Συνεχίζεται η απεργία στα Φαστφουτάδικα της Μινεάπολης


Οι απεργοί στα Φαστφουτάδικα της Μινεάπολης της Αμερικής, ζητούν αύξηση τους μισθού τους σε $15 δολάρια την ώρα.

"Πολύ ψηλή η απαίτηση μας; Τότε ποια είναι η δίκαιη;"
Ρωτούν οι απεργοί.

Να τονιστεί πως η συγκεκριμένη απεργία που χρονολογείται εδώ και καιρό, θα έχει αντίκτυπο και στο παγκόσμιο καθώς το χαμηλό ωριαίο μισθολόγιο που πληρώνονται είναι συστημικό, αφού όλα τα Μακτόναλτς αλλά και τα άλλα φαστ φουτς στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ακολουθούν την Αμερικάνικη μισθολογική πολιτική.

Η Donia Caldwell εκ μέρους των διαμαρτυρομένων, η οποία εργάζεται στο Burger King της Μινεάπολις, δήλωσε ότι τα $8 με τα οποία αμείβεται την ώρα, δεν φτάνουν καθώς έχει και 3 παιδιά να συντηρήσει, δυστυχώς η μισθοί των Αμερικάνικων Φαστ Φουτ είναι μισθοί πείνας.



Οι υπάλληλοι των Φαστ Φουτ στα πλαίσια της συνεχιζόμενης απεργίας τους, κάνουν κατάληψη του McDonald's στην Μινεάπολη των ΗΠΑ απαιτώντας πληρωμή $15 δολαρίων την ώρα.

Η κατάληψη ήταν συμβολική, καθώς ήταν μέρος της Παναμερικάνικης διαμαρτυρίας που έγινε σε 150 πολιτείες των ΗΠΑ.

Η διεύθυνση των McDonald’s τους ζήτησε ευγενικά να βγάλουν έξω τις κάμερες, κάτι που έκαναν, αλλά συνέχισαν την καταγραφή από τα εξωτερικά παράθυρα.

Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 4/9/14, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έγιναν επεισόδια και υπήρξαν συλλήψεις.

Ο μέσος όρος ενός υπαλλήλου των fast food  είναι $9.07 την ώρα ή $18,870 τον χρόνο σύμφωνα με της Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ενώ ο μέσος εισοδηματικός όρος των ΗΠΑ είναι $23,000 για νοικοκυριό των τεσσάρων.

Οι εργαζόμενοι στα Φαστ Φουτ των ΗΠΑ, έχουν αμοιβή κατά τη διάρκεια των 90 δοκιμαστικών ημερών $6.50 την ώρα, το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους κάτω των 18.


ΒΙΝΤΕΟ..


Patrick Kessler @PatKessler minnesota.cbslocal.com
usatoday.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ