Η μεγαλύτερη υπόγεια πολιτεία στον κόσμο, ανακαλύφθηκε στην Τουρκία

Η μεγαλύτερη υπόγεια Πολιτεία, που χρονολογείται γύρω στο 5,000πχ, ανακαλύφθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με τους επίσημους Διοικητικούς παράγοντες της Νεβσεχίρ.

Την υπόγεια πόλη ανακάλυψαν εργάτες οι οποίοι δούλευαν στο εξωραϊστικό σχέδιο της πόλης, στην επαρχία Nevsehir, μιας επαρχίας που βρίσκεται στην Καπαδοκία και που φημίζεται για τις πολλές υπόγειες πόλεις της.

Η πόλη ανακαλύφθηκε κοντά στο κάστρο του Nevsehir και τα τούνελ της φθάνουν μέχρι τα 7 χιλιόμετρα μήκος.

Ο Δήμαρχος της πόλης του Nevsehir / Kapadokya, κ. Hasan Unver,  δήλωσε ότι οι υπόλοιπες υπόγειες πόλεις της περιοχής, δεν μπορούν καν να συγκριθούν "ούτε με την κουζίνα" (τοπική έκφραση) της νέας πόλης.

Μιλώντας στην Τούρκικη εφημερίδα Daily Sabah για την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ο Δήμαρχος είπε ότι τα τμήματα της πόλης που έχουν ανακαλυφθεί έως τώρα φτάνουν τις 400,000 τετραγωνικά μέτρα.



Ο επικεφαλής της πολεοδομικής αρχής, κ. Ergun Turan, δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι τα συνεργία του Δήμου ασχολούνταν με κατεδαφίσεις κτιρίων γύρω από το κάστρο, όταν έκαναν την μεγάλη ανακάλυψη.
KAPADOKYA

ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ

Ο κ. Turan δήλωσε ότι το μέχρι τώρα κόστος για τον εξωραϊσμός και την ανάπλαση της περιοχής, έχει ανέλθει στα 90 εκατομμύρια Τουρκικές λίρες, αλλά τώρα πια όλα θα αλλάξουν για να προστατευτεί η μεγάλη ανακάλυψη και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες μελέτες.

Ο κ. Unver συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλάνα για να ανοίξει η υπόγεια πόλη για τους επισκέπτες και ότι είναι στην διαδικασία τοποθέτησης προστατευτικών διαδρόμων πάνω στην επιφάνεια του δαπέδου για να είναι προσβάσιμη από τους επισκέπτες.

Η επαρχία Nevsehir βρίσκεται στην Καπαδοκία, στη μέση της Τουρκίας, σε μια βολκανική περιοχή και ανάμεσα στα βουνά Erciyes και Hasan.

Είναι ευρύτερα γνωστή για τις αμέτρητες υπόγειες πόλεις της, συμπεριλαμβανομένης και μιας που βρίσκεται σε βάθος 60 μέτρων, το ύψος δηλαδή μιας οκταόροφης πολυκατοικίας, και φιλοξενούσε περίπου 20,000 κατοίκους. Η υπόγεια πόλη του Derinkuyu ανακαλύφθηκε αρκετές δεκαετίες πριν, και άνοιξε για τους επισκέπτες το 1969.

Δεν έχει δοθεί ακόμα όνομα στην νέα υπόγεια πόλη, η οποία έχει την προέλευση της στην εποχή των Hittites, ενός Λαού της Ανατολίας που εγκαθίδρυσαν την αυτοκρατορία τους το 1,600 π.χ. σε περιοχή που εκτείνεται στη σημερινή Τουρκία, την Συρία και τον Λίβανο.

Το διαβάσατε στο Ελληνικό Καπούτι
Zachary Stieber > theepochtimes.com
APE > kapouti.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ