ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ...Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ !!!! - Απίστευτος Ολυμπιακός!!!! 71-68

Στο Final 4 o Ολυμπιακός με… βόμβα του Πρίντεζη στο φινάλε

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τρίποντο στο μηδέν έδωσε τη μεγαλύτερη πρόκριση του Ολυμπιακού σε φάιναλ φορ. Αφησε το καλύτερο δώρο για το τέλος για τους χιλιάδες οπαδούς των ερυθρολεύκων, αφού με το 71-68 έγινε το 3-1 και το καμάρι του Πειραιά θα βρίσκεται στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης.

VIDEO - Unbelievable buzzer beating three by Printezis to send Olympiacos to #F4Glory!!!  http://snpy.tv/1I0WsnG via @snappytv

Αυτή τη φορά η Μπαρτσελόνα ήταν αποφασισμένη να παίξει πολύ καλή άμυνα και να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην τακτική "μαρκάρουμε στα όρια του φάουλ". Οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν έτσι ανοιχτά σουτ και έσπασαν τα καλάθια από τη γραμμή του τριπόντου, την ίδια που οι Καταλανοί έβρισκαν λύσεις από τον Αμπρίνες (11-14, 16-17).

Η είσοδος στο παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο χάρισε ακόμη ένα επιθετικό όπλο στην Μπαρτσελόνα που από το 25-25 έκανε σερί 12-4 για να φτάσει στο 29-37 του ημιχρόνου. Σ' αυτό το διάστημα ο Λα Μπόμπα έπαιξε καταλυτικό ρόλο με 5 πόντους που πλήγωσαν πολύ την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες τελείωσαν το ημίχρονο με 1/9 τρίποντα και τον Σπανούλη μόλις στους 3 πόντους κάτι που σήμαινε ότι υπήρχε οξύ επιθετικό πρόβλημα.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε το χάντικαπ ακόμα και στους 10 πόντους (29-39) αλλά με υπομονή ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να βελτιώσουν αισθητά την άμυνά τους ενώ στην επίθεση ο Πέτγουεϊ και ο Σπανούλης έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις. Με καλάθι του V-Span μάλιστα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 50-49 πριν ο Τόμιτς ισοφαρίσει για το 50-50 στην αυλαία της τρίτης περιόδου.

Ο Σπανούλης συνέχισε να είναι παραγωγικός και στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου (55-52), όταν όμως σίγησε η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά (55-57).  Ο Λαρισαίος έβαλε ξανά ένα μεγάλο τρίποντο (58-57), ο Μάντζαρης τον μιμήθηκε ούτε όμως αυτά τα σουτ ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα, που είχε μόλις ένα αμυντικό φάουλ μέχρι το 38', γύρισε το ματς (61-65, εκμεταλλευόμενη και τα λάθη των γηπεδούχων).

Ο Ολυμπιακός για άλλη μία φορά αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Το τρίποντο του Μάντζαρη μείωσε τη διαφορά στον έναν και εν συνεχεία, μετά το λάθος της Μπαρτσελόνα, ο Πρίντεζης έφυγε στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 66-65 στα 40 δεύτερα!

Οι βολές του Ναβάρο έκαναν το 66-67 αλλά ο Σπανούλης με ψύχραιμο μπάσιμο και εκτέλεση από κοντά διαμόρφωσε το 68-67. Ο Μάντζαρης όμως έκανε τη χάρη στον Ναβάρο να τον στείλει στη γραμμή στα 6 δεύτερα, με τον Καταλανό σταρ να ευστοχεί μόνο στη μία από τις δύο. Την τελευταία λεξη την είπε ο Πρίντεζης. Μετά από έξοχη κυκλοφορία της μπάλας, ο Ελληνας φόργουορντ πυροβόλησε, ευστόχησε και έστειλε τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 8, Χάντερ 8, Ντάνστον 2, Σπανούλης 17, Παπαπέτρου, Σλούκας 6, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 11, Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 3, Λοτζέσκι.

Μπαρτσελόνα: Ντόλμαν 5, Χουέρτας 2, Αμπρίνες 11, Ναβάρο 8, Σατοράνσκι 12, Πλάις 4, Τόμας 4, Όλεσον 5, Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 13

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ