Αυτόματο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης σε όλα τα αυτοκίνητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Υποχρεωτικό αυτόματο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, θα εγκαθίσταται σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων, από το 2018. Πρόκειται για κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσις, που έχει στόχο τη μείωση των θυμάτων από οδικές συγκρούσεις.

Αυτόματο σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης σε όλα τα αυτοκίνητα

Από τις 31 Μαρτίου 2018, όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και μικρών φορτηγών θα είναι υποχρεωμένα να φέρουν σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης, με βάση κανονισμό που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το σύστημα e-call θα ειδοποιεί τις υπηρεσίες διάσωσης άμεσα, σε περίπτωση ατυχήματος.
Εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στη μείωση, κατά δέκα τοις εκατό, του αριθμού των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα, που το 2014 ξεπέρασε τις είκοσι-πέντε χιλιάδες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η δημόσια υπηρεσία e-call θα παρέχεται δωρεάν.

Θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία κλήσης έκτακτης ανάγκης στον πανευρωπαϊκό αριθμό 112 σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να φτάνουν έγκαιρα.


Το σύστημα θα μπορεί να ενεργοποιείται και χειροκίνητα.


Κατά τη συζήτηση, οι Ευρωβουλευτές ενίσχυσαν την ρήτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η εισηγήτρια Olga Sehnolova δήλωσε ότι  «Οι πληροφορίες δεν θα αποθηκεύονται, δεν θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του οχήματος. Το σύστημα θα ενεργοποιείται μόνο όταν συμβεί ένα τροχαία ατύχημα και όταν ο αερόσακος ενεργοποιηθεί.»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει από το 2018 μέχρι το 2021 κατά πόσο παρόμοιες συσκευές θα πρέπει να τοποθετηθούν και σε άλλα οχήματα, όπως λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά.


Ευγενία Σέργη | ant1iwo.com
kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ