Τριήμερο πένθος για Τάσο Μητσόπουλο αποφάσισε το Υπουργικό - Κηδεύεται τη Δευτέρα

Τριήμερο πένθος αποφάσισε να κηρύξει το Υπουργικό σε ένδειξη βαθιάς εκτίμησης  προς τον Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης μετά από έκτακτη συνεδρία του Σώματος.



Ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα, οι δοξολογίες και οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ως είχαν προγραμματιστεί.

Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι ενώ τον Τάσο Μητσόπουλο θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στη δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέγνωσε την απόφαση του Υπουργικού.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ενός εξαίρετου πολιτικού και σπάνιου ανθρώπου, αποφάσισε, σε ένδειξη της βαθιάς εκτίμησης του προς τον εκλιπόντα, τα ακόλουθα», ανέφερε.

Πρώτον, είπε, «την κήρυξη τριήμερου πένθους από αύριο Κυριακή μέχρι την προσεχή Τρίτη, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα στρατόπεδα και τις κρατικές υπηρεσίες».

Δεύτερον, πρόσθεσε, «κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους, όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις».

«Οι Δοξολογίες και οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ως είχαν προγραμματιστεί», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι «νομίζω αντιλαμβάνεστε, είναι και τιμή προς τον εκλιπόντα».

Τρίτον, συνέχισε «την Κυριακή, 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Άμυνας». Τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου, συμπλήρωσε, «θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αθήνα και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες».

«Ο Τάσος Μητσόπουλος δεν ήταν απλώς Κύπριος πολιτικός», υπογράμμισε.

Πέμπτον, είπε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Κυριακή, 23 Μαρτίου, στις 10.30».

Ανέφερε ακόμη ότι «η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, τη Δευτέρα, στις 12:00».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία». Παράλληλα, πρόσθεσε, «όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν».

«Τον εκλιπόντα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,» είπε τέλος ο κ. Στυλιανίδης.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίας του τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου. Μπροστά από την άδεια θέση του εκλιπόντος είχαν τοποθετηθεί φωτογραφία του και ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΜ)

Πρωθυπουργός Ελλάδας: Έφυγε ένας σπουδαίος πατριώτης, καλός φίλος και εξαίρετος άνθρωπος

«Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας", αναφέρει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, σε γραπτή δήλωσή του για το θάνατο του ΥΠΑΜ Τάσου Μητσόπουλου.



Ο κ. Σαμαράς αναφέρει πως είναι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου, σημειώνοντας πως ο εκλιπών "διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου".


"Εκφράζω στην οικογένεια του, τον Κυπριακό λαό, την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου", καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΜ)

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ