Νύφη ετών 16.. θέλω να παντρευτώ, δεν ξέρω πόσο μου μένει να ζήσω ακόμα

Σας παρακαλώ, αφήστε με να παντρευτώ, δεν ξέρω πόσο μου μένει ακόμα να ζήσω, αλλά θέλω να τα ζήσω. Με αυτά τα λόγια μίλησε στην οικογένεια της η 16χρονη μαθήτρια Iona Lindley από το το Ληντς - Leeds της Αγγλίας.

Η 16χρονη Ιώνα υποφέρει με την νόσο της Κυστικής ίνωσης - cystic fibrosis- η οποία είναι κληρονομική γενετική ανωμαλία. Η κυστική ίνωση προσβάλλει τους Πνεύμονες, δυσκολεύοντας το αναπνευστικό σύστημα με δύσπνοια και επίμονο βήχα. Προκαλεί μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες, στο Πάγκρεας, στο συκώτι, τα οποία και καταστρέφει σιγά-σιγά. Ασθενείς με την συγκεκριμένη νόσο δεν ζουν πέραν των 30 χρόνων.

Ήταν 16 χρόνων, εκείνος 18 και έτοιμος για το Πανεπιστήμιο.
Ερωτευμένοι και αποφασισμένοι να να παντρευτούν εν όσο είχαν ακόμα καιρό, παρά τις αρχικές αντιδράσεις των γονιών τους, τελικά τους έδωσαν την ευχή τους και παντρεύτηκαν.


Η Ιώνα μιλώντας στους γονείς της, είπε χαρακτηριστικά... "Αγαπιόμαστε, δεν γνωρίζω για πόσο θα ζήσω ακόμα και δεν νομίζω να έχω ξανά την ευκαιρία για να παντρευτώ"

Ο Λώρης - Laurie, έπρεπε να πείσει κι αυτός με την σειρά του, τους δικούς του γονείς και του υποσχέθηκε ότι θα φροντίζει την Ιώνα χωρίς να εγκαταλήψει ποτέ τις σπουδές του.

Η χαρά του νεαρού ζευγαριού ήταν μεγάλη, όταν τελικά οι γονείς τους ξεπέρασαν τις όποιες αναστολές είχαν, δίνοντας παράλληλα την έγκριση τους.

Ντυμένη στο λευκό Νυφικό της, και με δάκρυα χαράς στα μάτια, έφτασε στην εκκλησία της ενορίας της, στο South Parade Baptist Church του Headingley στο Leeds, και με καλεσμένους 125 στενούς συγγενείς του ζευγαριού τέλεσαν τους γάμους τους.
Στην γαμήλια τελετή που ακολούθησε, χόρεψαν στους ρυθμούς της μεγάλης επιτυχίας των Coldplay "Fix You" το οποίο τραγούδησε ο κουμπάρος του ζευγαριού.

Το νεόνυμφο ζευγάρι, ο κύριος κι η κυρία Kesteven, πέρασε μια εβδομάδα διακοπών του Μέλιτος στο Ελληνικό νησί της Ρόδου.
Ήταν το πρώτο ταξίδι της Ιώνας στο εξωτερικό χωρίς την συνοδεία των γονιών της. Οι νεόνυμφοι φρόντισαν να έχουν όλα τα ιατρικά που χρειάζονταν για το ταξίδι τους, κι οπωσδήποτε φιάλη Οξυγόνου σε περίπτωση που την χρειαζόταν η Ιώνα, αν παρουσιαζόταν ξαφνική αναπνευστική δυσλειτουργία.

Φέτος γιορτάζουν την 1η επέτειο του γάμου τους και αποφάσισαν να κοινοποιήσουν την Ιστορία τους, θέλοντας να κάνουν γνωστή στον κόσμο την νόσο της Κυστικής Ίνωσης - cystic fibrosis, βοηθόντας έτσι κι άλλους που υποφέρουν από την ίδια ασθένεια.
Η Ιώνα με τους γονείς της
Το ζευγάρι πρωτογνωρίστηκε στο BlackBerry Messenger, τον Μάρτη του 2012 και έδωσαν ραντεβού σε εστιατόριο fast food. Η Ιώνα είχε έντονη αμηχανία πως θα έλεγε στον Λώρη για την ασθένεια της, αλλά μετά από 3 εβδομάδες βρήκε το κουράγιο και του το αποκάλυψε.
Ο Λώρης το αντιμετώπισε πολύ ψύχραιμα, της συμπαραστάθηκε και συνέχισαν τα ραντεβουδάκια τους στα πάρκα του Leeds κοντά στα σπίτια τους.
Η Ιώνα μίλησε τελικά στην μητέρα της, Julie Iwanicki, 47, η οποία ήταν χωρισμένη, ότι έχει δεσμό με κάποιο αγόρι η οποία έδειξε κατανόηση.
Η Ιώνα ακολούθως μίλησε στον Λώρη ότι ήθελε να ζήσει την όλη εμπειρία του γάμου, για όσο καιρό είχε ακόμα να ζήσει.
Ο Λώρης κατανοώντας απόλυτα το σκεπτικό της και αφού κι οι 2 αγαπιούνταν τόσο, της έκανε πρόταση γάμου, η Ιώνα δέχτηκε με χαρά και μετά από 9 μήνες γνωριμίας παντρεύτηκαν στις 17 του περασμένου Μάη.
Η Ιώνα δήλωσε ότι νιώθει όμορφα και άνετα με τον Λώρη τον οποίο υπεραγαπά.
Ο Λώρης, 19, φοιτά στο Πανεπιστήμιο Trinity University του Leeds στον κλάδο Φυσικής και Αθλητικής αγωγής.
Όταν ο Λώρης ρωτήθηκε αν νοιώθει "θυμωμένος" για την αρρώστια της Ιώνας, δήλωσε ότι προσπαθούν να μην το σκέφτονται και ότι προσπαθούν αν απολαύσουν την Ζωή τους όσο καλύτερα μπορούν. "Όλοι σοκαρίστηκαν όταν τους ανακοινώσαμε ότι θα παντρευτούμε" - "αλλά όλοι είναι στο πλευρό μας".
Η Ιώνα χρειάζεται συχνή χρήση Οξυγόνου, συνεχίζει την φαρμακευτική αγωγή της και πηγαίνει τακτικότατα επισκέψεις στο Ιατρικό κέντρο και στο Νοσοκομείο.
Το ζευγάρι ζει στο σπίτι της μητέρας της Ιώνας όπου διατηρούν και τον αναγκαίο εξοπλισμό αλλά και τη φροντίδα της μητέρας της.

dailymail.co.uk / @MailOnline DAVID WILKES / Kapouti Hellenic / el.wikipedia.org

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ