Δείτε όλες σας τις αναζητήσεις στη Google, από τότε που ανοίξατε λογαριασμό

Από προβλήματα ιατρικής φύσης, μέχρι τις ταξιδιωτικές σας αναζητήσεις, η Google σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε μια αναδρομή στο διαδικτυακό ιστορικό σας και να δείτε οτιδήποτε έχετε ψάξει στο διαδίκτυο μέσα από τη μηχανή αναζήτησής της.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Δείτε όλες σας τις αναζητήσεις στη Google

Κι ενώ το πιο πιθανό είναι εσείς να μη θυμάστε ούτε τι φάγατε προχτές το βράδυ, αν έχετε λογαριασμό στη Google, μπορείτε να «θυμηθείτε» όλες σας τις… διαδικτυακές απορίες.

Η Google προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να κατεβάσουν ολόκληρο το αρχείο αναζητήσεών τους, καθώς επίσης να διαγράψουν μέρος αυτού ή ακόμη και ολόκληρο.

Η λειτουργία αυτή εξάγει τις αναζητήσεις των χρηστών στο Google Drive σε ένα αρχείο ZIP, με τα αρχεία να χωρίζονται ανά έτος και τρίμηνο.

Για να κατεβάσει κανείς τη διαδικτυακή του ιστορία, δεν έχει παρά να επισκεφθεί τη σελίδα history.google.com και να συνδεθεί με τον προσωπικό του λογαριασμό. Στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει από το ημερολόγιο οτιδήποτε είχε αναζητήσει σε οποιαδήποτε ημερομηνία.

Όσοι θέλουν να κρατήσουν ένα αρχείο των Google αναζητήσεών τους, μπορούν να επιλέξουν από τις ρυθμίσεις στην πάνω δεξιά γωνία, το κουμπί που λέει «download the database».

Για να διαγράψουν κάποιο μέρος της «ιστορίας» τους πρέπει να επιλέξουν το κουτί που υπάρχει δίπλα σε αυτό και να επιλέξουν την εντολή «remove items».

Για τη διαγραφή ολόκληρου του ιστορικού, οι χρήστες πρέπει να πάνε στις ρυθμίσεις και να επιλέξουν την εντολή «remove items» επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, π.χ. «from the beginning of time».

Η Google επισημαίνει, ότι μόνο όσοι έχουν λογαριασμό στη Google μπορούν να δουν τα δεδομένα τους, προειδοποιώντας ότι οι χρήστες δεν πρέπει να κατεβάσουν το ιστορικό τους σε κάποιο κοινόχρηστο υπολογιστή, προκειμένου να διατηρηθεί η ιδιωτικότητα τους.

kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ