5ο Afro Banana Republic Festival

Είναι καινοτόμο, είναι δημιουργικό, είναι εναλλακτικό και έχει καθιερωθεί ως ένα απ’ τα πιο αναμενόμενα events του καλοκαιριού. Συμπληρώνοντας 5 χρόνια από ιδρύσεως, το Afro Banana Republic (ABR) θα δώσει μια  ξεχωριστή πνοή στη δασική έκταση του Κόρνου, με τον πιο εξωπραγματικό τρόπο, καθώς το φιλοθεάμον κοινό θα διακτινιστεί σ’ ένα παράλληλο σύμπαν όπου κυριαρχεί η φαντασία, η καλλιτεχνική γοητεία και η μαγεία της μουσικής.

5ο Afro Banana Republic Festival

Στις 21 και 22 του Αυγούστου, εκρηκτικοί ήχοι από καλλιτέχνες της εντόπιας αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής θα συνδυαστούν με μια ονειρική αισθητική καθώς και με τα πιο αντισυμβατικά performances, εκεί που το εξωπραγματικό δίνει ραντεβού με το φανταστικό για να πιουν κοκτέιλ εκπλήξεων, στο πιο ζωντανό διήμερο του καλοκαιριού μακριά από την καθημερινότητα.

Το φεστιβάλ μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και φέτος θα σβήσει τα πέντε του κεράκια, γιορτάζοντας μεταξύ άλλων τη διεθνή τιμητική διάκριση EFFE 2015-2016, που το συγκαταλέγει στα πιο εκλεκτά φεστιβάλ της Ευρώπης και το τοποθετεί πάνω στον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ευρωπαϊκό χάρτη. Ταυτόχρονα ξεκινάει μια μακρόχρονη συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου στο χώρο της καινοτομίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την υποστήριξη της εφευρετικότητας ντόπιων δημιουργών και καλλιτεχνών.

Με την ομάδα του ABR να αποτελείται από ένα μεγάλο εύρος πρωτοπόρων και δημιουργικών ανθρώπων – από γραφίστες, φωτογράφους και αρχιτέκτονες μέχρι μουσικούς παραγωγούς, σκηνογράφους και κινηματογραφιστές – η τιμητική διάκριση EFFE ευθυγραμμίζεται με το όραμα του φεστιβάλ να δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από διαφορετικές κατευθύνσεις να δημιουργούν μια βιωματική εμπειρία βασισμένη στην καινοτομία, τη δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση. Αυτός ακριβώς ο συμμετοχικός χαρακτήρας έχει δημιουργήσει μια δεμένη κοινότητα στα πλαίσια του φεστιβάλ, με τα δικά της τελετουργικά, βιώματα και συνήθειες.

Το φεστιβάλ φέρει την υπογραφή του γνωστού πλέον ABR – Alternative Brains Rule, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, που ειδικεύεται στη δημιουργία μεγάλης γκάμας, υψηλής ποιότητας βιωματικών events που ξεχωρίζουν απ τα συνηθισμένα.

Καθώς στόχος του φεστιβάλ είναι να εξερευνά τα όρια των δυνατοτήτων του και να δημιουργεί καινούριες εμπειρίες, φέτος σας υπόσχεται για ένα ακόμη πιο συναρπαστικό διήμερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με ένα καλειδοσκόπιο μελωδιών και ένα αμάλγαμα από διαλεχτούς ήχους, την ώρα που μπάντες και DJs μεγάλου διαμετρήματος, από τη διεθνή σκηνή προετοιμάζονται για να σας μαγέψουν μαζί με πλήθος ντόπιων μουσικών.

Τρεις διαφορετικές μουσικές σκηνές θα προσφέρουν στους επισκέπτες του φεστιβάλ την ευκαιρία να βυθιστούν σε διαφορετικά ηχητικά τοπία, όπως :

Afrobeat ρυθμούς, world music,φλαμένκο, Ska, Reggae, Funk και post Funk, Disco, Techno και House.

“Όλα έρχονται να δέσουν κάτω από την ομπρέλα του Fusion. Στόχος και προτεραιότητα μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ένα μείγμα διαφορετικών μουσικών ειδών, μια εμπειρία πέρα από το mainstream” λέει η οργανωτική ομάδα. “Πίσω από την επιλογή των μουσικών υπάρχει πολλή σκέψη και έρευνα, με κύριο άξονα την ποιότητα”.

Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει στο line up του φετινού μουσικού προγράμματος είναι οι εθιστικοί ήχοι, με ρίζες στη Μέση Ανατολή των The Apples, μία ορχηστρική μπάντα από το Ισραήλ, που εδώ και δέκα χρόνια γκρουβάρει αλύπητα πάνω και πέρα από μουσικά είδη. Η εμπνευσμένη χημεία των μουσικών τους καθώς και τα διαφορετικά μουσικά τους backround τους επιτρέπει να βάζουν στο μίξερ τους μεσανατολίτικους ήχους, με τους οποίους μεγάλωσαν, μαζί με μελωδίες της ευρωπαϊκής εβραϊκής κληρονομιάς, μαζί με αμερικάνικο R’n’B  καθώς και jazz και hip hop παραδόσεις, μέσα από ένα dub φίλτρο και με όλα τα παραπάνω συχνά να σερβίρονται μέσα στο ίδιο κομμάτι.



The Apples

Οι Έλληνες Anima Nation είναι μια μπάντα που επιβάλλεται να σας ξεσηκώσει με ένα μείγμα απο Reggae, Funk, Afro Beat, Cumbria, Latin και Calypso σε συνδυασμό με hip hop και soul στο πλάι, ενώ οι Γάλλοι Balaphonics Βrass Band θα θεωρήσουν προσβολή να μη χορέψετε υπό τους Afrobeat, Highlife, Bikutsi, Maloya, Soukous και Αιθιοπιανούς ήχους τους.

02_The Balaphonics

Balaphonics

watermark ed

Anima Nation

Mε μεγάλο ενθουσιασμό αναμένεται ακόμη και η άφιξη του Βρετανού Παραγωγού και DJ, Ed Davenport, από τη βάση του στο Βερολίνο. Έχοντας πλέον χτίσει τη φήμη του στην ηλεκτρονική σκηνή της Γερμανικής πρωτεύουσας αλλά και εκτός των τειχών της, θα ηλεκτρίσει το κοινό με ένα mix απο house και techno beats.

Επίσης γνωστοί καλλιτέχνες από την τοπική μουσική σκηνή θα προσθέσουν και τη δική τους δοξαριά στις βραδιές. Μεταξύ άλλων η Afro Mπάντα Banana με τις εκρηκτικές AfroBeat μελωδίες της αλλά και οι πολυαγαπημένοι Rumba Attack, γνωστοί από τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στην Κύπρο, με χαρακτηριστικό τους τη συγχώνευση της ισπανικής Flamenco-Rumba με ήχους απο world music, blues και jazz.

Στους ντόπιους DJs συγκαταλέγεται το duo Afrofox, με το φλογερό τους συνδυαστικό στυλ και τις ιδιαίτερες επιλογές, που εκτείνονται από disco μέχρι techno παίρνονταςπαραμάζωμα όλο το ενδιάμεσο. Άλλα ονόματα που θα παρελάσουν από τα decks του φεστιβάλ περιλαμβάνουν αυτά του resident του Klubd Janis Plasmatik, του Alexis Baitelman, του Vassilis Palamas, του Mpakallis και πολλών άλλων.

04_Ed Davenport

DJ Davenport

Πέρα όμως από τη μουσική εμπειρία, το φεστιβάλ δίνει μεγάλη έμφαση στην αίσθηση της απόδρασης, του σουρεαλισμού και της θεατρικότητας. “Πρόκειται για ένα καινούριο κόσμο με μία μοναδική ατμόσφαιρα” ισχυρίζονται οι διοργανωτές. “Θα βρεθείτε μέσα σ’ αυτόν το νέο κόσμο, με νέους κανόνες, μακριά από τα δεδομένα της καθημερινότητας. Μη θεωρήσετε οτιδήποτε ως δεδομένο, μιας και προσπαθούμε να επανακαθορίσουμε αυτά που γνωρίζουν οι άνθρωποι όπως η γλώσσα ή τα τελετουργικά τους, αλλά και πέρα απ αυτά”.

Δώδεκα δημιουργικά projects, διαδραστικής φύσης και θεατρικού χαρακτήρα θα είναι μέρος της ολιστικής εμπειρίας και θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να αλληλεπιδράσουν και να έρθουν σε επαφή με τους performers και τους καλλιτέχνες πλάθοντας έτσι την προσωπική για τον κάθε επισκέπτη εμπειρία. Αναζητείστε ακόμη και το ABR Radio αλλά και την εφημερίδα του φεστιβάλ, σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης τους εφαρμογής.

Μια μεγάλη ποικιλία φαγητών, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, θα είναι διαθέσιμη μέσα στο χώρο του φεστιβάλ σε πάγκους που θα στηθούν από επιλεγμένους παροχείς ενώ έμπειροι mixologists θα προσφέρουν κοκτέιλ ειδικά δημιουργημένα για την περίσταση του φεστιβάλ. Τέλος γι’ αυτούς που θέλουν να βιώσουν τη φεστιβαλική εμπειρία στο έπακρο, το φεστιβάλ προσφέρει τη δυνατότητα camping κάτω από τη σκιά των ευκαλύπτων και των πεύκων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα παρέχονται οι βασικές ανέσεις.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία του φεστιβάλ:

Παρασκευή και Σάββατο, 21 και 22 Αυγούστου

Δασική έκταση Κόρνου, Επαρχία Λάρνακας

Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 2 μμ, στις 21 του Αυγούστου και κλείνουν στις 3 μμ, στις 23 του Αυγούστου.

Εισιτήρια: 15 Ευρώ για τη μια μέρα, 20 Ευρώ για το διήμερο

Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε επισκέπτης μας θα βιώσει την φεστιβαλική εμπειρία με άνεση, αποφασίσαμε φέτος να εκδώσουμε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Τα 2000 μαγικά χαρτάκια που θα τυπωθούν, μπορείτε να βρείτε σε προπώληση από τις 28 Ιουλίου στο website μας και στις παρακάτω τοποθεσίες:

Λευκωσία:              

The Funky Stores: Old Town Nicosia (22 101593), Αγλαντζιά(22330196)

Χαράτσι Καφενείον, New Division Pub, A κχoffee project (99 559776)

Λεμεσός:          

 Sousami

Λάρνακα:              

Old Market St. (24 250101)

Εισιτήρια θα πωλούνται και στην είσοδο του φεστιβάλ. Παιδιά κάτω των 12 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

Για περαιτέρω πληροφορίες για το φεστιβάλ καθώς και το πλήρες line up με πληροφορίες για όλους τους μουσικούς, επισκεφτείτε το www.afrobananarepublic.com.

Ακολουθήστε μας στο facebook στο ‘TheAfroBananaRepublic’ για όλες τις τελευταίες πληροφορίες.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ