Nokia X family: Αποκαλυπτήρια στην MWC για τα πρώτα smartphone με Android

Τα πρώτα μοντέλα που θα "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα της Google ανακοίνωσε η Nokia στην έκθεση MWC της Βαρκελώνης. Πρόκειται για τα smartphones Nokia X, X+ και XL, τα οποία ...
διαθέτουν μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση Android και σχεδιαστικά θυμίζουν αρκετά τις συσκευές της σειράς Lumia της φινλανδικής εταιρίας.

Παράλληλα, θα διαθέτουν και τα τρία διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, χρονισμένο στο 1 GHz. Τα Nokia X και Nokia X+ έχουν 4 ιντσών οθόνη (ανάλυσης 800 x 480 pixel) και κάμερα 3 Megapixel, με βασική διαφορά τη μεγαλύτερη μνήμη του Χ+ (768 MB), έναντι του Χ (512MB). Το Nokia XL είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας, με οθόνη 5 ιντσών, ενώ έρχεται εξοπλισμένο με κάμερα 5 Megapixel.


Όσον αφορά στο λειτουργικό σύστημα Android, αυτό έχει αναπτυχθεί από τη Nokia, κάτι που σημαίνει πως το γραφικό περιβάλλον εργασίας θα παραπέμπει στα χαρακτηριστικά τετραγωνίδια των Windows Phone.

Αλλο ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι συσκευές δεν παρέχουν πρόσβαση στο Google Play, το επίσημο κατάστημα εφαρμογών του Android, αλλά σε ένα online αποθετήριο εφαρμογών που έχει δημιουργήσει η Nokia.

seek4news.com
sofokleousin.gr
www.cnet.com.au

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ