Το άλμπουμ της εισβολής στην Κύπρο - Νέες εικόνες για την εισβολή από το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Το NEO άλμπουμ της εισβολής στην Κύπρο - Turkish Ministry of Defence
Νέες εικόνες για την εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, με βίντεο και φωτογραφίες, έχει δώσει στη δημοσιότητα ο τουρκικός στρατός, με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Το άλμπουμ της εισβολής στην Κύπρο

Οι φωτογραφίες δόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και αναμεταδίδονται από όλα σχεδόν τα τουρκικά ΜΜΕ, ξυπνώντας μνήμες από την τραγωδία.

Στο βίντεο φαίνονται τουρκικά τανκ, Τούρκοι κομάντο και αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια της εισβολής, απόβαση στρατιωτών στο Πέντε Μίλι, ενώ για μερικά δευτερόλεπτα διακρίνονται αιχμάλωτοι πολέμου που κατεβαίνουν από ένα λεωφορείο και ακολουθεί η είσοδος στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλη που κατέλαβαν.

Οι φωτογραφίες είναι παρόμοιες και αφορούν στην απόβαση στο Πέντε Μίλι, τη δημιουργία προγεφυρώματος, ρίψη αλεξιπτωτιστών, στρατιωτικό υλικό, όπως χρησιμοποιημένους κάλυκες.

Πρόκειται για εικόνες οι οποίες δημοσιεύονται πρώτη φορά και προκαλούν θλίψη και οργή για την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο.

Στο βίντεο εμφανίζονται αιχμάλωτοι, οι οποίοι φέρονται να αποβιβάζονται από λεωφορείο, κάποιοι από αυτούς είναι με δεμένα μάτια και περνάνε μπροστά από Τούρκους στρατιώτες.

Υπάρχουν εικόνες από την πτώση των κομάντος με αλεξίπτωτα, από το σμήνος των ελικοπτέρων, που έρχονται στην Κύπρο το πρωί της 20ης Ιουλίου, και τεθωρακισμένα και Τούρκοι στρατιώτες σε ώρα μάχης.

Στις φωτογραφίες που έχουν δοθεί εμφανίζονται Τούρκοι στρατιώτες.


iliaoikonomia.gr | zougla.gr | @kapouti |

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ