6 συναρπαστικοί άνθρωποι που ζουν με ελάχιστα υπάρχοντα

Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να στριμωχτούμε από τα πράγματα που έχουμε στην κατοχή μας πριν αρχίσουμε να ξεφορτωνόμαστε κάποια από αυτά. Αλλά αυτό είναι μόνο μια προσωρινή λύση.

Το να ζει κάποιος απλά, απαιτεί μια πιο μόνιμη αλλαγή. Μπορεί να δυσκολεύεται να το πιστέψει κανείς, αλλά υπάρχει μια δημογραφική άνοδος στα άτομα που είναι πεπεισμένα  ότι δεν χρειάζεται κάποιος ένα σπίτι γεμάτο από υπάρχοντα για να επιβιώσει. Αυτά τα άτομα δεν είναι χίπις που ζουν σε σκηνές, αλλά επιτυχημένα, ευφυή άτομα και οικογένειες που έχουν απορρίψει τη γεμάτη υλικά αγαθά ζωή για κάτι πιο ουσιαστικό. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

1,2. Οι Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus- Οι Μινιμαλιστές.

Λίγο πριν τα 30 τους χρόνια, οι Millburn και Nicodemus ανακάλυψαν ότι το να εργάζονται 70-80 ώρες την εβδομάδα για μια εταιρία και να αγοράζουν περισσότερα πράγματα δεν κάλυπτε το κενό τους. “Στην πραγματικότητα, το μόνο που μας έφερε ήταν περισσότερα χρέη, στρες, άγχος, φόβο, μοναξιά, ενοχή και κατάθλιψη», γράφει το δίδυμο. Έτσι, εγκατέλειψαν τις εργασίες τους και πήραν πάλι τον έλεγχο της ζωής τους με βάση τις αρχές του μινιμαλισμού, δηλαδή με το να επικεντρωθούν σε αυτά που είναι σημαντικά στη ζωή. Από τότε, έχουν γράψει εκατοντάδες άρθρα που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους άλλους να αγκαλιάσουν μια ζωή που είναι απελευθερωμένη από υλική και συναισθηματική δυσκαμψία. Ο Millburn ισχυρίζεται ότι κατέχει περίπου 288 πράγματα (παρόλο που στην πραγματικότητα δεν τα μετρά).

3. Ο Dave Bruno – Συγγραφέας και επιχειρηματίας.


Ο Bruno είναι ο συγγραφέας του “Η πρόκληση των 100 πραγμάτων”( The 100 Thing Challenge), το χρονικό των προσπαθειών ενός ανθρώπου να συμβιβαστεί με το δικό του χαρακτήρα του καταναλωτισμού και να περιορίσει τα υπάρχοντά του στα απαραίτητα (και στη συνέχεια να ζήσει με αυτόν τον τρόπο για ένα χρόνο). Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος ανακάλυψε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το γιατί οδηγούμαστε στο να αποκτάμε πράγματα, μαζί με ενδιαφέρουσες διαπραγματεύσεις που κάνουμε με τον εαυτό μας, όταν σχεδιάζουμε μια περιττή αγορά. Τώρα, η πρόκληση του Bruno έχει γίνει ένα λαϊκό κίνημα που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο. Εκείνος την αποκαλεί «ένας τρόπος για να σταματήσετε να συμμετέχετε στον ανεύθυνο καταναλωτισμό και να αρχίσετε ένα πιο ουσιαστικό τρόπο ζωής που είναι οικονομικά ασφαλής και ευεργετικός για τους ανθρώπους.”

4. Heidemarie Schwermer – Γιαγιά 69 ετών.

Εμείς συχνά απορρίπτουμε τον λιτό τρόπο ζωής ως κάτι που προορίζεται για φοιτητές  και τους μποέμ, αλλά ποιος είπε ποτέ ότι η ηλικία, μας φυλακίζει στο να έχουμε πολλά πράγματα; Για περισσότερα από 16 χρόνια, η κα. Schwermer, πρώην δασκάλα και ψυχοθεραπεύτρια, ζει χωρίς χρήματα. Μετά την επιτυχημένη διαχείριση ενός καταστήματος ανταλλαγής προϊόντων, παράτησε τη δουλειά της το 1996, έδωσε όλα τα υπάρχοντά της εκτός από ότι θα μπορούσε να χωρέσει σε μία βαλίτσα και ένα σακίδιο, και άφησε το σπίτι που νοίκιαζε. Από τότε, έχει γίνει ένας νομάς, κάνει κηπουρική, καθάρισμα και θεραπευτικές συνεδρίες για να έχει φαγητό και ένα μέρος για να κοιμηθεί. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για τις περιπέτειές της, με όλες τις εξελίξεις και όλα τα κέρδη τα δίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

5. Andrew Hyde – Συγγραφέας και περιπλανώμενος.

Ο Andrew Hyde είναι παθιασμένος με την κοινωνία, τη συγγραφή, τα ταξίδια και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Έχει ξεκινήσει τρεις εταιρείες, περιέπλευσε την υδρόγειο και έχει γράψει ένα απίστευτα επιτυχημένο βιβλίο για τα ταξίδια. Είναι ένας περιπλανώμενος και μινιμαλιστής, και από τον περασμένο έτος, ο ιδιοκτήτης μόλις 15 αντικειμένων (χωρίς να υπολογίζονται κάλτσες ή εσώρουχα, δόξα τω Θεώ). “Ο μινιμαλισμός είναι τόσο εύκολος σε σημείο που γίνεται βαρετός», γράφει στο blog του. “Τι μπλουζάκι θα βάλω σήμερα; Αυτό που δεν φορούσα χθες. Μόλις συνηθίσετε στην απλότητα, η πολύπλοκη ζωή των άλλων θα γίνει κάτι απευκταίο .”

6. Adam Baker – Ιδρυτής του Άνθρωπος εναντίον του Χρέους (ManVsDebt)

Το 2008, ο Adam Baker και η σύζυγός του, Courtney, αποφάσισαν να πουλήσουν τα πάντα που τους ανήκουν, να αποπληρώσουν το χρέος των 18.000 δολαρίων από καταναλωτικό δάνειο και να ταξιδέψουν στον κόσμο σαν μια οικογένεια. Άρχισαν να μοιράζονται το ταξίδι τους με κοινό στις αρχές του 2009, και τότε το ManVsDebt.com ιδρύθηκε. Οι Bakers μείωσαν τα υπάρχοντά τους σε ό, τι χωρούσε σε δύο σακίδια, και πέρασαν πάνω από ένα χρόνο ταξιδεύοντας στην Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στη συνέχεια, ήρθαν πίσω στην Αμερική και άρχισαν να βοηθούν τους άλλους να μάθουν πώς να κάνουν το ίδιο πράγμα. Βοήθησε επίσης  στην παραγωγή του «Είμαι καλά, ευχαριστώ», ένα νέο, ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που είναι μια συλλογή από ιστορίες για τη ζωή, οι επιλογές που κάνουμε, και τα μονοπάτια που τελικά αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε. Δείτε εδώ το ενδιαφέρον τρέιλερ της ταινίας σε αγγλική απόδοση.

Πηγές: mnn.com | kapouti.com 

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ