Όταν μια παράσταση με θέμα τις "παιδικές" φοβίες απελευθερώνει την ανάγκη δεύτερου χρόνου συζήτησης...

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 4/5, από τις 4 μέχρι τις 4.30, κάμποσος φόβος διέσχισε κάμποσες καρδιές “χαμένων” γονέων και παιδιών που αναζητούσαν το θέατρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου έχοντας πληροφορηθεί ότι το έργο που θα παρουσιαζόταν ήταν αφιερωμένο στην καταπολέμηση των παιδικών φόβων.

Η κλασική μέθοδος – παράταξη στον δρόμο αποφασισμένων εθελοντών, έμπροσθεν της εισόδου που “οδηγεί” στα ενδότερα του Εγκώμιου – τερμάτισε τον φόβο σχεδόν εν τη γενέσει του. Κανένας, εντέλει, δεν χάθηκε μέσα στις αναζητήσεις του, 16.35 ώρα έναρξης του έργου “Μην κοιτάς κάτω απ’ το κρεβάτι” με την υπογραφή του little box theatre οι πάντες ήταν στη θέση τους, ασφαλείς και τρισευτυχισμένοι.

Εξίσου τρισευτυχισμένοι ήταν όλοι – γονείς και παιδιά - όταν λίγο πριν τις 5.30 ξεχύθηκαν από τις ανοιχτές πόρτες του θεάτρου ανταλλάσσοντας χαμόγελα, σκέψεις και εντυπώσεις. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που αρκέστηκαν στο τυπικό των φιλοφρονήσεων προς τους συντελεστές – “ήταν πολύ ωραίο, μας άρεσε πολύ, μπράβο” – δικαιολογώντας την αναχώρησή τους. Οι περισσότεροι παρέμειναν ώρα πολύ, με καφέ οι γονείς και χυμό τα παιδιά παραδίπλα τους, θέλησαν έναν ακόμα δεύτερο χρόνο για “να το συζητήσουν”. Ήταν περασμένες 6.30 όταν ο κόσμος άρχισε να αραιώνει, έφτασε 7.00 για να μπορέσουν οι συντελεστές της παράστασης να αρχίσουν να συμμαζεύουν.

Μια παράσταση με δηλωμένο στόχο την αντιμετώπιση των φοβιών που απευθύνεται σε κοινό παιδιών 6+ χρόνων, κρίνεται ως επιτυχής αν δημιουργεί την ανάγκη στους γονείς δεύτερου χρόνου συζήτησης μετά τον πρώτο “παραστατικό”. Υπό την έννοια αυτή η παράσταση “Μην κοιτάς κάτω απ’ το κρεβάτι” που φιλοξένησε το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο επέτυχε τον στόχο της. Δεσμευόμενοι ότι το πρωί της μεθεπόμενης (επόμενης) Κυριακής 18/5 (11.30) που η παράσταση ξανά παρουσιάζεται θα είμαστε ξανά παραταγμένοι έμπροσθεν της εισόδου που οδηγεί στα ενδότερα του Εγκώμιου τερματίζοντας εν τη γενέσει τον πρωταρχικό φόβο της αναζήτησης, προκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επιβεβαιώσει έμπρακτα τα προαναφερθέντα.
επόμενη παράσταση Κυριακή 18/5/14 (11:30πμ)

Προειδοποιούμε συνάμα για την ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού του χρόνου της ημέρας ώστε να είναι μπόλικος (ελεύθερος), μιας και η ανάγκη δεύτερου χρόνου συζήτησης μετά τον πρώτο “παραστατικό” - όταν δημιουργείται – είναι ακατανίκητη. Υπερνικά όλους τους φόβους, με πρώτο όλων τους αυτόν της μη απαρέγκλιτης τήρησης των τυπικών (της καθημερινότητας) προγραμματικών κανόνων.    

Αναρτήθηκε από Egomio στις 7:47 μ.μ. Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ