Νέο χαράτσι με κάμερες στους δρόμους - Στήνουν 200 κινητές και άλλες 30 σταθερές

Νέο χαράτσι για τους πολίτες έρχεται με την απόφαση για επανεμφάνιση του συστήματος φωτοεπισήμανσης.
Εξώδικα αναμένουν τους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αφού κάθε παράβαση θα καταγράφεται από 230 σταθερές και κινητές κάμερες που θα τοποθετηθούν στους δρόμους, μέχρι τα μέσα του 2015.

Θα γεμίσουν και πάλι τους δρόμους με κάμερες φωτοεπισήμανσης, με βάση μελέτη που έχει εκπονήσει η Αστυνομία.

200 σταθερές και άλλες 30 κινητές κάμερες θα στήσει η Αστυνομία για να εντοπίζει τους παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να επιβάλλει τσουκτερά πρόστιμα.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκο Μιχαληλίδη, και η κυβέρνηση προχωρεί σε σύμπραξη με ιδιώτη.

Στα τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμο το έγγραφο των προσφορών, ενώ μέχρι τα μέσα του 2015 θα εγκατασταθούν οι πρώτες κάμερες.

Δεν θα πρέπει οι κάμερες να έχουν εισπρακτικό ρόλο ήταν το μήνυμα του συμβούλου του ΑΝΤ1 για θέματα οδικής ασφάλειας Φάνου Γιαννικκούρη και συμπλήρωσε πως στόχος θα πρέπει να είναι η αποφυγή ατυχημάτων.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα, η κυβέρνηση, σε συνεννόηση και με τον επίτροπο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιώτη να χρησιμοποιεί το προσωπικά δεδομένα των οδηγών.


ant1iwo.com Στέλλας Κόκκινου-Γεωργιάδου cytoday.eu

Έκανες Like στη σελίδα μας στο Facebook ή πρέπει να στα λέμε όλα εμείς;

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ