Στο σφυρί βγήκε τεράστια έκταση γης στη Αυστραλία, η μεγαλύτερη πώληση γης στον πλανήτη

Αυστραλία: Προς πώληση η μεγαλύτερη έκταση γης για $325 εκατομμύρια, περίπου 110 εκατομμύρια Ευρώ.

Στο σφυρί βγήκε τεράστια έκταση γης, η μεγαλύτερη πώληση γης στον πλανήτη.

Εκτείνεται μεταξύ της νότιας Αυστραλίας, του Κουίνσλαντ, της Βόρειας Περιοχής και της δυτικής Αυστραλίας και θεωρείται η μεγαλύτερη ιδιωτική γη, που δεν ανήκει σε βασιλιά ή κράτος. Αν οι υποψήφιοι αγοραστές θελήσουν να κάνουν ξενάγηση σε όλα τα μέρη της, θα χρειαστούν μια εβδομάδα συνεχών αεροπορικών πτήσεων! Το αξιοπρόσεκτο είναι πως στη συγκεκριμένη περιοχή ζουν μόλις 150 άνθρωποι.

Η πελώρια αυτή έκταση, ανήκε στον Σερ Σίντνεϊ Κίντμαν, έναν Αυστραλό που εγκατέλειψε το σπίτι του στην Αδελαΐδα, σε ηλικία 13 ετών, το 1860, έχοντας μόνο 6 σελήνια στην τσέπη του. Μέσα από πολλούς κόπους, κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της Αυστραλίας, ασκώντας το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Μάλιστα θεωρείται ο μεγαλύτερος κτηνοτρόφος στην ιστορία της χώρας.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει 10 τεράστιες ξεχωριστές ιδιοκτησίες, μεταξύ των οποίων είναι και το Άννα Κρήκ -Anna Creek-, η μεγαλύτερη περιοχή συγκέντρωσης κοπαδιών στον πλανήτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 30 άνθρωποι από όλο τον πλανήτη αναμένεται να καταθέσουν τις προσφορές τους για να αγοράσουν αυτή την τεράστια ποσότητα γης.

Ο Σερ Κίντμαν ίδρυσε το 1899 την Σ. Κιντμαν και ΣΙΑ, η οποία έχει την ιδιοκτησία της γης και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των απογόνων του εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Ο βασιλιάς τον κοπαδιών της Αυστραλίας είχε στεφθεί ιππότης από το βασιλιά Γεώργιο της Αγγλίας, το 1921.

Το γεγονός που σχολιάζουν όλοι ως εκπληκτικό είναι πως η τεράστια αυτή έκταση γης, βρίσκεται στην ιδιοκτησία μιας μόνο οικογένειας εδώ και πέντε γενιές και έχει καταφέρει να είναι χωρίς χρέος,κάτι που κάνει την πώλησή της ακόμα πιο κερδοφόρα.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ