Meghalaya: Το πιο βροχερό μέρος στον Πλανήτη
Εδώ μονίμως βρέχει...
Η πόλη Μεγκαλάϊα της Ινδίας, έχει ανακηρυχθεί και επίσημα από την Παγκόσμια Μετεωρολογική υπηρεσία ως το πιο βροχερό μέρους του κόσμου.
Ο διάσημος φωτογράφος Amos Chapple μας ταξιδεύει και πάλι μέσα από τις φωτογραφίες του σε μέρη του πλανήτη που οι πλείστοι από εμάς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να επισκεφτούμε.
Το χωριό Mawsynram στην επαρχία Meghalaya δέχεται 467 ίντζες νερό τον χρόνο.
Οι εργάτες που δουλεύουν στην ύπαιθρο είναι υποχρεωμένοι να φορούν ολόσωμες ομπρέλες από Μπαμπού και φύλλα μπανάνας για να προστατεύσουν το σώμα τους.
Για αιώνες ολόκληρους, οι ντόπιοι "οδηγούσαν" τα κλαδιά και τις ρίζες, ούτως ώστε μεγαλώνοντας να "δένουν" μεταξύ τους δημιουργόντας έτσι τις "ζωντανές γέφυρες", πολύ πιο ανθεκτικές από όποια ανθρώπινη ξύλινη κατασκευή που τα ξύλα της θα σαπίσουν μετά από κάποια χρόνια.
Οι γέφυρες επεκτείνονται από μόνες τους δημιουργώντας έτσι με το πέρασμα του χρόνου και με το μεγάλωμα των ριζών την βασική δομή της ανάπτυξης τους.
Οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους, μέσα από την ζούγκλα, διασχίζοντας το ποτάμι, περπατώντας πάνω στις ζωντανές γέφυρες για να φτάσουν στο σχολείο και αντιστρόφως στο σπίτι
Το χωρίο Mawsynram, με τη πιο ψηλή βροχόπτωση στον πλανήτη, βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Khasi Hills στα Βόρειο-ανατολικά της Ινδίας, και δέχεται 33 φορές περισσότερη βροχή από το πιο βροχερό μέρος των ΗΠΑ, το Seattle.
Η αιτία της συνεχούς βροχής οφείλεται στα καλοκαιρινά ρεύματα αέρα που πνέουν πάνω από την ομίχλη στις πλημμυρισμένες φυτείες του Bangladesh, συγκεντρώνοντας τα σύννεφα προς τα βόρεια.
Όταν τα σύννεφα φτάνουν στα βουνά του Meghalaya στριμόχνονται ανάμεσα στο στενό πέρασμα της ατμόσφαιρας και συμπιέζονται στο σημείο που δεν μπορούν πια να παραμείνουν στην κατάσταση της ομίχλης, προκαλώντας έτσι την συνεχή βροχή στο βροχερό χωρίο.
Ο Winchester Lyngkhoi μεταφέρει φρέσκο κρέας από το μαγαζί του στην υπαίθρια αγορά.
Ένα περίπου όμοιο φαινόμενο με την ομίχλη της Αγγλίας που επηρεάζεται από τον κόλπο του Μεξικού.
επιμέλεια Καπούτι
theatlantic.com
Comments
Post a Comment