Πώς τα emoticons φουσκώνουν τους λογαριασμούς του κινητού μας τηλεφώνου

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα γνωστά σε όλους τους emoticons με τον λογαριασμό του κινητού; Όπως αποκαλύπτει το BBC, η σχέση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... αναλογική.

Η υπερβολική χρέωση έχει να κάνει με το πώς τα διαβάζουν ορισμένα λογισμικά - Πώς τα emoticons φουσκώνουν τους λογαριασμούς του κινητού

Σύμφωνα με το BBC, αλλά και με τη σελίδα Money Saving Expert για θέματα καταναλωτή, υπάρχουν στη Βρετανία και σε άλλες χώρες αλλεπάλληλες καταγγελίες καταναλωτών για υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας και το πρόβλημα φαίνεται να σχετίζεται με τη χρήση των emoticons στα γραπτά μηνύματα (SMS).

Το πρόβλημα αφορά παλαιότερα μοντέλα κινητών, με κάποια μοντέλα Samsung και Apple να έχουν το μεγαλύτερο θέμα.

Η υπερβολική χρέωση έχει να κάνει με το πώς διαβάζουν ορισμένα λογισμικά τα emoticons. Ορισμένες παλαιότερες συσκευές μετατρέπουν αυτόματα το κείμενο που περιέχει emoticons σε MMS (multimedia service), που έχει άλλη χρέωση ή δεν περιλαμβάνεται σε πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας και μηνυμάτων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

  • Οι πελάτες να επικοινωνούν με τον πάροχό τους για να ενημερώνονται σχετικά με το τι ισχύει για κάθε εταιρεία, αλλά και για το μοντέλο του κινητού τους.
  • Να προσέχουν αν το κινητό τούς ειδοποιεί ότι το SMS μετετράπη σε MMS.
  • Να αποφεύγουν τη χρήση emoticons, τουλάχιστον μέχρι να ενημερωθούν για το τι ισχύει.
  • Να χρησιμοποιούν, όσο μπορούν, υπηρεσίες δωρεάν ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, όπως το iMessage, το WhatsApp ή το Viber, ειδικά για SMS μεγαλύτερης έκτασης.



Daily > E-Radio.com.cy
@kapouti > kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ