Ένας ουρανός με λουλούδια… στο Alentejo της Πορτογαλίας

Ένας ουρανός με λουλούδια…

Αυτό θα μπορούσε να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο ό,τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Alentejo της Πορτογαλίας.

Αλεντέζου (στα πορτογαλικά Alentejo, προφέρεται σωστά ως Αλεν-τέζου) είναι μια από τις περιφέρειες της Πορτογαλίας και εκτείνεται στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας.
Η ονομασία της περιφέρειας Alentejo προέρχεται από το Além-Tejo, που μεταφράζεται κατά λέξη "Πέρα από τον Τάγο".

Όλοι οι δρόμοι του Campo Maior σκεπάστηκαν με πολύχρωμα, χειροποίητα λουλούδια από χαρτί για τη Γιορτή Λουλουδιού ή αλλιώς τη Γιορτή του λαού (Festas das Flores/ Festas do Povo).

 Η εντυπωσιακή γιορτή που στολίζει τον ουρανό μίας ολόκληρης πόλης με ... την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Alentejo της Πορτογαλίας.

An orange sea: One of the many streets is bedecked in row upon row of orange petals, attached together

Το πιο εκπληκτικό στην διοργάνωση του φεστιβάλ είναι το πόσο οι άνθρωποι εργάστηκαν για να υλοποιηθεί.




Μάλιστα λέγεται ότι για να ολοκληρωθεί αυτό το αριστούργημα οι κάτοικοι της πόλης δούλευαν για τέσσερις μήνες. Έτσι κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, μέσα από τα αμέτρητα χάρτινα λουλούδια, το μόνο που θα μπορούσε να διαβάσει κανείς ήταν η σχολαστικότητα, η υπομονή και τα ξενύχτια των κατοίκων για να ολοκληρώσουν την διακόσμηση των δρόμων.

Turquoise haven: Tourists marvel at the stunning walkway canapies that line the streets of Alentejo


Ο κάθε δρόμος είχε το δικό του θέμα- λουλούδι: το γιασεμί, οι τουλίπες, οι παπαρούνες, τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι ότι δεν γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά οι κάτοικοι του δήμου αποφασίζουν από κοινού την ημερομηνία που θα αρχίσουν τις εργασίες, για το λόγο αυτό λέγεται και Γιορτή του Λαού. Το προηγούμενο φεστιβάλ των λουλουδιών είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια.



Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ