Τα τελευταία λεπτά κατάλαβαν οι επιβάτες ότι οδεύουν προς το θάνατο - Η μοιραία πτήση του Αirbus Α 320

- Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους έπασχε από κατάθλιψη
- Εγκατέλειψε την εκπαίδευση του το 2009!
- «Αndreas Lubitz, ήρωας του Ισλαμικού Κράτους»
- Η σελίδα που ανέβασαν ισλαμιστές στο facebook
- Τα τελευταία λεπτά κατάλαβαν οι επιβάτες ότι οδεύουν προς το θάνατο
- Ακούγονται κραυγές από το μαύρο κουτί

Τα τελευταία λεπτά κατάλαβαν οι επιβάτες ότι οδεύουν προς το θάνατο- Ακούγονται κραυγές από το μαύρο κουτί

Σοκαριστική είναι η διαπίστωση του εισαγγελέα Μασσαλίας ότι ακούστηκαν οι κραυγές  των επιβατών τα τελευταία λεπτά της βουτιάς θανάτου του αεροσκάφους

 Το μαύρο κουτί αποκάλυψε ότι το αεροπλάνο έχανε ύψος για 18 ολόκληρα λεπτά, χωρίς οι επιβάτες να έχουν επίγνωση της τραγικής τους μοίρας. Οπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας Μασσαλίας, οι επιβάτες του αεροσκάφους κατάλαβαν τι συνέβαινε μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν και ακούστηκαν δυνατά οι κραυγές τους.

Ίσως τα χτυπήματα του πιλότου στην πόρτα του πιλοτηρίου, τα οποία πριν την μοιραία πτώση εντάθηκαν, ανησύχησαν τους άτυχους επιβάτες.

Ο έμπειρος κυβερνήτης ήταν ο μόνος που είχε καταλάβει ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, ωστόσο προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμος για να μη δημιουργηθεί πανικός.

Γι' αυτό και τα χτυπήματα στην πόρτα γίνονται έντονα μόνο προς το τέλος.

Δείτε τη φωτογραφία που αστυνομικοί φρουρούν το σπίτι του συγκυβερνήτη για να εμποδίσουν την οργή των συγγενών των θυμάτων:

Ο συγκυβερνήτης  Andreas Lubitz, 28 ετών, με καταγωγή από το  Montabaur της Γερμανίας, δεν έχασε τις αισθήσεις του αφού οι εγγραφές κατέγραψαν «τον θόρυβο μιας ανθρώπινης αναπνοής, κανονικής, εως την τελική συντριβή». Ο συγκυβερνήτης έμεινε σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της καθόδου του αεροπλάνου, την ώρα που το αεροσκάφος εξέπεμπε σήμα που προειδοποιούσε τους πιλότους να το σηκώσουν. Ολη αυτή την ώρα, ο πιλότος χτυπούσε την πόρτα μάταια, ενώ οι παρεμβάσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας των Γάλλων που είχαν διαπιστώσει την ανωμαλία, μένουν χωρίς απάντηση.

Στα πρώτα 20 λεπτά της καταγραφής των συνομιλιών στο μαύρο κουτί, φαίνεται ότι οι δύο πιλότοι συζητούν «ευγενικά και με λίγο χιούμορ». Οταν όμως ο κυβερνήτης ξεκινάει τη διαδικασία προσγείωσης, ο συγκυβερνήτης γίνεται ξαφνικά «λακωνικός, σύντομος», όπως επεσήμανε ο Εισαγγελέας Μασσαλίας που ερεύνησε το μαύρο κουτί.

«Ακούμε λοιπόν τον κυβερνήτη να λέει στον συγκυβερνήτη να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου, ακούμε τον θόρυβο μιας καρέκλας που κάνει πίσω και μιας πόρτας που κλείνει», πράγμα που μας κάνει να υποθέσουμε ότι ο κυβερνήτης πήγε στην τουαλέτα.

Από το 1980 όταν άρχισαν οι πρώτες επιθέσεις σε αεροπλάνα, βρέθηκε τρόπος ώστε οι πιλότοι να μπορούν να κλειδώνονται στο πιλοτήριο. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, η διαδικασία αυτή επιβλήθηκε σε όλα τα αεροπλάνα. Μια θωρακισμένη πόρτα κλειδώνει αυτόματα μόλις ο πιλότος μπει στο πιλοτήριο. Απαιτείται ένας κωδικός για να μπει κάποιος από έξω, εκτός κι αν η πόρτα είναι κλειδωμένη από μέσα.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στη δημοσιότητα για το παρελθόν του συγκυβερνήτη του Αirbus Α 320,Αndreas Lubitz, o οποίος φέρεται να οδήγησε με τη θέληση του στο θάνατο 150 επιβάτες του αεροσκάφους.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο φίλους του συγκυβερνήτη ανέφερε ότι έπασχε από κατάθλιψη και  burnout (σύνδρομο επαγγελματική εξουθένωσης) το 2009.

Γι' αυτόν τον λόγο είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για τη θέση του πιλότου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της Lufthansa και της Germanwings παραδέχτηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ότι ο συγκυβερνήτης είχε διακόψει για ένα διάστημα την εκπαίδευσή του, αλλά δεν διευκρίνισαν τον λόγο για το οποίο συνέβη αυτό.

Όπως έγινε γνωστό από την ανάλυση του μαύρου κουτιού του Airbus, o Andreas Lubitz οδήγησε σκόπιμα προς τη συντριβή το αεροπλάνο, αφότου κλείδωσε έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε σήμερα ότι η τραγωδία της συντριβής του αεροσκάφους Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings στις γαλλικές Άλπεις παίρνει "μια αδιανόητη διάσταση" μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το έριξε σκόπιμα.

Αυτό είναι το νεότερο θύμα της τραγωδίας.Ο μόλις 7 μηνών Τζούλιαν Μπάντρες.Εδώ εικονίζεται με τη μητέρα του Μαρία Μπάντρες.

"Κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της φαντασίας", είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα και κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί σε βάθος. Τα σημερινά νέα ρίχνουν για άλλη μια φορά ένα φριχτό βάρος στους συγγενείς των θυμάτων. Οι σκέψεις μας, αυτές τις ώρες και τις ημέρες της οδύνης, είναι μαζί τους", υπογράμμισε η καγκελάριος.

Από την Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ επανέλαβε ότι δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια "σύνδεση με την τρομοκρατία" στην υπόθεση της συντριβής του Α320 που εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Από την πλευρά του, το FBI ανακοίνωσε ότι έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις γαλλικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

"Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες ή για βοήθεια, καθώς συνεργαζόμαστε με χώρες-εταίρους μας, πολίτες των οποίων έπεσαν θύματα αυτής της τραγωδίας", σημειώνει στην ανακοίνωσή τους οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.


«Αndreas Lubitz, ήρωας του Ισλαμικού Κράτους»: Η σελίδα που ανέβασαν ισλαμιστές στο facebook 

Την ανακοίνωση του εισαγγελέα της Μασσαλία για βούληση του συγκυβερνήτη να καταστρέψει το αεροπλάνο», εκμεταλλεύτηκαν φανατικοί ισλαμιστές.

Ανάρτησαν στο facebook σελίδα στην οποία χαρακτήριζαν τον συγκυβερνήτη «ήρωα» του ισλαμικού κράτους.

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις αναρτήσεις.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ