Αρχίζει απόψε από το ΡΙΚ το «Eurovision Song Project»

Η μάχη της prime time τώρα αρχίζει. Η δημόσια τηλεόραση μπαίνει στην αντεπίθεση κι από σήμερα ετοιμάζεται να παίξει σκληρό πόκερ με την τηλεθέαση, φιλοδοξώντας να καταφέρει να μοιράσει την πίτα στα δύο, χάρη στο «Eurovision Song Project».

Αρχίζει απόψε το «Eurovision Song Project»  

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα χύθηκε πολύ μελάνι για το συγκεκριμένο project και την υποτιθέμενη κόντρα του ΡΙΚ με το Mega, μετά το εμπάργκο που έθεσε η κρατική τηλεόραση σε όλους όσοι συμμετείχαν να μη λάβουν μέρος σε οποιοδήποτε άλλο σόου καναλιού, εννοώντας φυσικά το «DanSing For You 4».

Δημοσιεύματα, δηλώσεις, on air κόντρες, συνεντεύξεις, επιστολές στον Τύπο…  Αυτό ήταν το σκηνικό που ακολούθησε της ανακοίνωσης του ΡΙΚ, με το ένα κανάλι να κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς το άλλο ότι του «κλέβει» τους καλλιτέχνες.
ΑΛΕΞ - ΕΛΕΝΑ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ κι ο ΤΑΣΟΣ
Στη συνέχεια όμως τα πνεύματα καταλάγιασαν. Το «DanSing For You 4» μετρά ήδη δύο live, ενώ το ΡΙΚ ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πιο φιλόδοξου σόου του και μάλιστα χωρίς της βοήθεια του MAD, καθώς η συνεργασία τους έληξε λίγο πριν υπογραφούν τα συμβόλαια, ενώ η Nielsen ετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγάλο τηλεοπτικό αγώνα της Κυριακής καθώς τα δύο προγράμματα θα παίζουν το ένα απέναντι στο άλλο. Ίσως αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος λόγος της κόντρας που ξέσπασε μεταξύ της δημόσιας τηλεόρασης και του καναλιού του Αρχαγγέλου.
ΕΛΕΝΑ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ
Τι είναι όμως το Eurovision Song Project; Στο μυαλό των διοργανωτών ήταν μία εκπομπή, στυλ ριάλιτι, που οι διαγωνιζόμενοι θα περνούσαν από διάφορες τραγουδιστικές δοκιμασίες μέχρι η κριτική επιτροπή να επιλέξει την τελική εξάδα η οποία θα διαγωνιστεί για τη διεκδίκηση της εκπροσώπησης της χώρας  μας το 2015 στην Αυστρία. Έτσι κι έγινε.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, 55 συμμετέχοντες εξέφρασαν ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στη διαδικασία. Τα 55 κομμάτια που θα διαγωνιστούν έχουν χωριστεί σε επτά συνολικά εκπομπές ακροάσεων. Σε αυτές τις οντισιόν, οι ερμηνευτές θα παρουσιάζουν ένα λεπτό από το τραγούδι τους που θέλουν να στείλουν στη Eurovision. Στη συνέχεια, κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τον Άλεξ Παναγή, την Έλενα Πατρόκλου, τη Δέσποινα Ολυμπίου και τον Τάσο Τρύφωνος, ψηφίζει με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι» αν το κομμάτι πρέπει να προχωρήσει.

Το τραγούδι χρειάζεται τρεις ή τέσσερις θετικές ψήφους για να περάσει στην επόμενη φάση. Μετά τις επτά εκπομπές ακροάσεων, τα τραγούδια που προκρίθηκαν διαγωνίζονται στη φάση του «Euro-challenge», μια ολοήμερη διαδικασία δοκιμασιών.
ΤΑΣΟΣ ΤΡΥΦΩΝΟΣ

Τα 10 καλύτερα, περνούν στη 2η φάση του «Euro-challenge» όπου θα επιλεγούν τα 6 κομμάτια που θα περάσουν στον μεγάλο τελικό. Εκεί, σε ένα εντυπωσιακό live show οι διαγωνιζόμενοι θα τραγουδήσουν για πρώτη φορά δημοσίως ολοκληρωμένα τα τραγούδια τους για να επιλέξει το κοινό και η επιτροπή το ένα κομμάτι που θα μας εκπροσωπήσει στον 60ό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στη Βιένη της Αυστρίας μετά και την περσινή νίκη της Conchita Wurst και του τραγουδιού «Rise Like a phoenix».
ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΗ

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή του τελικού, πέραν από τους τέσσερις κριτές των οντισιόν, θα παρευρεθούν γνωστά ονόματα από το εξωτερικό που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τον θεσμό, ενώ έγινε πρόταση και για τον Νίκο Αλιάγα. Παρουσιάστρια τόσο τον οντισιόν όσο και του φαντασμαγορικού τελικού θα είναι η Άντρη Καραντώνη η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για να οδηγήσει την κούρσα στη μάχη που ξεκινά αύριο Κυριακή, λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Ποια θα επιλέξει το κοινό να παρακολουθήσει; Καραντώνη στο ΡΙΚ ή Αριστοτέλους στο Mega;

ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ
Το συμβόλαιο εχεμύθειας που είχαν υπογράψει με το ΡΙΚ, φαίνεται πως έσπασαν μερικοί από τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής του φετινού εκπροσώπου μας στη Eurovision. Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, η απογοήτευση κάποιων από τους 55 που δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν ένα από τα έξι εισιτήρια του τελικού, τους οδήγησαν στην απόφαση να «διαρρεύσουν» στον Τύπο τα ονόματα όλων όσων έχουν καταφέρει να προκριθούν στον τελικό για την ανακήρυξη του νικητή. Το ΡΙΚ, όπως πληροφορούμαστε, πέρασε ήδη στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας ότι θα «απαντήσει» με αγωγές σε όσους έσπασαν το συμβόλαιο εχεμύθειας που είχαν υπογράψει με το σταθμό. Μάλιστα, κάποιες ιστοσελίδες που ετοιμάζονταν να δημοσιεύσουν με την ετικέτα «Αποκλειστικό» τα ονόματα των έξι, την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω μετά από το τηλεφώνημα των νομικών συμβούλων του Ιδρύματος.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ: 

1. COME AND FIGHT FOR FREEDOM
Σύνθεση: Henrik Bie
Στίχοι: Magnus Josefsson/Mattias Olsson/Eva Kyriacou
Ερμηνεία: Eva Diva

2. ΧΛΩΜΗ  ΣΕΛΗΝΗ
Σύνθεση/ Στίχοι: Νικόλας Λεβέντης
Ερμηνευτής: Νικόλας Λεβέντης

3. RIGHT IN
Σύνθεση/ Στίχοι: Ανδρέας Αναστασίου/Sara Ljunggren/Jonas Gladnikoff/Zήνων Ζηντίλης
Ερμηνεύτρια: Αίμιλη Χαραλάμπους

4. ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΑΖΙ
Σύνθεση/ Στίχοι : Petri Kaivanto, Νικόλας Μαυρομιχάλης
Ερμηνευτής: Νικόλας Μαυρομιχάλης

5.  ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Σύνθεση/ Στίχοι: Δημήτρης Τσαγγαράς
Ερμηνεία: Χριστοδούλα Τσαγγαρά

6. REMEMBER MY LOVE
Σύνθεση: Στάλω Γεωργίου
Στίχοι: Βασίλης Παναγή
Ερμηνεία: Ιφιγένεια Λουκαΐδου featuring Lyrical Eye

7. I WANNA DANCE(I SAY TEMPO)
Σύνθεση/Στίχοι: Χαράλαμπος «Luna» Ιωσήφ
Ερμηνεία: Χαράλαμπος «Luna» Ιωσήφ

8.  JUST ANOTHER GΙRL
Σύνθεση/ Στίχοι: Μάριος Λιασίδης
Ερμηνευτής:  Έλενα Κούση

9. STILL
Σύνθεση/ Στίχοι: Layla Kay Lif, Μαρία Λουίζα Ευαγγέλου
Ερμηνεύτρια: Maria Evangelou

Πηγή: TV Μανία
ΑΝΔΡΗ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

Η Άνδρη Καραντώνη θα είναι η παρουσιάστρια όλων των εκπομπών. Πρόκειται για μια, εκθαμβωτικά, πολύ όμορφη νεαρή κοπέλα, με αρκετά ταλέντα.... ανάμεσα τους και το τραγούδι

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ