Επτά δισεκατομμυριούχοι που ξεκίνησαν πάμπτωχοι

Επτά δισεκατομμυριούχοι που ξεκίνησαν πάμπτωχοι.

"Αν ζεις οικονομικά, δεν θα είσαι ποτέ φτωχός" είπε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος.

"Οι εκατομμυριούχοι κυνηγάνε τους ελέφαντες, οι φτωχοί τις ψείρες" λέμε εμείς, το χρήμα είναι καλύτερο απ' τη φτώχεια - αν μη τι άλλο, για οικονομικούς λόγους..

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς -Roman Abramovich-,
ο ΡΑΛΦ ΛΟΡΕΝ -Ralph Lauren-
και ο ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΟΥΛΤΣ -Howard D. Schultz- δεν “κολυμπούσαν” πάντα μες στο χρήμα.

Κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν ήταν πάντα έτσι.

Ας δούμε από που ξεκίνησαν οι “σημερινοί βασιλιάδες”.

1. ΡΟΜΑΝ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ

Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια, ενώ έμεινε ορφανός στην ηλικία των δύο ετών.
Ενώ ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Οδικών Μεταφορών της Μόσχας, το 1987, ξεκίνησε μια μικρή επιχείρηση που παρήγαγε πλαστικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στον πετρελαϊκό κλάδο· η εταιρεία του, Sibneft, πουλήθηκε στην Gazprom για 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2005.

2. ΜΟΧΕΝΤ ΑΛΤΡΑΝΤ

Όταν έφτασε στη Γαλλία, ο πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι της Μονπελιέ ζούσε τρώγοντας ένα γεύμα την ημέρα. Γεννημένος σε μια νομαδική φυλή της συριακής ερήμου, ο Αλτράντ μεγάλωσε με τη γιαγιά του στη Ράκα, τη σημερινή πρωτεύουσα του ISIS. Στη Γαλλία πήγε για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, χωρίς να γνωρίζει γαλλικά. Κατάφερε, όμως, να λάβει το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών, ενώ μετέτρεψε μια περιθωριακή εταιρεία σκαλωσιών σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευαστικού εξοπλισμού, την Altrad Group.

3. ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΣΟΥΛΤΣ

Ο ιδιοκτήτης των Starbucks μεγάλωσε σε ένα συγκρότημα κατοικιών για τους φτωχούς. Σε μια συνέντευξή του, είπε: «Ήξερα, μεγαλώνοντας, ότι οι άνθρωποι στην άλλη μεριά της πόλης είχαν περισσότερους πόρους, περισσότερα χρήματα, και πιο ευτυχισμένες οικογένειες. Και για κάποιο λόγο, ήθελα να πετύχω κάτι παραπάνω απ’ ό,τι μου έλεγαν οι άλλοι ότι ήταν δυνατό». Ο Σουλτς πήρε μια υποτροφία ως ποδοσφαιριστής στο Πανεπιστήμιο του Northern Michigan και στη συνέχεια εργάστηκε στη Xerox, προτού αγοράσει την αλυσίδα Starbucks, η οποία είχε μόλις 60 καταστήματα

4. ΟΠΡΑ ΓΟΥΙΝΦΡΕΙ

Η Γουίνφρεϊ γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στο Μισισίπι, αλλά αυτό δεν την απέτρεψε απ’ το να κερδίσει υποτροφία για το Πανεπιστήμιο Tennessee State. Σε ηλικία 19 ετών, έγινε η πρώτη Αφροαμερικάνα τηλεοπτική ρεπόρτερ. Και το 1983 μετακόμισε στο Σικάγο, για να εργαστεί για ένα νυχτερινό talk-show που έμελλε στη συνέχεια να γίνει το γνωστό ‘The Oprah Winfrey Show’.

5. ΣΑΧΙΝΤ ΧΑΝ

Σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά όταν ο Χαν έφτασε στις ΗΠΑ από το Πακιστάν, δούλεψε σαν λαντζέρης ενώ σπούδαζε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Σήμερα, ο Χαν ελέγχει την Flex-N-Gate, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώ είναι και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ.


6. ΡΑΛΦ ΛΟΡΕΝ

Ο Λόρεν πήρε το απολυτήριό λυκείου του στη συνοικία Μπρονξ της Νέας Υόρκης, αλλά στη συνέχεια παράτησε τις σπουδές του για να καταταχθεί στον στρατό. Όντας υπάλληλος στην Brooks Brothers, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να στραφεί στις γραβάτες. Το 1967, πούλησε γραβάτες αξίας 500.000 δολαρίων, ενώ την επόμενη χρονιά ξεκίνησε την Polo.

7. ΛΑΚΣΜΙ ΜΙΤΑΛ

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ArcelorMittal γεννήθηκε το 1950 σε μια πάμπτωχη οικογένεια, στο Ρατζαστάν της Ινδίας. Σήμερα, είναι ένας δισεκατομμυριούχος στο τιμόνι της μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρείας στον κόσμο. Την αυτοκρατορία του την έφτιαξε εξαγοράζοντας κρατικά εργοστάσια και περιουσιακά στοιχεία που δεν ήθελαν άλλες εταιρείες παραγωγής χάλυβα.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ