Η απίστευτη περιπέτεια ενός εθνοφρουρού, ο οποίος υπηρέτησε στην ΕΦ 5 επιπλέον μήνες... και το επίδομα τέκνου

- Απολύθηκε στους 19 μήνες, ενώ έπρεπε να βγάλει το χακί στους 14 
- Στρατιώτης υπηρέτησε πέντε μήνες παραπάνω  

Λευκωσία: Η απίστευτη περιπέτεια ενός εθνοφρουρού, ο οποίος υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά πέντε επιπλέον μήνες από εκείνους που προνοεί η σχετική νομοθεσία, οδηγείται όπως όλα δείχνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, για αποζημιώσεις.

Ο εθνοφρουρός απολύθηκε από την Ε.Φ. πριν από έναν μήνα και δεν είναι πλέον στρατιώτης. Όπως υποστηρίζει, «για κάποιους σημαντικούς οικογενειακούς λόγους που βρίσκονται στο πρωτόκολλο του ΓΕΕΦ» έπρεπε να απολυθεί, αφού είχε υπηρετήσει 14 μήνες, αλλά από «αμέλεια και ανοργανωσιά» απολύθηκε στους 19 μήνες, έχοντας χάσει όχι μόνο ένα έτος από τις σπουδές του, αλλά και πολύτιμο χρόνο, που θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει εργαζόμενος, καθότι έχει ανάγκη από χρήματα. «Θα ήθελα να δημοσιοποιηθεί αυτό το τραγικό λάθος για να μην ξανασυμβεί, αλλά και για να αναλάβει το ΓΕΕΦ τις ευθύνες του», ανέφερε ο νεαρός στον «Φ».

Το Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι όντως ο συγκεκριμένος εθνοφρουρός παρέμεινε στα χακί πέντε επιπλέον μήνες, όμως έχει εντελώς διαφορετική άποψη για το πώς προέκυψε το πρόβλημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρμόδιο Υπουργείο, ο συγκεκριμένος στρατιώτης κατατάχτηκε στην Εθνική Φρουρά τον Ιούλιο του 2013 και στις 9 Φεβρουαρίου 2015, μετά από δεκαεννέα μήνες θητεία, υπέβαλε αίτηση για μείωση της θητείας του ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας που έχει έξι ζώντα τέκνα. Το αίτημά του προωθήθηκε αμέσως και στις 18 Φεβρουαρίου 2015 απολύθηκε, μετά από έγκριση του αιτήματός του από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ.

Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο, «η απόφαση για την ένταξη εθνοφρουρού στους υπόχρεους μειωμένης θητείας λαμβάνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και κατόπιν προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών». Επιπλέον, «οι στρατεύσιμοι ενημερώνονται για τις πρόνοιες της νομοθεσίας κατά την κατάταξή τους από τους αρμόδιους της Στρατολογίας, ενώ τους παραχωρείται και σχετικό ενημερωτικό έντυπο».

Πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες υπάρχει επίσης ηλεκτρονικά μέσω των ιστοσελίδων του ΓΕΕΦ και του Υπουργείου Άμυνας.

Για σκοπούς κοινωνικών ασφαλίσεων πάντως, ο στρατιώτης έχει «πιστωθεί» και τους δεκαεννέα μήνες που υπηρέτησε και όχι μόνο τους δεκατέσσερις που όφειλε να υπηρετήσει. Η διαφορά φαίνεται ότι θα λυθεί στο δικαστήριο, αφού το Υπουργείο Άμυνας ρίχνει την ευθύνη στον φαντάρο, που δεν υπέβαλε νωρίτερα την αίτησή του για μειωμένη θητεία.

Πάρπας | philenews.com
Kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ