Ο Θεός των Τσολιάδων, μας φύλαξε το καλύτερο για το τέλος, ΕΛΛΑΣ - ΑΚΤΗ =2-1

Έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συγχαρητήρια για την πρόκριση!! Go Greece!

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι μας πρόσφερε για άλλη μια φορά η Εθνική Ελλάδα κάνοντας μια τρομερή εμφάνιση παρά τους τραυματισμούς και τις ατυχίες του πρώτου 20 λέπτου.

Η εθνική μας άνοιξε το σκορ με γκολ του Ανδρέα Σάμαρη, η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να ισοφαρίσει με την Εθνική μας να παίρνει, δικαιωματικά, την νίκη στο 90' με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γιώργος Σαμαράς.

Μετά την Παναγία της Τήνου ... θέλαμε και τον Απόστολο Ανδρέα της Πάτρας, βοήθεια μας!

Η Google τίμησε σήμερα την Εθνική Ελλάδος με ανάρτηση στη μηχανή αναζήτησης της την πιο πάνω εικόνα.


ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ =2-1
Ελλάς Ολέ Ελλάς Ολέ
Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού 2-1: Όχι σαν ήρωες! ΗΡΩΕΣ!
Για το τέλος κρατούσε το καλύτερο η Ελλάδα στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έκανε την καλύτερή της εμφάνιση, παίρνοντας μία πανάξια νίκη και πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Στο γρασίδι, παρατάχθηκαν παίκτες μαχητές. Ο Φερνάντο Σάντος απέδειξε πως είναι μεγάλος τεχνικός με το στήσιμο της ομάδας, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης έδειξε πως μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της ομάδας καθώς στο ντεμπούτο του δεν έδειξε φοβισμένος, αλλά σαν να είναι έτοιμος από καιρό. Το τελικό αποτέλεσμα ανάγκασε όλη την Ελλάδα και Κύπρο αλλά και τον απανταχού τη Ελληνισμό, να κλάψουν από χαρά με τους μαχητές μας να δείχνουν πως τίποτα δεν τους σταματάει αν το πάρουν απόφαση.


Θηρία στον αγωνιστικό χώρο

Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, οι διεθνείς μας, σε κάθε φάση πήγαιναν με δύναμη σαν να είναι η τελευταία φάση του αγώνα.

Η εντυπωσιακή παρουσία του πρώτου μέρους, δεν σταμάτησε ούτε από τις ατυχίες με τους τραυματισμούς και τις αναγκαστηκές αλλαγές των Κονέ (12’) και Καρνέζη (22’), αλλά ούτε και από την ατυχία με το δοκάρι του Χολέμπας στο 32’.

Η «γαλανόλευκη» είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού πιέζοντας αρκετά ψηλά, τα λάθη της άμυνας της ΑΚΤΗΣ ήταν αρκετά και σε ένα από αυτά στο 42’ ο Ανδρέας Σάμαρης μετά από ασσίστ του Γιώργου Σαμαρά, στο ντεμπούτο του με υπέροχο πλασέ, έκανε το 1-0 το οποίο έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΖΗΛΕΨΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΟΥ!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!

Οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Έλληνες ήταν πραγματικοί ήρωες. Έχοντας απέναντί τους και την κομπλεξική εξέδρα των Βραζιλιάνων, που έπερναν προκλητικά το μέρος των Ιβωριανών, παρέδωσαν μαθήματα ποδοσφαίρου όπου θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις για την ομάδα μας.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει λίγο άουτ. Στο 52’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής μετά από εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια, είδε το σουτ του να πηγαίνει λίγο άουτ.

Όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει στο 68’ ωστόσο η τύχη μας γύρισε για πολλοστή φορά την πλάτη με το σουτ του Καραγκούνη να πηγαίνει για 2η φορά στο δοκάρι.


Τα έλεγε ο Μιχαηλίδης…στον Πογιατζή

Μετά από τη σωρεία των χαμένων ευκαιριών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, φιλοξενούμενος του Πογιατζή στο ΡΙΚ, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, στην αναφορά του για την μπάλα. Σε όλο το παιχνίδι η ΑΚΤΗ, έκανε μόλις μία φάση και ήταν αυτή που σκόραρε στο 74’.

Ο Μπονί με τον Ζερβίνιο άλλαξαν ωραία την μπάλα, για να έρθει ο πρώτος με σουτ να κάνει το 1-1.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!!

Μπορεί να έδειχναν όλα τελειωμένα για την Ελλάδα μας, ωστόσο αυτή ήταν που στο τέλος… τελείωσε. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιώργος Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε για να μας στείλει στο Ρεσίφε όπου θα αντιμετωπίσουμε την Κόστα Ρίκα!

Παπασταθόπουλος με την φανέλα στο κεφάλι και στο βάθος ο Σαμαράς να σηκώνει το βάρος της.
Η Ελλάδα είχε 3 δοκάρια, μπορούσε να κέρδιζε 1-2 κόκκινες κάρτες, χάθηκαν ευκαιρείες, όμως, ίσως το πέναλτι και να μην ήταν.... ποιος νοιάζεται; Η Ελλάδα, έπαιξε μπάλα και πέρασε στους 16 με το σπαθί της, κι όταν χρειάστηκαν καρύδια για να εκτελεστεί το πέναλτι, σε νεκρό χρόνο, αυτά τα είχε ο Σαμαράς, ο οποίος ήταν τέρας ψυχραιμίας. Εκτέλεσε το πέναλτι στέλωντας τους Έλληνες στους 7 ουρανούς και τους Ιβωριανούς για μπάνια.

με αγάπη Γιώργος
Πολυτιμότερος...

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, αναδείχθηκε ο Γιώργος Σαμαράς.

MVP


Σέλφι από αποδυτήρια 
Στατιστικά:
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ =2-1

Κατοχή μπάλας: 45%-55%

Φάουλ: 13-23

Προσπάθειες: 5-9

Σουτ: 13-13

Γκολ: 2-1

Πέναλτι: 1-0

πανηγυρισμοί 
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ' ΓΚΡΟΥΠ:

1: 9 pts (+7 GD)
2:
4 ps (-2 GD)
3:
3 pts (-1 GD)
4:
1 pt (-4 GD)

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΣ:


ROUND OF 16:
SAT 28 JUNE:
v (Rio de Janeiro)
SUN 29 JUNE:
v (Recife)
ΑΠΌ ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Σαλπιγγίδης: "Τεράστια πρόκριση για όλους τους Έλληνες..."

Σάμαρης: «Κάναμε όλους τους Έλληνες περήφανους»

Καραγκούνης: «Υπήρξε δικαιοσύνη»

Σαμαράς: «Δεν υπάρχουν σούπερ σταρ»

Σάντος: «Τον καλύτερό μας εαυτό για μία νέα πρόκριση» Φερνάντο Σάντος: "Δόξα τω Θεώ θα είμαστε εδώ και τη γιορτή του Αγίου Πέτρου. Σάντος: "Έλληνες, βγείτε στους δρόμους!"



ΠΗΓΗ: @apoelgroup

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ