα ωριμότητας για την αγορά του cloud: ad-hoc, opportunistic, repeatable, managed και optimised. Σύμφωνα με την εταιρεία, όσο επιχειρήσεις και οργανισμοί μετέρχονται των σταδίων αυτών, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη που αποκομίζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι πιο «ώριμοι» χρήστες του cloud βρίσκονται στην αγορά των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: cloud.google.com


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ