Πάνε Κριμαία το καλοκαίρι οι Ρώσοι - Δεν έρχονται Κύπρο

Θα μειωθεί το ρεύμα προς Ευρώπη και Κύπρο αφού πολλοί Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας

Η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία και η υποτίμηση που υπέστη το ρούβλι αλλάζουν τα δεδομένα σε σχέση με ρεύμα Ρώσων τουριστών στο εξωτερικό και κυρίως προς ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και της Κύπρου.


Κύπριοι επιχειρηματίες, που έλαβαν μέρος την περασμένη εβδομάδα στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, επέστρεψαν αρκετά επιφυλακτικοί σε σχέση με τον τελικό αριθμό των Ρώσων τουριστών που θα έλθουν στην Κύπρο φέτος το καλοκαίρι.

Αντελήφθηκαν σαφώς ότι οι ρωσικές αρχές αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες φέτος θα προωθήσουν πολύ τα θέρετρα της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΟΥΒΛΙ
Το ενδεχόμενο να μειωθεί το ρεύμα Ρώσων τουριστών στην Κύπρο και άλλους προορισμούς και να αυξηθεί η κίνηση προς την Κριμαία έχει πολιτικά αλλά και οικονομικά κίνητρα.

Η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προσάρτησε τη χερσόνησο μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα. Κατά συνέπεια η Κριμαία δεν θα εισπράττει πλέον ουκρανικό κρατικό χρήμα. Επομένως, η Μόσχα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει τη νέα της επαρχία.

Για να είναι μειωθεί το κόστος για το ρωσικό κορβανά, συζητείται να ενθαρρύνει η ίδια η κυβέρνηση της χώρας την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς Κριμαία.

Γνώστες της νοοτροπίας των Ρώσων πολιτών, οι οποίοι έχουν μια ροπή στον εθνικισμό, ανέφεραν σε Κύπριους επιχειρηματίες ότι οι τουρίστες θα προτιμήσουν να πάνε σε ρωσικό θέρετρο και να κάνουν τις διακοπές τους πληρώνοντας με το δικό τους νόμισμα, το ρούβλι.

Ένας άλλος σοβαρός λόγος για να αποφύγουν οι Ρώσοι ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι η υποτίμηση που υπέστη το ρούβλι σε σχέση με το ευρώ.

Για παράδειγμα, αυτή την περιόδο ένα ευρώ κάνει 50 ρούβλια, ενώ πέρσι τέτοιο καιρό το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έκανε 40 ρούβλια. Οι Ρώσοι επομένως αγοράζουν πολύ πιο ακριβά το ευρώ και οι διακοπές τους σε προορισμούς όπως η Κύπρος θα κοστίζουν πολύ περισσότερο.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ
Επιχειρηματίες που επισκέφθηκαν την τουριστική έκθεση της Μόσχας εκτιμούν ότι θα αυξηθούν μεν οι Ρώσοι τουρίστες στην Κριμαία, αλλά θα μειωθούν οι Ουκρανοί.

Αναμένουν ότι περισσότεροι Ουκρανοί θα στραφούν πλέον προς ευρωπαϊκούς προορισμούς και ελπίζουν ότι απ' αυτό το ρεύμα θα “τσιμπήσει” κάτι κι η Κύπρος.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η αγοραστική δύναμη των Ουκρανών τουριστών είναι πολύ μικρότερη απ΄αυτή των Ρώσων. Και με τις οικονομικές δυσκολίες που έχει τώρα η Ουκρανία η εικόνα αυτή επιδεινώνεται.

Επιχειρηματίες που γνωρίζουν την ρωσική τουριστική αγορά τονίζουν πως αν Κύπρος θέλει να συνεχίσει να προσελκύει Ρώσους τουρίστες θα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στη συγκεκριμένη αγορά.

Τονίζουν επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να γίνουν πολύ πιο ευέλικτες ώστε να βρίσκουν τρόπους εκμετάλλευσης ακόμα και γεωπολιτικών αλλαγών.

newzup.net

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ