Ο Μακελάρης της ίδιας του της Οικογένειας

Ανδρέας Πίτης

Η Ιστορία που συγκλόνισε το Παγκύπριο - ΟΛΕΣ οι σχετικές δημοσιεύσεις του Κυπριακού ΤΥΠΟΥ:

@kapouti: Μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε από τα χέρια του αρρωστημένου σύζυγου(;) και πατέρα(;) κάνοντας πράξη αυτό που λεν οι Άγγλοι "if i can't have you, nobody can" (δλδ αφού δεν μπορώ να σε έχω, κανένας άλλος δεν μπορεί), κάπως έτσι ενήργησε ο εγκληματίας.

Κάθε λεπτό που περνά όλο και περισσότερα πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για τα του οίκου του Ανδρέα Πίτη και για το πως διοικούσε την οικογένεια του.

Όλοι γνώριζαν ... αλλά κανείς δεν έκανε κάτι, κανείς δεν πρόβλεψε το μακελειό.
Κοινωνικές Υπηρεσίες - Αστυνομία - Δικηγόροι - Ψυχολόγοι - Δικαστές - Συγγενείς - Γονείς - Φίλοι - Γείτονες, οι πάντες γνώριζαν, οι ευθύνες όλων ασήκωτες. Κάποιοι θα τις κουβαλούν στη συνείδηση τους για μια ζωή.

Ο Θεός, δεν πρόλαβε να βάλει το χέρι του και να σταματήσει το κακό, έστρεψε το βλέμμα του αλλού, μόνο για μια στιγμή... κι ο Διάβολος όπλισε το χέρι του Μακελάρη για να ξεκληρίσει ολόκληρη την οικογένεια του.

Τα ερωτηματικά, αμείλικτα, χιλιάδες τα γιατί, κι ένα παιδί να χαροπαλεύει στον αναπνευστήρα χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά θα ζήσει.
Κι αν ζήσει; Θα σωθεί άραγε το πόδι του; το χέρι του; η Ζωή του; η νοητική του διαύγεια; η σωματική του ακεραιότητα; η ψυχική του υγεία;

Υπάρχουν παρόμοια παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους, αφού οι οικογένειες τους ξεκληρίστηκαν σε διάφορα δυστυχήματα, όπως λόγου χάρη εκείνα του αεροπορικού δυστυχήματος της ΗΛΙΟΣ, τα οποία όμως δεν είδαν το θάνατο με τα μάτια τους, αλλά και άλλα της εποχής του πολέμου, όμως σαν την περίπτωση του νεαρού Κλεόπα, καμιά.

Ίσως να είναι παρόμοια ιστορία, με αυτή που βίωσε ο Πέτρος Σουππουρή και τα 2 αδέλφια του Γιώργος και Γιανούλλα, στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο, όπου στις 17 Αυγούστου 1974, Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους γονείς τους, τα τρία αδέλφια τους και μια θεία τους, ανάμεσα σε 17 συνολικά συγχωριανούς του, περιλαμβανομένων δύο βρεφών 7 και 12 μηνών, μπροστά στα μάτια τους, αφήνοντας τους ίδιους με σφαίρες στο σώμα τους και πεσμένους ανάμεσα στους άλλους εκτελεσθέντες θεωρώντας τους νεκρούς.
Ο νεαρός Κλεόπας, βίωσε τον ίδιο το θάνατο, στην κυριολεξία μέσα στο πετσί του, αφού ο ίδιος ο ΠΑΤΕΡΑΣ του τον πυροβόλησε με 2 σφαίρες, ενώ κάποιες άλλες δεν τον βρήκαν, ενώ δευτερόλεπτα προηγουμένως, εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά στα έντρομα μάτια του, την μητέρα του και την αδελφή του.

Η μοίρα θέλησε να γνωριστούν, η Μαργαρίτα από την Αραδίππου κι ο Ανδρέας από τον Στρόβολο, να ερωτευτούν, να αγαπηθούν και στο τέλος να παντρευτούν. Δημιούργησαν την οικογένεια τους, έκαναν τα 2 τους παιδιά, την Αντωνία και τον Κλεόπα, και αφού έκτισαν το σπίτι τους στην Κοκκινοτριμιθιά εγκαταστάθηκαν εκεί.

Οι βίαιες και αυταρχικές συμπεριφορές του ζηλόφθονου κι αρρωστημένου στο μυαλό, Ανδρέα, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Η Μαργαρίτα για αρκετά χρόνια έκανε υπομονή, μια υπομονή όμως που έφτασε στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να ζητήσει(;) προστασία για εκείνη και τα παιδιά της, τα οποία ζούσαν κι αυτά καθημερινώς το δικό τους μαρτύριο και το δικό τους βιασμό και εξευτελισμό της ψυχής τους από τον βασανιστή και Δήμιο πατέρα τους, τον Ανδρέα Πίτη, υδραυλικό στο επάγγελμα.

Αφότου έφυγε η Μαργαρίτα από το σπίτι, έγιναν αρκετές συναντήσεις, πρώτα για να γεφυρωθούν οι διαφορές και αφού αυτό δεν ήταν εφικτό, για να διευθετηθούν τα διαδικαστικά του χωρισμού, αν διευθετούνται ποτέ, η τελευταία τους συνάντηση έμελλε να ήταν και η τελευταία για την οικογένεια Πίτη, αφού εκεί, ο εγκληματίας έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του, που από καιρό τώρα σχεδίαζε στο μυαλό και τελικά τους ξέκανε όλους, θέτοντας στο τέλος τέρμα και στον ίδιο του τον εαυτό. Ο Κλεόπας επέζησε, αφού ο πατέρας(;) του τον νόμισε νεκρό.

AEvagorou | kapouti.com | @kapouti


ΓΡΑΦΤΗΚΕ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ - Κηδεύτηκαν σήμερα μάνα και κόρη
21/06/2014 - 21:14
Στις 11:30 το πρωί τελέστηκαν σε κλίμα βαθύτατου πένθους οι κηδείες της Μαργαρίτας Κουλουμμά και της 9χρονης κόρης της Αντωνίας, στον ιερό ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου.
Με το ύστατο χαίρε γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της ασύλληπτης -για τα κυπριακά δεδομένα-τραγωδίας στον Στρόβολο, που συνέβη την περασμένη Τετάρτη.

Μάνα και κόρη οι οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας και σύζυγος Ανδρέας Πιτής τις σκότωσε πυροβολώντας τις με G3.

Ο μόνος επιζών είναι ο 14χρονος Κλεόπας, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στην  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.


Στις 16:00 χθες το απόγευμα, κηδεύτηκε ο δράστης Ανδρέας Πιτής στην Κοκκινοτριμιθιά, που έθεσε τέρμα στη ζωή του με G3 αφού πρώτα σκότωσε τη σύζυγο, την κόρη του και τραυμάτισε τον γιο του.

Σοκάρει η έκθεση της παιδοψυχολόγου της 9χρονης Αντωνίας - ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΚ

Ακόμα και τις άψυχες κούκλες της περιέγραφε ότι κακοποιούσε ο πατέρας της, η εννιάχρονη Αντωνία που έπεσε νεκρή από τα πυρά του ίδιου της του πατέρα.

Τόσο πληγωμένο ήταν το κορίτσι από τα όσα δραματικά και ακατανόητα βίωνε στο σπίτι.

Μια καθημερινότητα τόσο άδικη που κατέληξε σε μια από τις πιο συγκλονιστικές σύγχρονες τραγωδίες.

Το Μέγα έχει στα χέρια του την έκθεση της παιδοψυχολόγου που παρακολουθούσε το 9χρονο κοριτσάκι. Τα ευρήματα της σοκάρουν.

 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Παρουσιάζει έντονο θυμό απέναντι στον πατέρα της λογω της συναισθηματικά κακοποιητικής συμπεριφοράς του. Η Αντωνία ανέφερε ότι ο πατέρας εκφόβιζε τη μητέρα της, κακοποιούσε τις κούκλες της, εκβίαζε τη μητέρα.

 Σύμφωνα με το πόρισμα της παιδοψυχολόγου, η μικρή Αντωνία ,διακατεχόταν από έντονη ανασφάλεια, φόβο για το μέλλον, άγχος και θυμό προς το πρόσωπο του πατέρα της, ενώ διαφάνηκε ότι η 9χρονη είχε αρνητική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του σπιτιού πριν το διαζύγιο.

 ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Από τις απεικονίσεις της Αντωνίας διαφαίνεται πως φανταζόταν τη σχέση μεταξύ των γονιών της, καθώς τους άκουγε να τσακώνονται, αλλά και από τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν ενώπιων της. Διαφαίνονται επίσης ανάρμοστες συμπεριφορές του πατέρα.

Μάλιστα η παιδοψυχολόγος αποφάνθηκε ότι το αδικοχαμένο κοριτσάκι έπρεπε να δηχθεί άμεση ψυχολογική υποστήριξη.


Τα όσα ένιωθε η 9χρονη τα ζωγράφισε. Ζωγραφιές και στοιχεία τα οποία επρόκειτο να κατατεθούν την ερχόμενη Τρίτη στο δικαστήριο, για σκοπούς επιμέλειας και κηδεμονίας του παιδιού.

livenews.com.cy | @kapouti


Οι αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού παραμένουν σε κατάσταση σοκ
Saturday, 21 June 2014 18:02  
Οι αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού της περασμένης τετάρτης στο Στρόβολο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολλά παιδιά έχασαν τον ύπνο τους και χρειάζονται ψυχολογική στήριξη. Οι περισσότεροι είχαν δει τη σκηνή του πατέρα που κυνηγούσε με το όπλο τον 14χρονο γιο του πυροβολώντας τον και τραυματίζοντας τον και στη συνέχεια τον ίδιο τον δράστη που αυτοπυροβολήθηκε. Είχε προηγηθεί η δολοφονία από τον Ανδρέα Πίτη της εν διαστάσει συζύγου του Μαργαρίτας Κουλουμά και της 9χρονης κόρης του Αντωνίας.

Δύο από τους αυτόπτες μάρτυρες η «Αλήθεια» συνάντησε χθες, πρόκειται για τον 30χρονο Νεόφυτο Ιορδάνους και τη σύζυγο του Χριστίνα Γρηγορίου οι οποίοι διαθέτουν κομμωτήριο στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, απέναντι από τον ανοικτό χώρο, όπου ο 41χρονος Αντρέας Πίτης πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 14χρονο γιο του Κλεόπα τραυματίζοντας τον σοβαρά, πριν θέσει τέρμα στην ζωή του. Μόλις ο Νεόφυτος και η έγκυος σύζυγός του είχαν ακούσει τους πρώτους πυροβολισμούς από το όπλο G3 στην οδό Αριάδνης, έτρεξαν προς την κατεύθυνση αυτή ωστόσο εμφανίσθηκε ο 41χρονος δράστης και αυτόχειρας να καταδιώκει με λυσσαλέο τρόπο, τον 14χρονο γιο του πυροβολώντας τον άστοχα αρχικά, όπως μας είπαν, στον ανοικτό χώρο επί της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Νεόφυτος που γνώριζε τον δράστη του φώναξε να αφήσει το παιδί. Ο 41χρονος δεν άκουε κανένα έφθασε τον γιο του Κλεόπα και αρπάζοντας τον από τη φανέλα τον πυροβόλησε στην αριστερή ωμοπλάτη. Πιστεύοντας ότι ο γιος του ήταν νεκρός, αφού έπεσε στο έδαφος, ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΟΠΑ.

Ο Νεόφυτος και η Χριστίνα προσέγγισαν, όπως μας είπαν, τον βαριά τραυματισμένο Κλεόπα και τον βοήθησαν μαζί με άλλους γείτονες και περαστικούς, να κρατηθεί μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο. Όλα αυτά μέσα στις συνθήκες που πανικού που επικράτησαν. Ο Νεόφυτος βοήθησε τον 14χρονο να καθίσει. Κάποιοι του έφεραν νερό, άλλος έβγαλε την φανέλα του η οποία χρησιμοποιήθηκε ως επίδεσμος. Η Χριστίνα κρατούσε το χέρι του Κλεόπα και του έδιδε κουράγιο. Ο 14χρονος βογκούσε, εξέφραζε φόβο και αγωνία, γνωρίζοντας για την τύχη της μητέρας του και της αδελφής του και βλέποντας δίπλα του το άψυχο σώμα του πατέρα του. Τελικά κάποιοι φρόντισαν και σκέπασαν το πτώμα. Όταν έφθασε το ασθενοφόρο οι τραυματιοφορείς έκαναν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες στον Κλεόπα πριν τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ο Νεόφυτος και η Χριστίνα δεν έχουν ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έχουν ζήσει και μιλούν συνέχεια γι αυτή. Η Χριστίνα μας είπε, ότι τα βράδια δυσκολεύονται να κοιμηθούν αφού όλες οι εφιαλτικές εικόνες έρχονται συνέχεια μπροστά τους. Τα φώτα του δωματίου τους είναι συνέχεια ανοικτά και είναι ζήτημα αν καταφέρνουν να κοιμηθούν μια ώρα κάθε βράδυ. Χαρακτηρίζουν τα όσα συνέβηκαν ως αποτρόπαιο έγκλημα, με δράστη ένα πρόσωπο, που στον έξω τουλάχιστο κόσμο έδειχνε καλό χαρακτήρα. Ο Ιορδάνης γνώριζε πολύ καλά τον Ανδρέα Πίπη, αφού μεγάλωσαν στην ίδια γειτονία. Αυτό που συνέβηκε ήταν πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα. Ο Νεόφυτος και η Χριστίνα νιώθουν ότι δύσκολα θα ξεπεράσουν τα όσα έχουν βιώσει την περασμένη Τετάρτη.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΚΛΕΟΠΑΣ.

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 14χρονου Κλεόπα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Θεόδωρος Κυπριανού. Ο 14χρονος, θύμα της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε προχθές στον Στρόβολο, βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η κατάσταση περιγράφεται ως σταθερή και προγραμματίζεται η αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής», ανέφερε ο κ. Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι δεν μπορεί ακόμα να λεχθεί πότε θα διακοπεί η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Η ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗΣ.

Στο μεταξύ η 37χρονη Μαργαρίτα Κουλουμά και η 9χρονη κόρη της Αντωνία, κηδεύτηκαν σήμερα.
Η κοινή κηδεία μάνας και κόρης τελέστηκε σήμερα από τον Ιερό ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου στις 11:30. Αντί στεφάνων θα έγιναν εισφορές για τον 14χρονο Κλεόπα.
Η κηδεία του Ανδρέα Πίτη τελέσθηκε χθες το απόγευμα στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΠΑΝ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟY alithia.com.cy | @kapouti
Αποχαιρετούν σήμερα την Αντωνία και τη μητέρα της
21 June 2014 10:40  
Στερνό αντίο στην αδικοχαμένη Μαργαρίτα Κουλουμά, 37 ετών, και στην κορούλα της Αντωνία, εννέα ετών, θύματα της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Στρόβολο, θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στις 11:30 το πρωί, στον ιερό ναό Αγίου Φανουρίου, στην Αραδίππου.

Στη σκέψη όλων βρίσκεται και ο 14χρονος Κλεόπας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Όπως πληροφορούμαστε, στην κηδεία θα γίνουν δεκτές εισφορές εις μνήμην της Μαργαρίτας και της Αντωνίας, οι οποίες θα διατεθούν αποκλειστικά για τη θεραπεία του Κλεόπα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες το απόγευμα ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Θεόδωρος Κυπριανού, ο 14χρονος είναι ακόμη διασωληνωμένος, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως σταθερή. Ο δρ Κυπριανού είπε, επίσης, ότι δεν μπορεί ακόμη να λεχθεί πότε θα διακοπεί η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Εξάλλου χθες, στις 16:00 το απόγευμα, τελέσηκε στην Κοκκινοτριμιθιά η κηδεία του δράστη-πατέρα Ανδρέα Πίτη, 41 ετών, ο οποίος έθεσε τέρμα στη ζωή του με στρατιωτικό τυφέκιο G3, αφού πρώτα σκότωσε, με τον ίδιο τρόπο, την εν διαστάσει σύζυγό του Μαργαρίτα και την κορούλα του Αντωνία, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον γιο του Κλεόπα, έξω από το πατρικό του, στην οδό Αριάδνης, πάροδος της Κωνσταντινουπόλεως, στον Στρόβολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του 41χρονου διεξήχθη ομαλά, χωρίς οποιεσδήποτε εντάσεις.

alithia.com.cy | @kapouti

Κηδεύτηκαν τα θύματα του φονικού - ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ ΚΛΕΟΠΑ
21/06/2014 - 12:46
Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 14χρονου Κλεόπα, μοναδικού επιζήσαντα της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στον Στρόβολο ο οποίος βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο πατέρας του 14χρονου πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και την 9χρονη κόρη τους, και στη συνέχεια τραυμάτισε κρίσιμα τον 14χρονο, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του.
Οι άτυχες σύζυγος και κόρη κηδεύτηκαν το μεσημέρι ενώ ο δράστης και αυτόχειρας κηδεύτηκε χθες.

politis.com.cy | @kapouti


Την Τρίτη ο δράστης θα υπέγραφε διάταγμα να μην βλέπει τα παιδιά του Οικογενειακό δράμα:  Γνώριζαν πολλοί αλλά δεν έκαναν τίποτε
Αντωνία και Μαργαρίτα Κουλουμά
20 Ιουνίου 2014 2:00 μμ
Οικογενειακό δράμα: Γνώριζαν πολλοί αλλά δεν έκαναν τίποτε

Σχετικά άρθρα:
Μακελειό στη Λευκωσία: 41χρονος εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του (18/06/2014)
Έκλεισε ραντεβού και δολοφόνησε την οικογένειά του (βίντεο) (19/06/2014)
Διασωληνωμένος ο 14χρονος που πυροβολήθηκε από τον πατέρα του (19/06/2014)
Σταθερή η κατάσταση της υγείας του 14χρονου Κλεόπα (19/06/2014)

Λευκωσία: Τις απαντήσεις γιατί ο 41χρονος Ανδρέας Πίτης από την Κοκκινοτριμιθιά ξεκλήρησε προχθές την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, αναζητεί η Αστυνομία μέσα από καταθέσεις συγγενών, την ώρα που οι Αρχές ύπνωτταν πως πίσω από μια οικογένεια εκτυλισσόταν ένα δράμα που θα τέλειωνε μετά που θα χυνόταν τόσο αίμα.

Μέχρι στιγμής, όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος και στη συνέχεια αυτόχειρας, δεν μπορούσε να χωνέψει ότι «έχασε» την οικογένειά του. Πρώτα πάλεψε μέσα του να το αποδεχτεί, δεν τα κατάφερε και φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες όταν συνειδητοποίησε πως δεν θα είχε επαφή ούτε με τα δύο παιδιά του, πήρε την τραγική απόφαση να χρισθεί θύτης της ίδιας της οικογένειάς του.

Μάλιστα ο ίδιος στις συζητήσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών, είχε αποδεχτεί συμφωνία που δεν ανήκε στη λογική των όσων έκανε και έλεγε τόσο καιρό. Αποδέχθηκε να καταργηθεί το διάταγμα που του επέτρεπε να βλέπει μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά του, με αντάλλαγμα να μην πληρώνει διατροφή.

Ανδρέας Πίτης
Αυτό δήλωσε στον «Φ» η δικηγόρος Νίκη Κληρίδου, που εκπροσωπούσε την αδικοχαμένη σύζυγό του, Μαργαρίτα Κουλουμά. Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν δέχθηκε τον χωρισμό, έστω κι αν έδωσε τη συγκατάθεσή του στο διαζύγιο.

Τραγική ειρωνεία είναι πως ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα τα διαδικαστικά για το διαζύγιο και ήταν ορισμένη η υπόθεση για τις 24 Ιουνίου και για κατάργηση του διατάγματος για τις 26 του ίδιου μήνα, τελικά έδωσε ένα τέλος σε όλα με σφαίρες και αίμα. Η κ. Κληρίδου είπε επίσης ότι κανένας δεν περίμενε αυτή την κατάληξη, παρά τα όποια ξεσπάσματα είχε όταν δεν τα έβρισκε με τη σύζυγό του.

Η ίδια σοκαρισμένη τόνισε ότι στην Αστυνομία δεν έγινε καμιά καταγγελία από την ίδια. Μόνο τον περασμένο Απρίλη είχε καταγγείλει στον Αστυνομικό Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς, όπως επιβεβαίωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης, για εξύβριση και αόριστη απειλή από τον σύζυγό της.

Πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον της εν διαστάσει συζύγου του αναφέρουν ότι η περίπτωση έφτασε μέσω τρίτων και στο Γραφείο Ευημερίας για να βοηθήσει τα δύο παιδιά. Στην ουσία ένιψε τας χείρας του το Τμήμα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει, αφού υπάρχει διάταγμα Δικαστηρίου που επιτρέπει στον πατέρα να τα βλέπει. Ο «Φ» επιχείρησε να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτό που διερευνάται τώρα είναι γιατί τα δύο παιδιά του δεν ήθελαν να μιλούν με τον πατέρα τους, κάτι που έφερε βαρέως ο ίδιος, όπως αναφέρεται σε κατάθεση προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον που δόθηκε χθες στο ΤΑΕ Λευκωσίας, που διερευνά την απίστευτη τραγωδία.

Τον 14χρονο Κλεόπα, που δίνει τη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, παρακολουθούσε η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου, η οποία, όπως δήλωσε χθες στο «Σίγμα», την ανακάλυψε στο facebook και της ζήτησε βοήθεια. Η ίδια ετοίμασε έκθεση για την περίπτωση.

Σε ψυχολόγο οι συγγενείς – αστυφύλακες

Οι γονείς του 41χρονου, που έζησαν την τραγωδία από κοντά, εξετάστηκαν με ενέργειες της Αστυνομίας από ψυχολόγο, λόγω του σοκ που υπέστησαν αλλά και της ιατρικής τους κατάστασης. Σε ψυχολόγο γίνονται ενέργειες, όπως δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, να σταλούν και οι αστυνομικοί που βρέθηκαν χθες στη σκηνή και βρέθηκαν μπροστά σε τόσο σοκαριστικές σκηνές.

Εξάλλου, χθες η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια με ανακοίνωσή της εκφράζει τον συγκλονισμό και την αγανάκτησή της για την πρόσφατη τραγωδία, η οποία εξελίχθηκε στον Στρόβολο. Υπενθυμίζει ότι σε έρευνα το 2012, φάνηκε ότι το 28% των Κυπρίων γυναικών έχει υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση από τον σύζυγο/σύντροφό τους, ενώ το 60% των γυναικών θυμάτων βίας δεν αναφέρει το περιστατικό σε κανένα.

Ψυχολόγοι στο πλευρό του Κλεόπα

Σοβαρή αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του 14χρονου Κλεόπα, ο οποίος τραυματίστηκε από τον ίδιό του τον πατέρα στην πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε προχθές Τετάρτη. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση και είναι διασωληνωμένος.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στον «Φ» ο ιατρικός εκτελεστικός διευθυντής του νοσοκομείου, δρ Πέτρος Μάτσας, προγραμματιζόταν για χθες βράδυ ή σήμερα η αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη. Ο 14χρονος φέρει δύο τραύματα από σφαίρες. Το πρώτο στον ώμο (η σφαίρα μπήκε από πίσω και βγήκε από την κλείδα, μπροστά, χωρίς ευτυχώς να επηρεάσει σοβαρά τον πνεύμονα) και το δεύτερο στον μηρό. Σύμφωνα με τον δρα Μάτσα είναι επιφανειακό.

Ερωτηθείς αν έχει ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση όταν ο 14χρονος συνέλθει και αρχίσει να επικοινωνεί με το περιβάλλον, ρωτώντας για τα όσα δραματικά βίωσε, ανέφερε ότι θα του παρασχεθεί όλη η αναγκαία υποστήριξη. Όπως είπε, η ΜΕΘ διαθέτει ψυχολόγο, αν όμως χρειαστεί οποιανδήποτε βοήθεια, τότε θα συνδράμουν η Παιδοψυχιατρική Κλινική και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων.

Γράφουν: Μιχάλης Χατζηβασίλης, Κίκα Κασινίδου philenews.com | @kapouti

Τα δευτερόλεπτα πριν σκοτώσει την κόρη του
20 June 2014 08:03
Δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός του τα οποία είχαν αντιληφθεί τον 41χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο αυτοκίνητό της προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν και τα κατάφεραν προς στιγμή. Ωστόσο ο δράστης και αυτόχειρας μαινόμενος άρπαξε ξανά το όπλο G3 που είχε πέσει στο έδαφος και αφού απώθησε τα δύο πρόσωπα που προσπαθούσαν να τον περιορίσουν πυροβόλησε την 9χρονη κόρη του Αντωνία εξ επαφής στο κεφάλι σκοτώνοντας την και καταδίωξε τον 14χρονο γιο του Κλεόπα σε παρακείμενο ανοικτό χώρο πυροβολώντας τον. Μάταια ο γιος του εκλιπαρούσε τον πατέρα του: «Παπά μου μην με παίξεις», ο δράστης Ανδρέας Πίτης αδίστακτος τον πυροβόλησε εξ επαφής στην ωμοπλάτη τραυματίζοντας τον σοβαρά. Πιστεύοντας ότι ο γιος του πέθανε ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

Γείτονες προσέτρεξαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον Κλεόπα κλείνοντας την πληγή του με ρούχο. Του έδωσαν παράλληλα νερό, ενώ του έδιναν κουράγιο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες όταν είπαν στον 14χρονο που καθόταν στο έδαφος να κρατηθεί μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αυτός μέσα από τον πόνο του τους είπε: «Ποιος θα με πάρει δεν έχω κανένα, σκότωσε τη μητέρα μου και την αδελφή μου. Εγώ του φώναξα : «Παπά μου μην με παίξεις αλλά...». Οι γείτονες είχαν σκεπάσει με ρούχα το πτώμα του πατέρα του που βρισκόταν δίπλα του.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ.

Στο νοσοκομείο ο 14χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί με κάθε επιφύλαξη δηλώνουν ότι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Η σφαίρα προκάλεσε πρόβλημα στον πνεύμονα του ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι ιάσιμη. Δεύτερη σφαίρα τον τραυμάτισε στο μηρό αλλά δεν υπάρχει σοβαρό τραύμα. Η κατάσταση του περιγράφεται ως σταθερή, όχι κρίσιμη, και προγραμματίζεται η αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής» ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
Η χθεσινή νεκροτομή στις σορούς των τριών μητέρας, πατέρα και κόρης κατέδειξε ότι ο θάνατος τους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση δηλαδή από σφαίρα στο κεφάλι.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ.

Ο 41χρονος που φέρεται να εκδήλωνε βίαιη συμπεριφορά στο σπίτι, όπως έγινε γνωστό ζητούσε επίμονα από την εν διαστάσει σύζυγό του, να επιστρέψει με τα παιδιά τους πίσω. Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση από τον περασμένο Απρίλιο όταν η 37χρονη σύζυγος του Μαργαρίτα πήρε τα δύο παιδιά τους και έφυγε από το σπίτι τους στην Κοκκινοτριμιθιά και από τότε διέμεναν στην Ακρόπολη. Όταν θα έφευγε από το σπίτι με σκοπό να πάρει κάποια προσωπικά της αντικείμενα είχε ζητήσει να είναι παρών και η Αστυνομία. Είχε παράλληλα εκφράσει παράπονο που καταγράφηκε για εξύβριση με σκοπό να το χρησιμοποιήσει και στη διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου της. Από τις ανακρίσεις της Αστυνομίας προκύπτει ότι στο σπίτι υπήρχαν τα τελευταία δύο περίπου χρόνια περιστατικά βίας στην οικογένεια σε βάρος της Μαργαρίτας Κουλουμά, χωρίς ωστόσο η ίδια να προβεί σε καταγγελία. Η σχέση του ζευγαριού βρισκόταν σε ένταση με τον 41χρονο να απαιτεί όπως η σύζυγός του και τα παιδιά τους επέστρεφαν πίσω στο σπίτι. Κατηγορούσε την εν διαστάσει σύζυγο του ότι έστρεφε τα παιδιά τους εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον απορρίπτουν και αυτά. Την περασμένη Τετάρτη μετά από μεσολάβηση συγγενών η Μαργαρίτα πήρε τα παιδιά για να τα αφήσει στο σπίτι των πεθερικών της με σκοπό να τα δει ο πατέρας τους και οι γονείς του. Μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητό της και μετά από ολιγόλεπτη έντονη συζήτηση ο δράστης πήρε το στρατιωτικό όπλο που είχε στο αυτοκίνητό του και προκάλεσε το μακελειό, για το οποίο ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία βρίσκεται ακόμη συγκλονισμένη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΦ είχε αποσύρει κυνηγετικά και στρατιωτικά όπλα από εφέδρους που εκδήλωναν επιθετική συμπεριφορά. Μας λέχθηκε ότι αν η Μαργαρίτα μιλούσε ενωρίς έστω και στο Γραφείο Ευημερίας η Αστυνομία θα μπορούσε να πάρει το όπλο από τον 41χρονο σύζυγό της Ανδρέα Πίτη. Από το περιβάλλον του αναφέρεται ότι το τελευταίο διάστημα ο 41χρονος ήταν αρκετά πιεσμένος από την οικογενειακή του κατάσταση.

ΠΑΝ. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟY | alithia.com.cy | @kapouti

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Διασωληνωμένος ο 14χρονος που πυροβολήθηκε από τον πατέρα του
19 Ιουνίου 2014 2:50 μμ
Διασωληνωμένος ο 14χρονος που πυροβολήθηκε από τον πατέρα του

Λευκωσία: Διασωληνωμένος στον αναπνευστήρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αλλά σε σταθερή κατάσταση, βρίσκεται ο 14χρονος Κλεόπας, ένα από τα θύματα της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε χθες στο Στρόβολο, όταν ο πατέρας του πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, την 9χρονη κόρη του και αφού τραυμάτισε κρίσιμα τον 14χρονο γιο του, έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Θεόδωρος Κυπριανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως “είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του, είναι στον αναπνευστήρα ακόμη”.

Ερωτηθείς αν η κατάσταση του είναι εκτός κινδύνου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “δεν μπορεί κανείς να πει ότι κάποιος που είναι στον αναπνευστήρα είναι εκτός κινδύνου”.

Πρόσθεσε ότι “είναι διασωληνωμένος ακόμη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σταθερή κατάσταση. Προγραμματίζεται η διακοπή της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος ηλεκτρολόγος ανέμενε την εν διαστάσει σύζυγό του μαζί με τα δύο παιδιά τους στην οικία της μητέρας του, στην οδό Αριάδνης, πάροδος Κωνσταντινουπόλεως.

Όταν έφτασαν εκεί, ο 41χρονος βγήκε από την οικία της μητέρας του και μετά από έντονη συζήτηση, που είχε με τη σύζυγό του, πρόταξε στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 και άρχισε να ρίχνει ριπές.

Από τις σφαίρες του G3 πρώτη έπεσε νεκρή η σύζυγος. Η 9χρονη κόρη του μαζί με τον αδερφό της βγήκαν από αυτοκίνητο και έτρεξαν, προσπαθώντας να γλιτώσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το 9χρονο κορίτσι πυροβολήθηκε εν ψυχρώ λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο.

Ο 14χρονος γιος του κατάφερε για λίγο να διαφύγει σε ανοιχτό χώρο απέναντι από το σπίτι, ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα δέχθηκε τους πυροβολισμούς του πατέρα του στην πλάτη και έπεσε αιμόφυρτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ | @kapouti

Δεν ξανάγινε τέτοιο κακό Έκλεισε ραντεβού και δολοφόνησε την οικογένειά του (βίντεο)
19 Ιουνίου 2014 12:00 μμ
Έκλεισε ραντεβού και δολοφόνησε την οικογένειά του (βίντεο)

Μακελειό στη Λευκωσία: 41χρονος εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του (18/06/2014)

Λευκωσία: Η λέξη «τραγωδία» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει το πρωτοφανές για την Κύπρο μακελειό που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Αριάδνης (πάροδος της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως) στον Στρόβολο, όπου πατέρας πυροβόλησε τα παιδιά και τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το ματοκύλισμα προκάλεσε ο Ανδρέας Πίτης, 41 χρονών, υδραυλικός–σιδεράς, όταν με το στρατιωτικό τυφέκιο G3, που του χορήγησε η Εθνική Φρουρά ως έφεδρου, πυροβόλησε πρώτα τη σύζυγό του, Μαργαρίτα Κουλουμά, 37 χρονών, βοηθό νηπιαγωγού σε Νηπιαγωγείο στον Άγιο Βασίλειο Στροβόλου, ύστερα την 9χρονη κόρη του Αντωνία, και τέλος τον 14χρονο γιο του Κλεόπα, ενώ στη συνέχεια πήγε κοντά στο σωριασμένο στο έδαφος σώμα του γιου του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και πυροβόλησε.

Αρχή του ολέθρου αποτέλεσε η διάσταση μεταξύ των δύο συζύγων που επήλθε μετά το περασμένο Πάσχα και είχε ως αποτέλεσμα η σύζυγος μαζί με τα παιδιά να φύγουν από το οικογενειακό σπίτι στο Μάμμαρι και να κατοικήσουν στην Ακρόπολη. Παράλληλα, είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για έκδοση διαζυγίου, αφού οι προσπάθειες συμφιλίωσης του ζεύγους από στενούς συγγενείς και φίλους δεν καρποφόρησαν.

Οι συζυγικές τους σχέσεις έφτασαν στο απροχώρητο, όμως ο σύζυγος και πατέρας επιθυμούσε διακαώς τη συνένωση της οικογένειάς του, και ύστατη –φαίνεται– προσπάθεια για να αποφευχθεί το διαζύγιο ήταν η χθεσινή. Είχε στείλει στη σύζυγό του μέσω κινητού τηλεφώνου μήνυμα ζητώντας της να συναντήσει τα δύο του παιδιά στις 4 μ.μ. στο σπίτι των γονιών του στην οδό Αριάδνης. Η Μαργαρίτα εκείνη ακριβώς την ώρα είχε σεμινάριο στο νηπιαγωγείο όπου εργαζόταν και στην αρχή δεν ήθελε να μεταφέρει τα παιδιά προσποιούμενη το σεμινάριο. Τελικά όμως πείστηκε, ωστόσο ο Κλεόπας δεν ήθελε να συναντηθεί με τον πατέρα του. Οικογενειακοί φίλοι όμως τον έπεισαν και έτσι η συνάντηση κλείστηκε στις 4 μ.μ. στο σπίτι των γονιών του πατέρα.

Πράγματι, γύρω στις 4 μ.μ. η μητέρα με τα δύο παιδιά της σταματούσε το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι των πεθερικών της. Ταυτόχρονα σταμάτησε απέναντί της το αυτοκίνητό του και ο σύζυγος. Βιαστικά ο τελευταίος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και κινήθηκε προς το πίσω μέρος του οχήματος, άνοιξε τον αποθηκευτικό χώρο και αφού πήρε το στρατιωτικό του όπλο, προχώρησε προς το μέρος του αυτοκινήτου της συζύγου του, οπλίζοντας. Αμέσως και χωρίς να πει ούτε μια λέξη πυροβόλησε εναντίον της συζύγου του που βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Η σφαίρα διαπέρασε τον ανεμοθώρακα και χτύπησε την άτυχη μάνα στο κεφάλι.

Στο μεταξύ τα παιδιά, βλέποντας τις ενέργειες του πατέρα τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως ο πατέρας γύρισε το όπλο προς την 9χρονη Αντωνία και πάτησε τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χτυπηθεί θανάσιμα στην πλάτη και να πέσει στην άσφαλτο περίπου πέντε μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο της μητέρας. Πανικόβλητος ο Κλεόπας από όσα είχαν προηγηθεί έτρεξε να διαφύγει διασταυρώνοντας τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως. Εισήλθε σε παρακείμενο χωράφι, αλλά ο πατέρας με αποφασιστικότητα τον καταδίωξε και πυροβόλησε το ίδιο του το παιδί, χτυπώντας το στο μηρό. Την ίδια στιγμή ξαναπυροβόλησε οπότε ο Κλεόπας έπεσε στο έδαφος με τραύμα στην πλάτη. Ο πατέρας τότε πήγε κοντά στο αγοράκι, το παρατήρησε για λίγο και τότε έστρεψε την κάννη του όπλου του στο δικό του κεφάλι και πυροβόλησε.

Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την Αστυνομία που έφθασε στον χώρο. Οι πρώτοι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, αλλά άρχισαν αμέσως να εξετάζουν κατά πόσο υπήρχε ζωντανός ανάμεσα στα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι ο Κλεόπας ζούσε, οπότε κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε αμέσως σε εγχείρηση. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Μετά τους πυροβολισμούς οι γονείς του πατέρα βγήκαν στον δρόμο να δουν τι συμβαίνει και όταν αντίκρισαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να πλέουν κυριολεκτικά σε λίμνες αίματος, λιποθύμησαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος ζει τέτοιου είδους μακελειό. Από τα χρόνια της Αγγλοκρατίας, οπότε άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί παρόμοιο γεγονός.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι πρόκειται για οικογενειακό δράμα.

Λήφθηκαν πολλές καταθέσεις για τις συνθήκες, υπό τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα. Πρόσθεσε ότι θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του δράστη και των θυμάτων, για να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

14χρονος: Έμεινα μόνος μου στη ζωή...

Τραγική φιγούρα του όλου σκηνικού του μακελειού που έστησε ο 41χρονος πατέρας ήταν ο γιος του που γλύτωσε με σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όταν το φονικό G3 σίγησε και έπεσε και ο τελευταίος νεκρός του απίστευτου μακελειού που ήταν ο 41χρονος πατέρας, ο 14χρονος γιος του, σοβαρά τραυματισμένος και με αίματα στο σώμα του, κάθισε στο χωράφι δίπλα από τον νεκρό πατέρα του. Στο παραλήρημα και μέσα στα αναφιλητά του, έλεγε ότι έμεινε μόνος στη ζωή και τι θα γίνει τώρα. Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κρατήθηκε και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή.

Το τραγικό είναι πως ο πατέρας φέρεται να κυνήγησε σε κάποια απόσταση τον γιο του για να τον σκοτώσει, αφού αυτός όταν αντελήφθη ότι έφτασε η σειρά του, άρχισε να τρέχει σε παρακείμενο οικόπεδο. Ο πατέρας του τον πυροβόλησε και προφανώς πίστεψε ότι τον σκότωσε, γι’ αυτό και στη συνέχεια έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Οι γονείς του μακελάρη, που ήταν μάρτυρες στο φοβερό έγκλημα, υπέστησαν νευρικό κλονισμό και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για παρακολούθηση.

Γράφουν: Χριστάκης Γιαννακός και Μιχάλης Χατζηβασίλης, philenews.com | @kapouti

Σε τεχνητό κώμα ο 14χρονος Κλεόπας - Οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν το αριστερό χέρι και το πόδι του
Ημερομηνία: 19.06.2014 | 09:42
Η αυτοψία έδειξε ότι ο δράστης έριξε και άλλους πυροβολισμούς χωρίς να βρει στόχο.

Καρτέρι έξω από το σπίτι των γονιών του, όπου η εν διαστάσει σύζυγός του πήγε για να αφήσει τα δύο παιδιά είχε στήσει ο δράστης της πρωτοφανούς οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Στρόβολο. Συνέπεια ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση της 37χρονης Μαργαρίτας Κουλουμά και της εννιάχρονης Αντωνίας Πίτη από τον ίδιο τον σύζυγο και πατέρα Ανδρέα Πίτη 41 ετών ο οποίος έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Ταυτόχρονα, ο πυροβολισμός με το αυτόματο G3 είχαν ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του 14χρονου γιου του δράστη Κλεόπα Πίτη. Σύμφωνα με την αυτοψία που διεξήγαγε το απόγευμα της Τετάρτης ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους ο Πιττής έριξε στα μέλη της οικογένειάς του τρεις θανατηφόρους πυροβολισμούς και αριθμό άλλων που δεν βρήκαν στόχο.

Ένας τέταρτος πυροβολισμός είχε συνέπεια την αυτοχειρία του 41χρονου. Η 37χρονη Κουλουμά έφερε δυο τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα και η εννιάχρονη Αντωνία στο κεφάλι και στο χέρι. Όπως μας λέχθηκε η παλάμη της καταστράφηκε. Σύμφωνα με τις ενδείξεις προσπάθησε να προστατευτεί με το χέρι της. Εξάλλου, ο Πίτης αυτοκτόνησε όταν αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το πηγούνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος ηλεκτρολόγος ανέμενε την εν διαστάσει σύζυγό του μαζί με τα δύο παιδιά τους στην οικία της μητέρας του, στην οδό Αριάδνης, πάροδος Κωνσταντινουπόλεως.

Όταν έφτασαν εκεί, ο 41χρονος βγήκε από την οικία της μητέρας του και μετά από έντονη συζήτηση, που είχε με τη σύζυγό του, πρόταξε στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 και άρχισε να ρίχνει ριπές.

Από τις σφαίρες του G3 πρώτη έπεσε νεκρή η σύζυγος. Η 9χρονη κόρη του μαζί με τον αδερφό της βγήκαν από αυτοκίνητο και έτρεξαν, προσπαθώντας να γλιτώσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το 9χρονο κορίτσι πυροβολήθηκε εν ψυχρώ λίγα μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο. Ο 14χρονος γιος του κατάφερε για λίγο να διαφύγει σε ανοιχτό χώρο απέναντι από το σπίτι, ωστόσο, δευτερόλεπτα αργότερα δέχθηκε τους πυροβολισμούς του πατέρα του στην πλάτη και έπεσε αιμόφυρτος.

Διασωληνωμένος ο 14χρονος Κλεόπας
Διασωληνωμένος σε τεχνητό κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας,  βρίσκεται ο 14χρονος Κλεόπας, ένα από τα θύματα της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε χθες στο Στρόβολο, όταν ο πατέρας του πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, την 9χρονη κόρη του και αφού τραυμάτισε κρίσιμα τον 14χρονο γιο του, έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Το πόδι του νεαρού Κλεόπα, βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τόσο το πόδι του όσο και το αριστερό του χέρι.

Ερωτηθείς αν η κατάσταση του είναι εκτός κινδύνου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “δεν μπορεί κανείς να πει ότι κάποιος που είναι στον αναπνευστήρα είναι εκτός κινδύνου”.

Πρόσθεσε ότι “είναι διασωληνωμένος ακόμη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σταθερή κατάσταση. Προγραμματίζεται η διακοπή της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής”.

Σημειώνεται ότι στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό των θυμάτων που θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.


Του Γιώργου Μιχαηλίδη  kathimerini.com.cy| @kapouti

Τρεις νεκροί και ένας 14χρονος στο νοσοκομείο - Μακελειό στη Λευκωσία: 41χρονος εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του
18 Ιουνίου 2014 9:18 μμ
Μακελειό στη Λευκωσία: 41χρονος εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του
Λευκωσία: Οικογενειακή τραγωδία εκτιλύχθηκε σήμερα στη Λευκωσία. Σαρανταενάχρονος ο Ανδρέα Πίτης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, εκτέλεσε με στρατιωτικό τυφέκιο G3 την σύζυγό του Μαργαρίτα Κουλουμά 37 ετών νηπιαγωγό με την οποία βρισκόταν σε διάσταση και την 9χρονη κόρη τους, Αντωνία, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον υιό τους Κλεόπα, ηλικίας 14 ετών. Η απίστευτη τραγωδία εκτιλύχθηκε το μεσημέρι στην οδό Αριάδνης, πάροδο της λεωφόρου Τσερίου, στο Στρόβολο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται να περίμενε μέσα στο αυτοκίνητό του, την εν διαστάσει σύζυγό του έξω από το σπίτι των γονέων του, καθώς εκείνη είχε πάει εκεί για να δούν τα πεθερικά της τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, μόλις εκείνη βγήκε με τα παιδιά έξω, εξήλθε του αυτοκινήτου του, άνοιξε το πορτ-μπακάζ και βγάζοντας από εκεί το G3, άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

Πρώτα, φέρεται να εκτέλεσε την εν διαστάσει συζυγό του με σφαίρα στο κεφάλι και στη συνέχεια πυροβόλησε τα παιδιά. Μάλιστα, αφού πυροβίλησε εναντίον της κόρη του, εν συνεχεία φέρεται να κυνήγησε τον 14χρονο γιό του σε χωράφι για να τον σκοτώσει.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή αντίκρυσαν νεκρή τη γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού, ενώ η 8χρονη κείτονταν νεκρή μέσα στη μέση του δρόμου. Ο 14χρονος βρέθηκε λίγο πιο πέρα μέσα σε χωράφι αιμόφυρτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας αφού πυροβόλησε την οικογένειά του, στη συνέχεια διασταύρωσε την οδό Κωνσταντινουπόλεως, πέρασε στο απέναντι χωράφι, όπου και έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραύματα από σφαίρες, ένα στον πνεύμονα και το δεύτερο στον μηρό.

Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που τελείωσε λίγο μετά τις 21:00 και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάστασή του 14χρονου χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Η Αστυνομία διεξάγει εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια του φοβερού φονικού.

Επί τόπου έσπευσε και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους για τη νενομισμένη νεκροψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε πως οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις και συλλέγει πληροφορίες από τη γύρω περιοχή.

«Φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση φόνου δύο προσώπων και απόπειρας φόνου ενός τρίτου προσώπου. Χρησιμοποιήθηκε αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο και διερευνούμε ακριβώς κάτω από ποιες συνθήκες βρισκόταν στην κατοχή του του 41χρονου το συγκεκριμένο όπλο», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Πηγή: philenews.com | Φωτογραφία: Γιάννης Νησιώτης | @kapouti


Άγριο φονικό στον Στρόβολο - Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο και την κόρη του, τραυμάτισε τον γιό του και αυτοκτόνησε
Ημερομηνία: 18.06.2014 | 16:28
Ο δράστης με την σύζυγό του βρισκόταν σε διάσταση και έδωσαν το απόγευμα ραντεβού στο σπίτι του δράστη για να τα βρουν.

Άγριο φονικό στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Στρόβολο. Ο Ανδρέας Πιττής, 41 ετών, πυροβόλησε με στρατιωτικό τυφέκιο G3 την οικογένειά του με συνέπεια να σκοτώσει την σύζυγο Μαργαρίτα Κουλουμά 37 ετών και την κόρη του Αντωνία 9 ετών και να τραυματίσει σοβαρά τον γιο του Κλεόπα 14 ετών. Ακολούθως έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται ο 14χρονος, δήλωσε στην «Κ» ότι «ο μικρός Πιττής Κλεόπας αντιμετωπίστηκε από εξειδικευμένη ομάδα αγγειο-καρδιο-θωρακο χειρούργων και ορθοπεδικών και η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τετάρτη όταν ο 41χρονος ο οποίος με βάση τις πρώτες πληροφορίες αντιμετώπιζε ενδοοικογενειακά προβλήματα με την σύζυγό του άρπαξε το στρατιωτικό τυφέκιο και πυροβόλησε με συνέπεια να σκοτώσει την Κουλουμά και την 9χρονη κόρη του Μαργαρίτα, ενώ τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 14χρονο γιο του Κλεόπα.  Όταν ο 41χρονος αντιλήφθηκε ότι ο γιος του χαροπαλεύει τότε ο δράστης έθεσε τέρμα στη ζωή του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης με την σύζυγό του βρισκόταν σε διάσταση και έδωσαν το απόγευμα ραντεβού στο σπίτι του δράστη για να τα βρουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα δυο παιδιά. Όταν η συζήτηση ξέφυγε και δεν υπήρξε αποτέλεσμα η γυναίκα αποφάσισε να φύγει μαζί με τα δυο της παιδιά.

Λίγο προτού η Κουλουμά μπει στο αυτοκίνητό της ο Πιττής άρπαξε το τυφέκιο και την πυροβόλησε με συνέπεια να την σκοτώσει. Αμέσως μετά εκτέλεσε την κόρη του και κυνήγησε τον γιο του, ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει φωνάζοντας βοήθεια. Ο Πιττής τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στον ώμο. Θεωρώντας ότι ο 14χρονος σκοτώθηκε ο 41χρονος αυτοκτόνησε.

Στις σορούς έγινε αυτοψία από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 41χρονος προέβη στην εκτέλεση των μελών της οικογένειάς του μπροστά στα αθώα ματιά ανήλικων παιδιών που έπαιζαν ανέμελα σε γειτονική αλάνα.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε πως οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις και συλλέγει πληροφορίες από τη γύρω περιοχή.

“Φαίνεται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση φόνου δύο προσώπων και απόπειρας φόνου ενός τρίτου προσώπου. Χρησιμοποιήθηκε αυτόματο στρατιωτικό τυφέκιο και διερευνούμε ακριβώς κάτω από ποιες συνθήκες βρισκόταν στην κατοχή του του 41χρονου το συγκεκριμένο όπλο”, είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

kathimerini.com.cy | @kapouti



Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ