Αυξήθηκαν οι πλαστικές λόγω μανίας με τις selfies!


Η επιθυμία για την τέλεια εικόνα ανέβασε τη ζήτηση κατά 25% στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Βρετανία κι η Ευρώπη.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ξαπλώσουν στο χειρουργικό κρεβάτι, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βελτιώσουν με αισθητικές επεμβάσεις την εξωτερική τους εμφάνιση... για να πετύχουν την «τέλεια selfie».

Από ρινοπλαστική μέχρι βλεφαροπλαστική, οι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν μια σημαντική αύξηση στην πελατεία τους, για χάρη του «τέλειου κλικ».

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής του Προσώπου και Επανορθωτικής Χειρουργικής, την οποία επικαλείται η Mail Online σε δημοσίευμά της, ένας στους τρεις γιατρούς έχει δει αύξηση στη ζήτηση αισθητικών επεμβάσεων... λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει σημειωθεί μια αύξηση της τάξης του 25%», ανέφερε ο Dr Sam Rizk, πλαστικός χειρουργός στη Νέα Υόρκη. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έρχονται με τα κινητά τους τηλέφωνα και μου δείχνουν εικόνες. Οι selfies έχουν αρχίσει να γίνονται μια τρέλα».

Για τον ίδιο, η τάση αυτή αποκαλύπτει μια εμμονή των ατόμων με τον εαυτό τους και έναν βαθμό ανασφάλειας, που έχουν οι περισσότεροι έφηβοι. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χειροτερεύουν την κατάσταση. Πλέον ο καθένας ανεβάζει δεκάδες φωτογραφίες του κάθε μέρα στο Facebook και το Instagram».

E-Radio.gr
Αστέρω Ζ. >kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ