Θεραπεία κονδυλωμάτων από τη φύση στο σπίτι

Από τη φύση στο σπίτι για τη θεραπεία κονδυλωμάτων

Από τη φύση στο σπίτι για τη θεραπεία κονδυλωμάτων Τα κονδυλώματα και τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται με χημικές ουσίες (π.χ. ποδοφυλλοτοξίνη), καυτηριασμό, θεραπεία με λέιζερ (για εξάχνωση των βλαβών), πάγωμα με υγρό άζωτο ή χειρουργική αφαίρεση. Ενώ μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές οι εν λόγω μέθοδοι, ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι είναι πολύ ακριβές και ως εκ τούτου δεν συνιστούν καλή εναλλακτική για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ανέξοδες θεραπείες ερχόμενες από τη φύση.

Μπανάνα

Η υγρασία που υπάρχει φυσικά στην μπανάνα καθίσταται αποτελεσματική προκειμένου να μαλακώσουν τα κονδυλώματα. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση πράσινης μπανάνας. Εφαρμόστε στην περιοχή για περίπου δέκα λεπτά και αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα με τη χρήση της ελαφρόπετρας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού και καλύψτε την επιφάνεια με μπανανόφλουδα. Αντικαταστήστε την μόλις στεγνώσει πλήρως.

Πικραλίδα


Οι μίσχοι, οι ρίζες και τα φύλλα της πικραλίδας διαθέτουν ένα πλούσιο ιστορικό στην αφαίρεση κονδυλωμάτων. Η λευκή κολλώδης ρητίνη που προέρχεται από τα εν λόγω τμήματα μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στα κονδυλώματα. Με τη σειρά τους αυτά θα διαλυθούν σταδιακά.

Σκόρδο

Τα εκχυλίσματα λιπιδίων που προέρχονται από σκελίδες σκόρδου είναι αυτά που το καθιστούν εξαιρετικό για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Κόψτε μια σκελίδα σκόρδο σε δύο μέρη. Χρησιμοποιήστε γαρύφαλλα για να σκουπίσετε την περιοχή με κονδυλώματα. Ο στόχος είναι να την καλύψετε με όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό σκόρδου. Μόλις γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε μία αθλητική ταινία για να σταθεροποιήσετε το σκόρδο πάνω στα κονδυλώματα και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα.

Βασιλικός

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά βασιλικό για το μαγείρεμα, μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία για κονδυλώματα. Οι ενώσεις κατά των ιών που βρίσκονται σε αυτό το χορτάρι είναι σε θέση να σκοτώσουν τους ιούς που είναι υπεύθυνοι για τα κονδυλώματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε φύλλα βασιλικού και να καλύψετε την περιοχή.

Μέλι

Το μέλι γενικά συνιστάται για την αφαίρεση κονδυλωμάτων. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το μέλι Manuka. Το μέλι αυτό έχει άφθονες αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες. Εσείς δεν έχετε παρά να απλώσετε στο δέρμα σας ένα παχύ στρώμα μελιού για περίπου 24 ώρες.

Από τη φύση στο σπίτι για τη θεραπεία κονδυλωμάτων

Χυμός ανανά

Η οξύτητα του χυμού ανανά είναι ο κύριος παράγοντας που τον καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Εσείς απλά πρέπει να τον απλώσετε στα κονδυλώματα για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στεγνώστε με μια πετσέτα. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο.

Διατροφή

Παράλληλα, θα πρέπει να τροποποιήσετε τη διατροφή σας. Αυτή η προτεινόμενη λύση είναι αρκετά γενική σε σχέση με τις παραπάνω, αλλά μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική στην πρόληψη των κονδυλωμάτων. Είναι σημαντικό να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να βεβαιωθείτε ότι τα κονδυλώματα δεν θα αναπτυχθούν. Ενσωματώστε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή σας, ενώ βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες.


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ