Το παλάτι που κάποτε ανήκε στον Ωνάση και τον Νιάρχο, στη Ριβιέρα, αγόρασε ο Αμπράμοβιτς

Το παλάτι του Ωνάση και του Νιάρχου αγόρασε ο Αμπράμοβιτς (photos)

Το παλάτι που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σταύρο Νιάρχο, στη γαλλική Ριβιέρα, αγόρασε ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το Chateau de la Croe στη Νότια Γαλλία έχει ιστορία. Μεγάλη. Χτίστηκε το 1927 από τον άνθρωπο που σχεδίασε την Όπερα του Παρισιού Charles Garnet, όπως αναφέρει η Real News. Δεσπόζει στη μέση μιας κατάφυτης έκτασης 80 στρεμμάτων και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Cap d’ Antibes.

Πρώτοι ιδιοκτήτες του κάστρου ήταν ο δούκας και η δούκισσα του Γουίνδσορ, η οποία ανακαίνισε τον πύργο τον Μάιο του 1938. Τ0 1948, ο ιστορικός ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ και η σύζυγός του γιόρτασαν εκεί την 40ή επέτειο του γάμου τους. Το 1950 ο Αριστοτέλης Ωνάσης μαγεύτηκε από την ομορφιά του και το αγόρασε, όμως το πούλησε επτά χρόνια αργότερα, το 1957, όταν, κατά πληροφορίες, η πρώτη σύζυγός του Τίνα Λιβανού τον έπιασε επ' αυτοφώρω στο κρεβάτι με τη φίλη της Jeanne Rhinelander. Αμέσως μετά το αγόρασε ο «αιώνιος» αντίπαλος του Ωνάση, επίσης εφοπλιστής και μπατζανάκης του, Σταύρος Νιάρχος, που το έκανε δώρο στη γυναίκα του Ευγενία Λιβανού, αδερφή της Τίνας Λιβανού.

To 1980, μια πυρκαγιά έγινε η αιτία για να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Πριν από τον Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης του κάστρου ήταν ένας βαθύπλουτος Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος όμως το παράτησε στη μοίρα του. Σε αντίθεση με τον Ρώσο κροίσο, που ξόδεψε περίπου 40 εκατ. ευρώ για να το αγοράσει και να το ανακαινίσει. Και να το κάνει να μοιάζει όπως παλιά, ένα πραγματικό παλάτι, στο οποίο μπορεί να κάνει τις διακοπές του με τη σύντροφό του Ντάσα Ζούκοβα και τα δύο παιδιά τους.

Τους εξωτερικούς χώρους διαμόρφωσε ο διάσημος αρχιτέκτων τοπίου Peter Wirtz, φέρνοντας φυτά από την Καλιφόρνια και τη Μεσόγειο, ενώ ο Αμπράμοβιτς ζήτησε να δημιουργηθεί στην ταράτσα μια μεγάλη πισίνα, αλλά και ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο γυμναστήριο, με τζακούζι και σπα. Εκτός από γήπεδα τένις και γκολφ και την εξωτερική πισίνα, το κάστρο μετά την ανακαίνιση διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, σινεμά, αίθουσα παιχνιδιών, βιβλιοθήκη, εντυπωσιακή τραπεζαρία 30 ατόμων και ένα επιβλητικό γραφείο για τον μεγιστάνα.

Το μονοπάτι που ξεκινά από το κάστρο καταλήγει σε δύο ιδιωτικές απομονωμένες παραλίες.

Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει δεσμό με την 33χρονη συλλέκτρια Ντάσα Ζούκοβα αφού οι κοινές τους εμφανίσεις είναι συχνές. Αυτό όμως, που δεν ήταν γνωστό είναι ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά πριν από έξι χρόνια.
topontiki.gr
kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ