Νέο λογότυπο, νέα εποχή για τη Google

H Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Larry Page και τον Sergey Brin (Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν) το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδιωτικοποιήθηκε. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες.
To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Googleplex.

Νέο λογότυπο, νέα εποχή για τη Google - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το νέο της λογότυπο παρουσίασε η Google, λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για ευρεία αναδιοργάνωση του ομίλου. Το λογότυπο με τα τέσσερα χρώματα (μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο) θυμίζει εκείνο της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google. Εμφανίζεται επίσης με νέα γραμματοσειρά, πιο μινιμαλιστική.

Με αφορμή την αλλαγή του λογότυπου, η εταιρεία σημείωσε: «Η Google έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 17 χρόνια – από το εύρος των προϊόντων μας μέχρι την εξέλιξη της εμφάνισής τους. Σήμερα αλλάζουμε για άλλη μια φορά».

Στο παρακάτω βίντεο του κολοσσού παρουσιάζεται η ιστορία του λογότυπου της:



Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ