To Paris Match δεν έχει το video της συντριβής του Airbus Germanwings

O ΗELBERT, ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PARIS ΜATCH

To Paris Match δεν έχει το video της συντριβής του Airbus

Tou Gustave Rey
Αυτό ισχυρίζεται ο Frédéric Helbert δημοσιογράφος-ερευνητής του Paris Match που είναι απο τους πρώτους ανθρώπους που είδαν το βίντεο της πτώσης το οποίο κατέγραψε με το κινητό του ένας απο τους επιβάτες.

Το Paris Match ανέβασε στην ιστοσελίδα του συνέντευξη του δημοσιογράφου μετά την αμφισβήτηση της αυθεντικότητας του βίντεο απο τις γαλλικές αρχές.

O Ηelbert, δηλώνει ότι είδε το βίντεο πολλές φορές μόνος του αλλά και την συντακτική ομάδα του Paris Μatch με την οποία συμφώνησαν ότι πρόκειται για αυθεντικό ντοκουμέντο. Όλοι μαζί πήραν την απόφαση να μην το δημοσιεύσουν γιατί τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης είναι όπως λέει πραγματικά συνταρακτικά.

Tα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Frédéric Helbert:


«Είναι ένα συγκλονιστικό βίντεο. Είναι ένα βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα. Είναι ένα βίντεο που είδα, το είδαμε πολλοί και που είδα και ξαναείδα δεκάδες φορές. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σ αυτό το βίντεο δεν μπορούμε να διακρίνουμε άτομα. Δεν είναι ένα άχρηστο βίντεο… Είναι ένα βίντεο το οποίο τραβάει ο επιβάτης απο το πίσω μέρος του αεροπλάνου και ακούμε…Είναι ο ήχος που είναι τρομερός. Η έκταση του ανθρώπινου πανικού. Η απόγνωση, οι κραυγές των ανθρώπων μέσα στο αεροπλάνο. Αυτό το κάνει τρομερό και γιαυτό επιλέξαμε να μην δημοσιεύσουμε αυτό το ντοκουμέντο. »

Στην ερώτηση για το πως το Paris Match βρήκε το βίντεο ο Helbert απαντά:

«Ηταν μια μακρά έρευνα γιατί έπρεπε  να βρούμε τις επαφές εκείνες  οι οποίες  επιτρέπουν να πάμε στην περιοχή που δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. Αυτό  αυτό γίνεται με την βοήθεια πολλών μεσαζόντων. Μεσάζοντες που είναι σε επαφή με εκείνους που εργάζονται στην περιοχή. Είναι απο εκεί που προέρχεται αυτό το ντοκουμέντο, το οποίο είδα μια πρώτη φορά και στη συνέχεια το κοίταξε όλη η ομάδα του Paris Match. Απο εκείνη τη στιγμή όλοι συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα απολύτως έγκυρο ντοκουμέντο και ανταποκρίνεται και αυτό θα το δούμε στη συνέχεια,  στο σενάριο της έρευνας.»

Για το γεγονός ότι η αστυνομία αμφισβητεί την αυθεντικότητα του βίντεο:

«Eίδαν για ποιο βίντεο μιλάμε; Μιλάμε για το ίδιο βίντεο το οποίο είδαν; Είναι με μια ερώτηση που τους απαντώ. Πρώτα απ όλα για ποιο ντοκουμέντο μιλάμε; Μιλάμε για το ίδιο; Λένε ότι το βίντεο δεν είναι αυθεντικό αλλά δεν το είδαν. Κι αυτό σημαίνει ότι το βίντεο υπάρχει και αποδεικνύει την ύπαρξη του.»

Για το άν θα δώσει το βίντεο-ντοκουμέντο στις αρχές:

«Δεν έχω αυτό το βίντεο. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω. Δεν το έχω αυτό το βίντεο. Είχα τη δυνατότητα να το δω. Είχαμε τη δυνατότητα να το δούμε κι αποφασίσαμε να μην το δημοσιεύσουμε. Μιλήσαμε μόνο. Το συζητήσαμε στο πλαίσιο της γενικής έρευνας. Οποιοδήποτε αίτημα αφορά αυτό το βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο ή άλλο υλικό στοιχείο,  δεν με αφορά και δεν μας αφορά στο Paris Match.»

Περίπλοκη η έρευνα πολλά τα συμφέροντα για τον Helbert που έχει καλύψει ώς δημοσιογράφος πολλά αεροπορικά δυστυχήματα. Οπως τονίζει οι εμπειρογνώμονες γνώριζαν απο την πρώτη στιγμή τι είχε συμβεί.

«Εδώ είμαστε σε ένα εξαιρετικά περίπλοκο πλαίσιο γιατί υπάρχουν συμφέροντα που αποκλίνουν, ότι κι άν λένε οι αρχές.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι μέσα σε μια νύχτα περάσαμε απο την μηδενική πληροφόρηση στα πάντα.  Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγγελέας είπε τα πάντα ενώ την προηγούμενη «και καλά» δεν γνωρίζαμε τίποτα και αυτό, γιατί εν τω μεταξύ, υπήρξαν οι αποκαλύψεις των New York Times.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Paris Match απο την πρώτη μέρα και το επαναλαμβάνω απο την πρώτη μέρα, απο την πρώτη μέρα, απο την πρώτη νύχτα, οι εμπειρογνώμονες γνώριζαν ότι ήταν μια υπόθεση που αφορούσε τους πιλότους. Απο την πρώτη νύχτα η ταινία εγγραφής του πιλοτηρίου είχε απομαγνητοφωνηθεί. Δεν υπήρχε δυσκολία στην απομαγνητοφώνηση. Απο την 1η νύχτα οι Γερμανοί ερευνητές πήγαν στο διαμέρισμα του Λούμπιτς και βρήκαν ένα βουνό απο φάρμακα και τα ντοκουμέντα τα οποία γνωρίζουμε. Τις πληροφορίες μας τις υποστηρίζω,  ότι κι αν γίνει.»

Ολόκληρη η συνέντευξη του Frédéric Helbert στο link που ακολουθεί.

parismatch.com/Actu/International/Video

kourdistoportocali.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ