Πως η Ryanair θα στριμώξει περισσότερο τους επιβάτες στα αεροπλάνα της


Τα νέα Boeing της εταιρείας έχουν περισσότερες θέσεις, για να παραμείνει χαμηλά το κόστος.

Έτσι η Ryanair θα στριμώξει περισσότερο τους επιβάτες στα αεροπλάνα της.

Η Ryanair και η Boeing ολοκλήρωσαν πρόσφατα τον σχεδιασμό του νέου 737 MAX, το οποίο ονόμασαν 737 MAX 200, εξαιτίας μιας σημαντικής ιδιαιτερότητάς του: η καμπίνα των επιβατών, που αν και κανονικά είναι σχεδιασμένη για 175 θέσεις, στο νέο μοντέλο θα διαθέτει 200.

Η παραλλαγή του νέου μοντέλου είναι βασισμένη στο νέο 737 MAX-8 της Boeing, που έχει το ίδιο μέγεθος με το 737-800, με χωρητικότητα 175 θέσεις και απόσταση μεταξύ τους 30 ίντσες κατά μέσο όρο (περίπου 76 εκατοστά). Στο καινούργιο MAX 200 η απόσταση μεταξύ των θέσεων μειώνεται στις 28 ίντσες (71 εκατοστά). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael Ο'Leary, δήλωσε ότι αυτή η τροποποίηση στα αεροσκάφη θα επιτρέψει στην εταιρεία να διατηρήσει χαμηλά τα λειτουργικά της έξοδα και τους ναύλους, καθώς το κόστος ανά θέση μειώνεται κατά 20%.

Η Ryanair είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους και αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιεί 300 αεροσκάφη 737-800 της Boeing. Η κατασκευάστρια εταιρεία ανέφερε πως το MAX 200 σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός γρήγορα αναπτυσσόμενου τομέα χαμηλού κόστους.

Το νέο αεροσκάφος αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2017, αρχικά στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest.

flightclub.jalopnik.com
Αστέρω Ζ. >kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ