Τα νέα ωράρια των τραπεζών μετά τη συμφωνία μεταξύ Συνδέσμου - ΕΤΥΚ

Τα επιτόκια των δανείων των τραπεζικών υπαλλήλων τα είδατε? Από 1,40% μέχρι 1,60% παρακαλώ. Αν είναι δυνατόν...  Το κόστος καταθέσεων είναι και ψηλό και αυτοί δανείζονται σε τέτοια επιτόκια, κι αυτά είναι για τα καινούργια δάνεια, που να δείτε τα παλιά... ακόμη πιο χαμηλά επιτόκια. Αίσχος... και μετά είναι να απορείς πως έφτιαξαν παλάτια για να ζουν σαν Μαχαραγιάδες.
  • ● στεγαστικό δάνειο 1,40%
  • ● φοιτητικό 1,60%
  • ● δάνειο αυτοκινήτου 1,40%
  • ● δάνειο γάμου 1,40%
  • ● χρηματοδοτήσεις 1,40%
  • ● παρατράβηγμα 1,60%
  • ● παρατράβηγμα καθαριστριών 1,60%
  • ● δάνειο καθαριστριών 1,40%
Στο θέμα μας:Σε συμφωνία με την ΕΤΥΚ για το ωράριο εργασίας στις τράπεζες κατέληξε ο Κυπριακός Εργοδοτικός Σύνδεσμος Τραπεζών (ΚΕΣΤ).

Ανακοίνωση του ΚΕΣΤ αναφέρει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα προβλέπει ότι από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 θα ισχύει το εξής ωράριο εργασίας για τις τράπεζες – μέλη του Συνδέσμου:

Δευτέρα - Πέμπτη:     07:30 - 15:00
Παρασκευή:            07:30 - 14:30

Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού διαφοροποιούνται ως εξής:

Δευτέρα-Πέμπτη:    08:00 - 14:30
Παρασκευή:            08:00 - 14:00

Το νέο ωράριο τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε σχέση με τα Επιτόκια των Συμβατικών Δανείων που αφορούν το προσωπικό.

Η εν λόγω συμφωνία θα ισχύει μέχρι την 31.12.2016.

Επήλθε συμφωνία μεταξύ Συνδέσμου Τραπεζών - ΕΤΥΚ Τράπεζες: Με νέο ωράριο εργασίας από Δευτέρας


Τα νέα ωράρια των τραπεζών που συμφώνησαν ΕΤΥΚ - ΚΕΣΤ (05/08/2015)

Λευκωσία. Με νέο διευρυμένο ωράριο εργασίας θα εργάζονται από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου, οι τραπεζοϋπάλληλοι των τραπεζών ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, USB ΚΑΙ CDB, που είναι μέλη του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών-ΚΕΣΤ, έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΤΥΚ. Οι τέσσερις τράπεζες εργοδοτούν περίπου 1.200-1.300 υπαλλήλους.

Το νέο ωράριο λειτουργίας των υποκαταστημάτων των τραπεζών θα έχει ως εξής:
● από Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη: από τις 7:30-15:00 και την Παρασκευή από τις 7:30 μέχρι τις 14:30.


Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού διαφοροποιούνται ως εξής:
● από Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη: από τις 8:00-14:30 και την Παρασκευή από τις 8:00-14:00.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη χθες ο Εργοδοτικός Σύνδεσμος σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία και με τα επιτόκια των συμβατικών δανείων του προσωπικού.Τα επιτόκια για τα νέα δάνεια, που θα συναφθούν μετά από την υπογραφή της συμφωνίας θα διαμορφώνονται ως ακολούθως:

● στεγαστικό δάνειο 1,40%
● φοιτητικό 1,60%
● δάνειο αυτοκινήτου 1,40%
● δάνειο γάμου 1,40%
● χρηματοδοτήσεις 1,40%
● παρατράβηγμα 1,60%
● παρατράβηγμα καθαριστριών 1,60%
● δάνειο καθαριστριών 1,40%

Όσον αφορά τα υφιστάμενα συμβατικά δάνεια, τα επιτόκια δεν θα επηρεαστούν από την νέα συμφωνία και θα συνεχίσουν με βάσει το τι ίσχυε σήμερα, διαβεβαιώνει τα μέλη της με χθεσινή ανακοίνωση η ΕΤΥΚ.

Επίσης η συμφωνία ΚΕΣΤ-ΕΤΥΚ προβλέπει την κατάργηση της εκπαίδευσης σε χρόνο εκτός εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι το 12ωρο για σκοπούς εκπαίδευσης και συσκέψεις καταργείται και οι διευθύνσεις των τεσσάρων τραπεζών θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε η διοργάνωσή τους να ενταχθεί εντός του εργάσιμου χρόνου των υπαλλήλων.

Η συμφωνία ΚΕΣΤ-ΕΤΥΚ θα ισχύει μέχρι την 31.12.2016 και στο διάστημα αυτό η κάθε πλευρά θα έχει τη δυνατότητα να θέτει οποιοδήποτε θέμα προς συζήτηση και σε περίπτωση που υπάρξει κατάληξη, τότε αυτή θα ενσωματώνεται στην υφιστάμενη συμφωνία.

Στο μεταξύ, ανοικτό προς περαιτέρω συζήτηση παραμένει το μεγάλο ζήτημα των συστημάτων αξιολόγησης του προσωπικού, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται να συνεχίσουν στη βάση σχετικής πρόνοιας της πρότασης του Υπουργείου Εργασίας (Μάρτιος 2014).

Η ΕΤΥΚ με χθεσινή ανακοίνωσή της εκτιμά ότι «αυτή η κατάληξη των διαπραγματεύσεων εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου των εμπλεκόμενων μερών και διατηρεί την απαραίτητη ηρεμία και ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθειά του για ανάκαμψη».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Πηγή: philenews.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ