Μπλόκαρε η διαχείριση της Aqua Sol Hotels - Αντιφατικές ερμηνείες για την επόμενη μέρα

#AQUASOL
Προσπαθεί με νομικά τεχνάσματα (Δικηγόρος είναι) για να σώσει ότι σώζεται... τι να σώσει όμως; "Κάρμα είναι η αναπόφευκτη πληρωμή για κάθε μας πράξη"

"Φ":
- Αντιφατικές ερμηνείες για την επόμενη μέρα.
- Μπλόκαρε η διαχείριση της Aqua Sol Hotels

Σχετικά άρθρα:
Υπό καθεστώς διαχείρισης ο όμιλος Aqua Sol Hotels (14/10/2014)
Υπό διαχείριση η Aqua Sol - Ακολουθούν κι άλλοι Ξενοδόχοι (14/10/2014)

Πρόβλημα φαίνεται να προέκυψε με τον διορισμό παραλήπτη διαχειριστή στην Aqua Sol Hotels και των 10 συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, που διόρισε προχθές η Τράπεζα Κύπρου.

Εκεί που η Τράπεζα Κύπρου ανέμενε ότι με τον διορισμό του παραλήπτη διαχειριστή θα προχωρούσε η διαδικασία ανάκτησης των δανειακών υποχρεώσεων του Συγκροτήματος πέραν των €100 εκατ., αυτή φαίνεται να ανατρέπεται μετά από χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο ιδιοκτήτης του Συγκροτήματος Aqua Sol, Γιάννης Παναγή, το δικαστήριο δεν επικύρωσε το διάταγμα διαχείρισης, διότι η εταιρεία του έθεσε θέμα νομιμότητας του διορισμού του παραλήπτη διαχειριστή, το οποίο έγινε αποδεκτό.

«Χωρίς το δικαστικό διάταγμα δεν μπορούν να μπουν στις εταιρείες», είπε ο κ. Παναγή, υποστηρίζοντας ότι, ενώ βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις για αναδιάρθρωση των δανείων του συγκροτήματος της Aqua Sol Hotels στη βάση του Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας, η Τράπεζα Κύπρου, απροειδοποίητα προχώρησε στον διορισμό παραλήπτη διαχειριστή.

«Βρισκόμασταν στην ανταλλαγή αλληλογραφίας για εξεύρεση λύσης. Η Τράπεζα πιθανώς να θεώρησε ότι οι προτάσεις μας δεν ανταποκρίνονται με τις δικές της και χωρίς να μας το πει προχώρησε σε αυτό το πράγμα», είπε.

Ισχυρίστηκε πως είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους. «Είμαστε φερέγγυοι και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε οπωσδήποτε λύση αναδιάρθρωσης των δανείων στη βάση των κανονισμών και των νόμων της Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο κ. Παναγή.

Ο ιδιοκτήτης της Aqua Sol Hotels υποστήριξε ακόμα ότι ο διορισμός παραλήπτη διαχειριστή από την Τράπεζα Κύπρου προκάλεσε αναστάτωση ανάμεσα στους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία και έμειναν ανεξαργύρωτες επιταγές που εξέδωσε προς όφελος προμηθευτών της και του προσωπικού της. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, γύρω στους 200 υπαλλήλους της εταιρείας έμειναν απλήρωτοι, διότι δεν μπορούσαν να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους, λόγω του ότι ο διαχειριστής παγοποίησε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

Ο «Φ» επικοινώνησε και με τον παραλήπτη διαχειριστή του Συγκροτήματος, Ελευθέριο Φιλίππου, ο οποίος μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο διορισμός του συνεχίζει να υφίσταται και ότι μελετά νομικά και άλλα μέτρα που μπορεί να λάβει αυτόβουλα μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Να σημειωθεί επίσης ότι, σε νέα καταχώρησή του που δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Φιλίππου, αναφέρει ότι η Aqua Sol Hotels και αριθμός συνδεδεμένων εταιρειών της έχουν τεθεί νομότυπα υπό καθεστώς παραλήπτη διαχειριστή, βάσει των προνοιών Ομολόγων Κυμαινόμενης Επιβάρυνσης, που εκδόθηκαν από τις εταιρείες προς όφελος της Τράπεζας Κύπρου.

«Πρόθεση μου είναι οι δραστηριότητες των ξενοδοχείων να συνεχιστούν κανονικά έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία της επιχείρησης και των περιουσιακών στοιχείων προς όφελος των Εταιρειών και των πιστωτών τους. Θα συνεργαστώ στενά με τους προμηθευτές των Εταιρειών, τους υπαλλήλους και τους τουριστικούς πράκτορες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οποιαδήποτε αρνητικά επακόλουθα», καταλήγει ο κ. Φιλίππου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση που είχε η Aqua Sol Hotels με την Τράπεζα Κύπρου, πέραν των εμπράγματων εξασφαλίσεων, είχε εκδώσει και ομόλογα κυμαινόμενης επιβάρυνσης ύψους €70 εκατ., τα οποία δίνουν το δικαίωμα στην Τράπεζα να προχωρήσει σε διορισμό παραλήπτη διαχειριστή, όπως και έπραξε.  
Θα ακολουθηθεί η νομική οδός

Η αντίδραση της εταιρείας δεν αποτελεί έκπληξη για την Τράπεζα Κύπρου, ανέφεραν πηγές από την Τράπεζα στις οποίες θέσαμε το όλο θέμα. «Το θέμα είναι πλέον νομικό και η Τράπεζα θα συνεχίσει τις διαδικασίες που προνοούνται», κατέληξαν οι αρμόδιες πηγές από την Τράπεζα Κύπρου.


- See more at: philenews.com

Comments


  1. για να δουμε αν θα τον σωσουν τα κολληταρια του
    ο γενικούλης κι οικονομικούλης, κι ο νανούλης

    ReplyDelete
  2. Fano
    laleis na vgoun ki oi ypalliloi toy ston dromo gia diamartyria??? ;opow ;egine me ton Aristo?
    na do ton NANO me plakat ekso pou to kallisto k tipote allo

    ReplyDelete
  3. Μιχάλης.Δ16/10/2014, 04:12

    Κύριοι, σεβασμός και σχόλια επί της ουσίας,

    ReplyDelete
  4. pou evrethikes esy dame re...
    e katalava se
    eisai tzie sou pou tous volemmenous tis avlis

    ReplyDelete
  5. ο οδηγός είναι τελικά και γκόμενος?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ