7 εκατομμύρια τουρίστες στην Τουρκία τους 4 πρώτους μήνες του 2014


Η Τουρκία, εν μέσω διαδηλώσεων, επεισοδίων, απαγορευτικών διαταγμάτων, δικτατορικών αποφάσεων, σεισμών, μαζικών θανάτων σε ορυχεία και άλλων πολλών δεινών, πέτυχε κάτι το εκπληκτικό στον τουριστικό τομέα.

Κατάφερε να υποδεχτεί 7 εκατομμύρια τουρίστες, παρακαλώ, μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2014 μόνον.

Τι και αν ο Πρωθυπουργός Ερτογάν έκλεισε τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Youtube, τι κι αν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Σύριους γείτονες της, τι κι αν όλοι οι γείτονες που συνορεύουν με τα σύνορα της είναι στην πλειοψηφία τους εχθροί της, κανένα και τίποτα από όλα αυτά, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην άνοδο του τουρισμού.

Οι Τουρίστες δεν έφυγαν, αντιθέτως ήρθαν ακόμα πιο πολλοί. Οι δεκατρείς μήνες εμφύλιων συγκρούσεων στην Συρία ούτε καν έπληξαν τον τουρισμό της Τουρκίας, κάτι που προσδοκούσαν οι Έλληνες Ξενοδόχοι για τα δικά τους συμφέροντα.

Αντίθετα η Τουρκία φαίνεται διαρκώς να επωφελείται από την κρίση στην Αίγυπτο και από τα συνεχή προβλήματα της Μέσης ανατολής.

Όλοι αυτοί οι αρνητικοί παράγοντες δεν κατάφεραν να επηρεάσουν καθόλου το τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία, το οποίο και συνεχώς αυξάνεται.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία έχει αυξηθεί κατά 5,07% τους πρώτους 4 μήνες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2013, ανεβάζοντας τον αριθμό των Τουριστών πέραν των 7 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας, την περασμένη Δευτέρα.


Κανένας δεν έκανε καμιά χάρη στην Τουρκία, απλά η γείτονας χώρα, έκανε τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές και σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε συνδυασμό των φθηνών εργατικών χεριών που διαθέτει, σήμερα απολαμβάνει όλα τα αγαθά και την άνθιση της οικονομίας που της αποφέρει ο Τουρισμός.

Συνολικά 34.9 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2013, ένας αριθμός κατά 10% μεγαλύτερος από την αντίστοιχη τουριστική χρονιά του 2012.
Κωνσταντινούπολη

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ömer Çelik - Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε ότι, η Τουρκία αναδεικνύεται σε Παγκόσμιο παίκτη των Τουριστικών Προορισμών. Η χώρας μας, συνέχισε ο κ. Ομέρ, δυναμώνει την θέση της στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και είναι ανάμεσα στους πλούσιους προορισμούς με αξιόλογα αξιοθέατα.
Ατάλια

Μόνο τον Απρίλιο, οι Τουρίστες στην Τουρκία ήταν 2,6 εκατομμύρια με την Κωνσταντινούπολη (İstanbul) να είναι στην πρώτη θέση σε επισκέπτες με 1,015,000, στη δεύτερη θέση είναι η Ατάλια (Antalya) με 796,000 χιλιάδες και στην Τρίτη θέση η Ανδριανούπολη στην Ανατολική Θράκη (Edirne) με 233,000 επισκέπτες.
Ανδριανούπολη
Η πρώτη χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στην Τουρκία είναι η Γερμανία με 15.9% επί του συνόλου, με δεύτερη την Ρωσσία με 8.14% και στην τρίτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο -United Kingdom- με 5.6 %

Άρθρο: Kapouti Hellenic

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ