Με 4500 άτομα η 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, απέδειξε πως η Κυπριακή Κοινωνία έχει προχωρήσει

H accept τοποθετείται για το Pride:
ACCEPT LGBT ΛΟΑΤ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜAΙΟΣ GAY PRIDE

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση που δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook η accept - Cyprus LGBT αναφορικά με το Gay Pride:

Με 4500 άτομα η 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου απέδειξε πως η Κυπριακή Κοινωνία έχει προχωρήσει.
Στις 31 Μαΐου 2014, η κοινωνία της Κύπρου απέδειξε σε όλους ότι έχει αλλάξει. Πως είναι και ανοικτόμυαλη, και ελεύθερη και προοδευτική. Πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου και η όποια διαφορετικότητα, δεν έχουν σημασία. Απέδειξε πως υπάρχει κι άλλη Κύπρος από αυτή που συνηθίσαμε να βλέπουμε στις ειδήσεις. Μια Κύπρος που έχει ήθος και συνείδηση. Που διεκδικεί ανιδιοτελώς τα ίδια δικαιώματα για όλους τους Πολίτες της. Και τα διεκδικεί για τον εαυτό της, αλλά κυρίως για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν, χωρίς μίσος, μισαλλοδοξία και αποκλεισμούς, με συνθήματα για αξίες πανανθρώπινες, όπως η αγάπη και η ισότητα.

Στις 31 Μαΐου 2014, με 4500 άτομα να ενώνουν μαζί τις φωνές τους, η 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου έγραψε ιστορία και έστειλε ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολιτεία: δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Πρέπει να προχωράμε μπροστά, με τον ίδιο σεβασμό προς όλους τους Πολίτες της Δημοκρατίας μας.
4,500 άτομα
Την Πορεία χαιρέτισαν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, κ. Κώστας Γαβριηλίδης, ο πρωτοπόρος ΛΟΑΤ Ακτιβιστής του Απελευθερωτικού Κινήματος Κύπρου (ΑΚΟΚ), κ. Αλέκος Μοδινός, η Filiz Bilen από την Τουρκοκυπριακή ΛΟΑΤ Οργάνωση Queer Cyprus, η κ. Gabi Calleja, συν-πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνή Οργανισμού ΛΟΑΤ Δικαιωμάτων ILGA-Europe από τις Βρυξέλλες, η Αν. Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, η Επίτροπος Διοικήσεως, κ. Ελίζα Σαββίδου, εκ μέρους του ΔΗΣΥ η Αντιπρόεδρος του κόμματος, κ. Στέλλα Κυριακίδου, εκ μέρους του ΑΚΕΛ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Χρίστος Χριστοφίδης, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ, κ. Γιάννης Παναγιώτου, εκ μέρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Λευκή Παντελή, εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, κ. Άδωνης Γιάγκου, εκ μέρους των Ενωμένων Δημοκρατών ο Αντιπρόεδρος, κ. Κώστας Γεωργιάδης και εκ μέρους της ΔΡΑΣΥ-EYLEM, η κ Μαρίνα Παγιάτσου.

Στην Πορεία συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους, γονείς και φίλοι ΛΟΑΤ ατόμων, αλλά και τα ίδια τα ΛΟΑΤ άτομα που για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας ένιωσαν την αποδοχή από την κοινωνία. Μαζί τους περπάτησαν και πολλοί άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι και οργανώσεις, καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες.

Ανάμεσα τους, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ Γιώργος Βασιλείου, οι βουλευτές Ρίκκος Μαππουρίδης, Ειρήνη Χαραλαμπιδου και Ρούλλα Μαυρονικόλα, ο Ευρωβουλευτής κ. Χρίστος Στυλιανίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Ανδρέας Πιτσιλίδης, η Αντιδήμαρχος Λευκωσίας, κ Ελένη Λουκαϊδου, η ολομέλεια του Διεθνή Οργανισμού ΛΟΑΤ Δικαιωμάτων ILGA-Europe, οι Ύπατες Αρμοστείες της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, και του Καναδά, οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Βραζιλίας, Δανίας, ΗΠΑ, Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Νορβηγίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας Σουηδίας και Φινλανδίας, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού, ο UNCRC: Hope For Children, καθώς και η Κύπρια τραγουδίστρια, κ. Άννα Βίσση που χαιρέτησε την πορεία και περπάτησε ανάμεσα στο πλήθος

Ως accept-ΛΟΑΤ Κύπρου ευχαριστούμε το Δήμο Λευκωσίας για τη φιλοξενία του και ιδιαίτερα το Δήμαρχο, κ Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, για το θάρρος του να βρεθεί μπροστά από την αρχή. Τους πολιτειακούς αξιωματούχους και τα κόμματα που περπάτησαν κρατώντας τη σημαία του Ουράνιου Τόξου και υποσχέθηκαν σε όλους όσοι ήταν εκεί πως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων θα προστατευθούν με το ίσιο σθένος που προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των Πολιτών. Τους ευχαριστούμε που δεν νοιάστηκαν για το κόστος αυτής της υπόσχεσης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αστυνομία Κύπρου για την πλήρη συμπαράσταση και προσοχή της, που δεν επέτρεψε σε κανέναν να διαταράξει την ειρηνικότατη Πορεία μας. Ευχαριστούμε επίσης και όλους τους τοπικούς και ξένους φορείς και οργανώσεις που μας συμπαραστάθηκαν και μας στήριξαν.

Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τα μέλη μας που αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους για πολύ καιρό, για να μπορέσει η Πορεία να γίνει πραγματικότητα. Όλους εκείνους που περπάτησαν μαζί μας και διεκδίκησαν στο πλάι μας μια καλύτερη κοινωνία, πιο ανοικτή και πιο δεκτική. Όλους όσοι ένιωσαν την ανάγκη να βρεθούν εκεί γιατί πιστεύουν στο πανανθρώπινο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα διεκδικούν εξ’ ίσου για όλους: μειοψηφία και πλειοψηφία.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Αλέκο Μοδινό που με το θάρρος του, το ήθος του και την προσωπική του αυτοθυσία άνοιξε για εμάς ένα δρόμο που μόνο μπροστά οδηγεί και δεν βλέπει πίσω.

Η 1η Πορεία Υπερηφάνειας έγραψε ιστορία γιατί όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί την μετέτρεψαν σε γιορτή αγάπης και αποδοχής. Γιορτή ευγένειας, ήθους και υπερηφάνειας.

Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας και κάνατε το όνειρο των λίγων, πρωτόγνωρη πραγματικότητα για όλους.

Είμαστε περήφανοι που ζήσαμε μαζί σας αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Κι από χρόνου!

Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς; Did you Like our Page on Facebook ? don't hesitate, do it now!


facebook.com/acceptLGBTCyprus | Φωτογραφίες: © www.achilleaszavallis.com και Αντώνης Λοϊζίδης

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ