Απίστευτο κι όμως... Ολόκληρο το χωριό Ζει σε μια πολυκατοικία!

Απίστευτο κι όμως...Ένα ολόκληρο χωριό σε μια πολυκατοικία!

Στη μικρή πόλη Whittier της Αλάσκα, που το χιόνι φτάνει τις 250 ίντσες ετησίως, το σύνολο των 218 κατοίκων ζουν σχεδόν αποκλειστικά σε μια... τεράστια πολυκατοικία. Σε Κυπριακά νούμερα, σαν να βάζεις όλους τους Φοινιότες μέσα και να περισσεύουν διαμερίσματα, ακόμη.

Περιτριγυρισμένη από βουνά και θάλασσα, η απομακρυσμένη πόλη είναι τόσο απομονωμένη, που είναι προσβάσιμη μόνο από το μακρύτερο τούνελ της Βόρειας Αμερικής, το οποίο εκτείνεται σε μήκος δυόμισι μιλίων, όπως αναφέρει η Daily Mail. Αλλά η σήραγγα, που εναλλάσσει τις κατευθύνσεις κάθε μισή ώρα, κλείνει στις 11:00 μ.μ. έως στις 5:30 το επόμενο πρωί.

Απίστευτο κι όμως... Ολόκληρο το χωριό Ζει σε μια πολυκατοικία!

Η 14όροφη πολυκατοικία, που ονομάζεται «Πύργος Begich», στεγάζει ολόκληρη τη γειτονιά της πόλης, μεταξύ των οποίων το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ένα σχολείο, μια εσωτερική παιδική χαρά, δύο καταστήματα, ένα πλυντήριο και το ταχυδρομείο.

The building was first constructed by the U.S. Army in the 1950s, but is now under civilian ownership
Η τοπική εκκλησία εκτελεί βαπτίσεις σε μια φουσκωτή πισίνα στο υπόγειο και τα παιδιά μπορούν εύκολα να χτυπήσουν την πόρτα του δασκάλου τους για βοήθεια, το βράδυ.

Η σκηνοθέτης, Mary Katzke, από την Αλάσκα, ήταν από τους πρώτους που έδειξε ενδιαφέρον για αυτήν την περίεργη μικρή πόλη και την ασυνήθιστη καθημερινότητά της.
The building, the Begich Tower, houses the entire neighbourhood, including convenience stores and a school
«Υπάρχει τόσο μεγάλη γεωγραφική απομόνωση, σε αντίθεση με τις ανθρώπινες σχέσεις των κατοίκων που είναι πολύ ισχυρές. Οι κάτοικοι εργάζονται για το λιμάνι, ως μηχανικοί ή στην πόλη ή περιστασιακά πηγαίνουν για εργασία έξω από την κοινότητα».
One of the rebels to this particular living arrangement is Paul, who resides in an 'immobile' mobile home
Υπάρχουν και μερικοί αντάρτες σε αυτό το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ωστόσο, όπως ο Paul, ο οποίος έχει επιλέξει να ζει στο παλιό του φορτηγάκι.
A filmmaker from Anchorage, Alaska, has recently taken interest in developing a project about the town
Παρά το γεγονός ότι η πόλη παραμένει αρκετά ήσυχη κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα, το καλοκαίρι, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Περίπου 900.000 τουρίστες, περνούν μέσα από την πόλη με τα κρουαζιερόπλοια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η πόλη απολαμβάνει έως και 22 ώρες το φως του ήλιου.
Most residents work for the port, as boat mechanics, but a few do drive out to work outside the community
Η ιστορία του κτιρίου ξεκίνησε το 1953 όταν στέγαζε τον αμερικανικό στρατό, αλλά λίγα χρόνια αργότερα, τέθηκε σε πολιτική ιδιοκτησία, όταν ο στρατός εγκατέλειψε την πόλη.
In the brutal winters, the town may see up to 250 inches of snowfall, but in the summer, it's another story
Αν και στο παρελθόν, η πόλη υπήρξε το αντικείμενο του ενδιαφέροντος για μια μεγάλη ταινία, το ενδιαφέρον τώρα έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο να γίνει ένα reality show.
In the summer, the city sees up to 22 hours of sun a day and about 900,000 tourists who visit via cruise ships



newmoney.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ