Όση άδεια και όποτε τη θέλουν για τους εργαζόμενους της Virgin συστήνει ο Sir Branson

Τρελάθηκε το αφεντικό;
Όση άδεια και όποτε τη θέλουν για τους 170 εργαζόμενους στα γραφεία της Virgin σε Αγγλία και Αμερική και ακολούθως θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες εταιρείες του.

Ο σερ Richard Branson, ο Αυστραλός πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρίας Virgin ανακοίνωση ότι καταργεί τα όρια στις άδειες των εργαζομένων στον κολοσσό που κατέχει, με στόχο να ενισχύσει το φρόνημα, την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα!

Το αφεντικό της Virgin πιστεύει πως η ολοκληρωτική κατάργηση όλων των ορίων που θέτει η πολιτική της εταιρίας και η δυνατότητα στο προσωπικό να παίρνει όποτε θέλει και όσο συχνά θέλει άδεια, θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την εταιρία του.

Ο Branson μάλιστα δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από μια ανάλογη απόφαση που έχει πάρει πρώτο το δίκτυο τηλεοπτικών παραγωγών Netflix, και η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το προσωπικό της Virgin θα μπορεί πλέον να πάρει άδεια όποτε θέλει, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, αλλά επαφίεται στον εργαζόμενο να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του πριν φύγει, ώστε να μην αφήνει εκκρεμότητες.

Ο ίδιος ο Richard Branson στο blog του στην ιστοσελίδα της Virgin γράφει: «Αυτή η "μη-πολιτική" επιτρέπει σε όλους τους εργαζόμενους να παίρνουν άδεια όποτε θέλουν και όση θέλουν. Οι ίδιοι θα αποφασίσουν αν θέλουν λίγες ώρες, λίγες μέρες ή μερικές εβδομάδες άδειας, με μόνο περιορισμό ότι οι ίδιοι αισθάνονται σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στη δουλειά και επομένως και στην... καριέρα τους»!


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ