Δερματικά κονδυλώματα σε έξαρση Μάθετε πώς μπορείτε να προστατευτείτε

Μεγάλη εξάπλωση των δερματικών (ή οξυτενών) κονδυλωμάτων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε νέες ηλικίες. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα στη διάρκεια της ζωής του.

Κύρια αιτία, η άγνοια ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και με τη χρήση προφυλακτικού, όπως επισημαίνει ο δερματολόγος - αφροδισιολόγος Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς (tzermias.gr), ο οποίος προσθέτει ότι τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία αυξάνονται καθημερινά, όπως και οι αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών στο Google για τη νόσο (δείτε το infographic).

Όσον αφορά τη χρήση προφυλακτικού, ο λόγος που δεν παρέχει πλήρη προστασία είναι το γεγονός ότι παρόλο που καλύπτει τη γεννητική περιοχή, τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα «καμουφλάρονται» είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).


Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα δερματικά κονδυλώματα HPV αφορούν όλους. Παρά την κοινή αντίληψη ότι η νόσος είναι γένους θηλυκού, η έξαρση αφορά στον ίδιο βαθμό και τους άντρες είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομοφυλόφιλοι.

Επισκεφθείτε το stopkondylomata για να μάθετε το πώς μπορείτε να τα εντοπίζετε με γυμνό μάτι, και τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προσβληθείτε.


stopkondylomata.com / tzermias.gr / athensvoice.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ