Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, με αίσθηση αυτοκριτικής

«Η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να φορτώνεται τον οποιονδήποτε»

- Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου προβαίνει με αίσθηση αυτοκριτικής, σε ανάλυση του αποτυχημένου αποτελέσματος των Ευρωεκλογών για τη συνεργασία ΕΔΕΚ - Οικολόγων.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σίγμα και στον Χρύσανθο Τσουρούλη, προέβη σε ανάλυση του αποτυχημένου αποτελέσματος των Ευρωεκλογών για τη συνεργασία ΕΔΕΚ - Οικολόγων.

Κωστής Ευσταθίου: "Χρειαζόμαστε ένα ξυπνητήρι για τις κοιμισμένες μας συνειδήσεις"
(27/05/14)

Ως γνωστό, στις Ευρωεκλογές της περασμένη Κυριακής, η συνεργασία ΕΔΕΚ-Οικολόγων, κατάφερε να εκλέξει τον Δημήτρη Παπαδάκη στη θέση του Ευρωβουλευτη΄. Ο Παπαδάκής είναι ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

- Δήλωση του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου: Σαφές μήνυμα για τον ενδιάμεσο χώρο το εκλογικό αποτέλεσμα........ 26/05/14



Δήλωση του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου: Σαφές μήνυμα για τον ενδιάμεσο χώρο το εκλογικό αποτέλεσμα

26 May 2014 at 09:15

Απευθύνω θερμές ευχαριστίες προς τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Οικολόγων που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες και στήριξαν την εκλογή Ευρωβουλευτή από την συνεργασία ΕΔΕΚ και Οικολόγων.

Ασφαλώς το εκλογικό αποτέλεσμα δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για ικανοποίηση. Η τεράστια αποχή επηρέασε προφανώς τα ποσοστά όλων των κομμάτων όπως και η ύπαρξη σε αυτές τις εκλογές μικρότερων κομμάτων και σχηματισμών που κινήθηκαν στον ενδιάμεσο χώρο. Εκφράζω κατανόηση για όσους επέλεξαν σήμερα να εκφράσουν την άποψη τους με την στάση αποχής. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Κατανοούμε την απογοήτευση των πολιτών για τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα. Και δηλώνουμε το αυτονόητο ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των θεσμών,την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής και την τιμωρία των ενόχων.

Ωστόσο το τεράστιο ποσοστό αποχής, που είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, πρέπει να ερμηνευθεί και ως αποδοκιμασία του τρόπου λειτουργίας της Ε.Ε. Του δημοκρατικού ελλείμματος, της γραφειοκρατικής λειτουργίας των Βρυξελλών, του υποβαθμισμένου ρόλου και εξουσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Κύπριοι πολίτες αποδοκίμασαν προφανώς και την ανάλγητη μεταχείριση της οποίας έτυχε η Κύπρος από ευρωπαϊκά όργανα. Το πανευρωπαϊκό μήνυμα προς την Ε.Ε. για θεμελιακές αλλαγές είναι εκκωφαντικό και πρέπει να ηχήσει εις «ώτα ακουόντων» στις Βρυξέλλες.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό μας ότι ως ΕΔΕΚ θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας έναντι του λαού. Για κάθαρση και εξυγίανση και επιμονή στο αδιαπραγμάτευτο αίτημα για τιμωρία των ενόχων. Για αλλαγή πολιτικών και στην Κύπρο και στην Ε.Ε. Προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας,κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Και για μια διεκδικητική πολιτική στο μεγάλο εθνικό μας θέμα για την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Θέλω να συγχαρώ τους έξη νέους Κύπριους Ευρωβουλευτές και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το εκλογικό αποτέλεσμα, πέραν των επιμέρους ποσοστών, καταδεικνύει ότι οι πολίτες που στήριξαν τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο στέλλουν ένα σαφές μήνυμα για ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων που τον συναποτελούν. Αυτό το μήνυμα το έχουμε λάβει και θα ανταποκριθούμε θετικά και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Λευκωσία
Γραφείο Τύπου
25 Μαΐου 2014

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ