Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 26/03/2014


ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ένα διεστραμμένο – όπως το χαρακτηρίζουν – περιστατικό σε εστιατόριο περιοχής της κατεχόμενης Λευκωσίας κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα, όμως ο φερόμενος ως δράστης διέφυγε της σύλληψης και το εστιατόριο έκλεισε για λόγους υγιεινής.

Αναφορά γίνεται επίσης σε δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου για δημοψηφίσματα πριν το 2015, το ενδεχόμενο ενοποίησης και όχι μόνο συνεργασίας των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό ενόψει των «τοπικών εκλογών», η κατάρρευση υπό ανέγερση κτιρίου και ο τραυματισμός ενός εργάτη, η εκλογή νέου προέδρου στο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο κ.ά.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) γράφει ότι «αστυνομία» και «δήμος» έκαναν έφοδο χθες σε εστιατόριο σε περιοχή της Λευκωσίας, μετά από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, όπου υπάλληλος προέβαινε σε άσεμνες πράξεις κατά την ετοιμασία του γύρου (ντονέρ) κοτόπουλου και το αποτέλεσμα έφτανε προφανώς στους πελάτες. Αλλού αναφέρεται στο ενδιαφέρον για αισθητικές επεμβάσεις που έχει αυξηθεί στα κατεχόμενα και αφορά κυρίως την μύτη, την αυξητική ή την σμίκρυνση στήθους και την ανόρθωση βλεφάρων. Σε άλλο θέμα γράφει για δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι στοχεύουν σε ταυτόχρονα δημοψηφίσματα πριν το 2015.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) αναφέρεται στο συμβάν στο εστιατόριο στην περιοχή κιουτσιούκ Καϊμακλί της κατεχόμενης Λευκωσίας και γράφει ότι μετά την έφοδο της «αστυνομίας» διαπιστώθηκε πως ο εργαζόμενος, Γιλμάζ Μπαρντάκ που αναζητείτο, είχε φύγει πριν από λίγες ημέρες για την Τουρκία και φέρεται να κάνει διακοπές τώρα στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό). Αλλού αναφέρεται σε πτώση κτιρίου υπό ανέγερση στην βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας με αποτέλεσμα να μείνει κάτω από τα συντρίμμια εργάτης που τραυματίστηκε. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περίοδο Τορός στο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο μετά την εκλογή του γνωστού επιχειρηματία Φικρί Τορός στην προεδρία.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) αναφέρεται στο ίδιο περιστατικό στο εστιατόριο και γράφει ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κατηγόρησε ανταγωνιστή του ότι το διοργάνωσε όλο αυτό, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα κόμματα ΚΕΕ και ΔΚ μπορεί και να ενοποιηθούν μετά από σχετικές δηλώσεις του Σερντάρ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΡΤΚ, Χακάν Κουντάι δήλωσε πως η συνεργασία ΚΕΕ – ΔΚ δεν μπορεί να νικήσει στις «τοπικές εκλογές» λέγοντας πως πιέζουν αλλά δεν μπορούν να φέρουν την ανατροπή.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Στόχος, στο τέλος του καλοκαιριού δημοψήφισμα» αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος δήλωσε επίσης πως θέλει να περάσουν σύντομα σε μια διαδικασία πάρε – δώσε. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου σε δηλώσεις στην τηλεόραση του συγκροτήματος ανέφερε πρώτη φορά πλησιάζουμε τόσο πολύ σε λύση και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλά την ευκαιρία που έχουμε στα χέρια μας, λέγοντας ότι «αγκαλιάζουμε με τέσσερα χέρια τη διαδικασία». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι λήφθηκαν 23 αποφάσεις για την αύξηση της ασφάλειας στους δρόμους και θα δοθούν 4 εκ ΤΛ (1,29 εκ ευρώ) για την δημιουργία προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) γράφει ότι τα βίντεο που αφορούσαν τις πράξεις του εργαζόμενου στο εστιατόριο στο κιουτσιούκ Καϊμακλί αφαιρέθηκαν από το διαδίκτυο και ο «δήμος» Λευκωσίας λόγω του ότι η κουζίνα δεν πληρούσε τα κριτήρια, έκλεισε το κατάστημα για μια εβδομάδα. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με την νέα «νομοθεσία» για τον ποινικό κώδικα, ο βιασμός ανήλικου κάτω των 16 ετών μπορεί να επιφέρει και την ισόβια φυλάκιση και αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει ο 65χρονος στην Αχερίτου που άφησε έγκυο 14χρονη.

Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η οικοδομή υπό ανέγερση που έπεσε στην βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας ανήκει στον όμιλο Λεβέντ και τραυμάτισε ένα άτομο.


(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)

Comments

  1. τι έκανε ο τουρκος με το γύρο? τι έβαζε μέσα? ξέρει κανείς?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ