Αυτός ο Σουηδός κερδίζει 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο παίζοντας video games

Πώς αυτός ο Σουηδός κερδίζει 4 εκατ. δολάρια το χρόνο παίζοντας video games

Εκ πρώτης όψεως, ο Felix Kjellberg δεν δίνει την εικόνα ενός μεγάλου σταρ. Ο φαινομενικά συνεσταλμένος Σουηδός αποφεύγει να τραβά την προσοχή. Δεν έχει συνοδεία και δεν νιώθει καθόλου άνετα με την επιτυχία του.

Όμως, μπροστά σε μία Web-camera, ο Kjellberg κυριολεκτικά μεταμορφώνεται. Ο 24χρονος γίνεται ο PewDiePie, που είναι ο μεγαλύτερος σταρ του YouTube και με διαφορά. Με την εντελώς ανορθόδοξη προσέγγισή του στα βιντεοπαιχνίδια, έχει καταφέρει να χτίσει μία βάση 27 εκατ. συνδρομητών.

Τα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube δεν είναι οι παραδοσιακές αξιολογήσεις παιχνιδιών. Ο "Pewds", όπως συχνά αποκαλείται, απλά παίζει τα παιχνίδια, και επιτρέπει στο κοινό του, που αποτελείται κυρίως από εφήβους, να πουν την άποψή τους. Ενδιαμέσως, οι θεατές βλέπουν την παράξενη συμπεριφορά του Kjellberg. Κάνει γκριμάτσες, βγάζει κραυγές, βρίζει, τραγουδά ή κάνει άσεμνες χορευτικές φιγούρες.

Δημιουργώντας τον PewDiePie πριν από πέντε χρόνια, ο Kjellberg κατάφερε να μετατρέψει το alter ego του σε ένα brand name που συγκεντρώνει έσοδα 4 εκατ. δολαρίων από διαφημίσεις το χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά τα έσοδα μεταφράζονται σε καθαρά κέρδη, που καταλήγουν στην τσέπη του 24χρονου Σουηδού.

Η διασημότητα του PewDiePie στον κόσμο του ίντερνετ και των video games έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αρκεί ένα και μόνο κλιπάκι του για να εκτοξευτεί η δημοτικότητα ενός παιχνιδιού. Φέτος, ο Σουηδός πόσταρε ένα βίντεο με τον τίτλο "Flappy Bird – Μην παίζετε αυτό το παιχνίδι". Πολύ σύντομα, εκατομμύρια χρηστών είχαν κάνει downloaded το παιχνίδι, το οποίο από το άγνωστο δημιούργημα ενός Βιετναμέζου έγινε ένα από τα μεγαλύτερα hits παγκοσμίως.

newmoney.gr | @kapouti | news.yahoo.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ