Συζητήσεις για εκταφή του Αντώνη Βαρδή - Το ελληνικό τραγούδι αποχαιρέτησε τον Α. Βαρδή

- Συζητήσεις για εκταφή του Αντώνη Βαρδή

- Το ελληνικό τραγούδι αποχαιρέτησε τον Α. Βαρδή

- Κηδεύεται σήμερα ο Αντώνης Βαρδής

- Έφυγε" ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής

Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Αντώνη Βαρδή, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλύψει στα social media, τόσο η σύντροφος του Αντώνη Βαρδή, Φιλοθέη, όσο και ο ετεροθαλής αδερφός του, Χρήστος Δείξιμος, ήταν να ταφεί στο εκκλησάκι που υπάρχει στο σπίτι του.

Το ζήτησε μάλιστα από τα παιδιά του, πριν «φύγει» από την ζωή.

Συζητήσεις για εκταφή του Αντώνη Βαρδή

Αν και η οικογένεια απευθύνθηκε στους αρμόδιους για να κάνει πραγματικότητα την τελευταία του επιθυμία, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό λόγω σχετικού νόμου, που απαγορεύει την ταφή εκτός κοιμητηρίου.

Πλέον, οι συγγενείς του Αντώνη Βαρδή ετοιμάζονται να προχωρήσουν στη δημιουργία ιδρύματος με το όνομά του, ώστε να καταφέρουν να ταφεί η σορός του στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του, όπου θα είναι και η έδρα του ιδρύματος!

Το κτίσμα που θα στεγάσει το ίδρυμα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου είκοσι μέρες, θα είναι σχεδόν 50 τετραγωνικά και θα αποτελέσει χώρο συνάντησης φίλων και συνεργατών του εκλιπόντος μία φορά την εβδομάδα, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και για άλλους κοινωνικούς σκοπούς.

Με τον τρόπο αυτό, η τελευταία επιθυμία του Αντώνη Βαρδή να ταφεί στο εκκλησάκι που έφτιαξε στο σπίτι του θα γίνει πραγματικότητα, κάτι που σημαίνει πως ο τάφος του στο κοιμητήριο της Παιανίας δεν θα είναι η τελευταία του κατοικία…

Μπορεί να ακούγεται λίγο μακάβριο αλλά είναι κάτι που ο αείμνηστος δημιουργός επιθυμούσε έντονα όσο ήταν εν ζωή. nooz.gr

Το ελληνικό τραγούδι αποχαιρέτησε τον Α. Βαρδή

Στις 11 π.μ στον Ιερό Γεννήσεως του Χριστού στην Παιανία τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βαρδή. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τιμήσει και να χαιρετήσει τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Πολλοί ήταν και οι καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν στην κηδεία του, οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτησαν το φίλο και συνεργάτη τους.

Μεταξύ αυτών οι Γιώργος και Άννα Νταλάρα, Χάρης Βαρθακούρης, Γιάννης Πάριος, Αντώνης Ρέμος, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Θεοφάνους, Ηλίας Ψινάκης, Χαρούλα Αλεξίου, Κωνσταντίνα, Ευριδίκη, Έλλη Κοκκίνου, Γιώργος Λεβέντης, Νίνο, Νίκος Βέρτης, Μελίνα Ασλανίδου, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Αντώνης Γούναρης, Δημήτρης Κοντόπουλος, Νίκος Δουλάμης, Μάνος Ψαλτάκης,  Ελένη Δήμου, Ηλίας Κλωναρίδης, Κώστας Καραφώτης,  Γιώργος Γιαννιάς, ο Γιώργος Πολυχρονίου.

Παρούσα και η τέως σύζυγος του καλλιτέχνη Χριστίνα Μαραγκόζη, παρά το προειδοποιητικό μήνυμα της Καλλιστούς Βαρδή να μην παραβρεθεί στην κηδεία του Αντώνη Βαρδή γιατί θα της απαγορευόταν η είσοδος.

Ντυμένη στα μαύρα, με δάκρυα στα μάτια κι ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια αποχαιρέτησε τον πρώην σύντροφό της.

Η ίδια είχε δηλώσει:  «Ο πόνος μου είναι μεγάλος. Ο Αντώνης Βαρδής ήταν μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήμασταν μαζί 10 ολόκληρα χρόνια. Ήταν κομμάτι της ζωής μου. Ήταν ο άνθρωπός μου».
nooz.gr

Κηδεύεται σήμερα ο Αντώνης Βαρδής

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και όλοι όσοι τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του βρίσκονται στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού στην Παιανία, όπου γίνεται η επικήδειος λειτουργία,για να πουν το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Βαρδή, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 66 ετών.

Στο κοιμητήριο της Παιανίας για το τελευταίο «αντίο» στο μεγάλο συνθέτη βρίσκονται και πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, μεταξύ αυτών: ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, η Χαρούλα Αλεξίου, η Βάσια Τριφύλλη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Ευρυδίκη, η Έλλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Λιανός με τη σύζυγό του, ο Αντώνης Γούναρης, η Ελένη Δήμου, η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Θεοφάνους, ο Ηλίας Κλωναρίδης, ο Κώστας Καραφώτης και ο δήμαρχος Παιανίας.

Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Παιανίας.

Με ανάρτησή της στη σελίδα του Αντώνη Βαρδή στο Facebook η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αντί για κατάθεση στεφάνων, τονιζοντας πως ο ίδιος είχε πει «αντί να πεταχτούν αυτά τα χρήματα, θέλω να δοθεί ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη».

Δείτε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αντώνη Βαρδή στο Facebook

Σύμφωνα με την εν λόγω ανάρτηση, οι δωρεές μπορούν να γίνουν στους άστεγους και άπορους της περιοχής σας, στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. nooz.gr

"Έφυγε" ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής

ΑΘΗΝΑ 02/09/2014

Τη μάχη με τη ζωή έχασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 66 ετών, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία, έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους οι οποίοι προσπαθούσαν να του δώσουν κουράγιο.

Οι περιπέτειες της υγείας του ξεκίνησαν πριν από 23 χρόνια, όταν πρωτοδιαπίστωσε ότι είχε καρκίνο.

Χρειάστηκε μάλιστα πριν από περίπου ένα χρόνο, να πάει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ανόβερο για να υποβληθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση.

Η κηδεία του Αντώνη Βαρδή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, αύριο στις 11 το πρωί, στο κοιμητήριο της Παιανίας.

Φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη, που κατάφερε με τα τραγούδια να συντροφεύσει για πολλές δεκαετίες, τους αμέτρητους θαυμαστές του.

Ο Αντώνης Βαρδής άφησε το δικό του στίγμα, μια πραγματική παρακαταθήκη με ποιοτικά τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όλα τα χρόνια της καλλιτεχνικής του παρουσίας.

Γεννημένος το 1948 στο Μοσχάτο, μόλις σε ηλικία έξι ετών γνωρίζει τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο "Φαληρικό", εκεί όπου τραγουδά για πρώτη φορά. Όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, το 1954 άλλωστε δούλεψε για βιοποριστικούς λόγους δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα.

Επειδή όμως οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ήταν αρκετές χρειάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές. Σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού αλλά και ως ναυτικός.

Το τραγούδι τελικά τον κέρδισε και μόλις σε ηλικία 17 ετών, στα τέλη του του 1965 δημιούργησε μαζί με μια παρέα φίλων το συγκρότημα "Vickings". Tραγούδια του συγκροτήματος που αγαπήθηκαν πολύ ήταν το "Fransoas", σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το "Caterin" σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Με τη χαρακτηριστική του φωνή του αλλά και τη διάθεση του για δουλειά ,εμφανίζεται για περισσότερα από δώδεκα χρόνια (1969-1981) σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κηλαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, 'Αννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου και πολλούς άλλους.

Η πρώτη διάκριση έρχεται το 1973 όπου πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, με το τραγούδι που ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το άλμπουμ με τίτλο "Οραματίζομαι" σε στίχους του Γιάννη Αθανασαιάδη, ενώ ακολουθούν συνεργασίες με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, 'Αννα Β'ισση, Χ .& Π .Κατσιμίχα , Νίκο Ρωμάνο,Λαυρέντη Μαχερίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία ,Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου, Χάρη Βαρθακούρη ,Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.

Συνεργάστηκε επίσης και με όλους τους γνωστούς και καταξιωμένους στιχουργούς: Κώστα Τριπολίτη, Αντώνη Ανδρικάκη, Μάνο Ελευθερίου,Λευτέρη Παπαδόπουλο, Πυθαγόρα, Βασίλη Γιαννόπουλο, Μάνο Τσιλιμίδη, Πάνο Φαλάρα, Σαράντη Αλιβιζατο, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Χρήστο Προμοίρα, Ανδρέα Αγγελάκη, Γιούλα Γεωργίου, Λίνα Δημοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου, Όλγα Βλαχοπούλου, Νίκο Παλαβιτσίνη κ.ά.

Η τελευταία του συνεργασία ήταν με την Νατάσσα Θεοδωρίδου, «υπογράφοντας» την μουσική στο τελευταίο της CD, με τίτλο «.Σ’ Αγαπώ»

Από τον πρώτο του γάμο, ο μουσικοσυνθέτης απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη, ο οποίος ακολούθησε τα μουσικά του βήματα και την Καλλιστώ, η οποία σπούδασε ψυχολογία.

Ακολούθησε ο γάμος με την Χριστίνα Μαραγκόζη, με την οποία δεν απέκτησαν παιδιά και χώρισαν μετά από περίπου 10 χρόνια, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε σχέση με την Φιλοθέη, η οποία ήταν αρκετά μικρότερή του.

Η γνωστή τραγουδίστρια τον αποχαιρέτησε μέσα από τα social media με μια φράση που τα λέει όλα: «Έφυγε ένα κομμάτι της ζωή μου»!

Η Φιλοθέη μέσα από τη σελίδα της στο facebook αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της με τον δικό της συγκινητικό τρόπο, βάζοντας φωτογραφία προφίλ μαύρο φόντο και γράφοντας: «Αντώνη μου, ζωή μου, είσαι μια αγάπη δυνατή, χωρίς όρια και τέλος».

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Αντώνη Βαρδή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αντώνης Βαρδής υπήρξε σημαντικός και δημοφιλής καλλιτέχνης. Είχε ρίζες γερές γνωρίζοντας από πολύ νέος φυσιογνωμίες του λαϊκού μας τραγουδιού, αλλά είχε και δικά του φτερά που του χάρισαν πολύ μεγάλες και γνωστές επιτυχίες που αγάπησε και τραγούδησε ο ελληνικός λαός. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Τα 10 δημοφιλέστερα τραγούδια σε σύνθεση και ερμηνεία Αντώνη Βαρδή, βάσει των views στο youtube είναι:

1. «Το λάθος» Μελίνα Ασλανίδου (2005), Μουσική: Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου

2. «Ίσως» Γιάννης Βαρδής (1997),  Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

3. «Θα ‘θελα να ήσουνα εδώ» Αντώνης Βαρδής (1995), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Σαράντης Αλιβιζάτος

4. «Άμα δεις τα παιδιά (Πες ένα γειά)» Γιάννης Βαρδής (1998), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

5. «Θέλω να σε δω» Αντώνης Βαρδής (1997), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

6. «Οικογενειακή υπόθεση» Αντώνης και Γιάννης Βαρδής (1997), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Μάνος Τσιλιμίδης

7. «Η πατρίδα μου» Αντώνης Βαρδής- Καίτη Γαρμπή (1997), μουσική- στίχοι: Φοίβος

8. «Οι μεγάλες οι αγάπες» Αντώνης Βαρδής- Γλυκερία (2000), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος

9. «Δεν θα με ξεχάσεις» Αντώνης Βαρδής (1990), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

10. «Θα εκραγώ» Αντώνης Βαρδής (1988), Μουσική : Αντώνης Βαρδής, στίχοι: Αντώνης Ανδρικάκης

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ