Η κηδεία του εκλιπόντος Τάσου Μητσόπουλου θα τελεστεί στις 12:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα


1. Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας....

1. Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 12:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, προϊστάμενου του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Με βάση το τελετουργικό, 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού. Εξάλλου, αποφασίστηκε όπως τα σχολεία της Λάρνακας κλείσουν στις 11:00.

2. Το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στο Υπουργείο Άμυνας εις μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου, υπέγραψαν την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το κείμενο που ανεγράφη στο βιβλίο συλλυπητηρίων σημειώνει: «Μέσα σε βαρύτατο πένθος και οδύνη αποχαιρετούμε το φίλο και συνεργάτη, Υπουργό Άμυνας, τέως Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και πρώην βουλευτή Τάσο Μητσόπουλο. Έναν ευπατρίδη πολιτικό που κόσμησε με το ήθος την αξιοπρέπεια και το μέτρο την πολιτική ζωή του τόπου. Αποχαιρετούμε έναν εξαίρετο άνθρωπο, έναν καλό οικογενειάρχη, ένα στοργικό πατέρα. Τον τιμούμε για την ευπρέπειά του, καθώς και για την προσφορά του στους αγώνες για την Κύπρο και την Ευρώπη».  

ΚΥΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ